3 tilbud

Reise til Riga

Byen som er kjent for sin Art Nouveau arkitektur er perfekt som helgetur med venninner og en avslappende reise med kjæresten. Bestill din reise til Riga hos TravelBird!
Se mer:
Valgte filtere:
3 tilbud
Filtre Tilbakestill

Riga ble grunnlagt i 1201 av Albert av Bremen og fungerte som base for de nordlige korstogene. Byen ble styrt av erkebiskoppen i Riga, og utviklet seg til å bli en viktig base for Øst-Baltikum under Hansa-tiden.

Senere ble den innlemmet i det russiske imperiet, før den ble Latvias hovedstad i 1918. Da den baltiske staten fikk sin uavhengighet fra Sovjetunionen i 1991, ble landet igjen selvstendig. Byen, som ble bombet under andre verdenskrig, ble gjenoppbygget da de så verdien av turisme. Bybildet ble rekonstruert til å se ut slik det så ut før krigen. En reise til Riga et spekket med spennende historie, og du vil garantert lære noe nytt!

Den vakre gamlebyen er et absolutt “must” å besøke når du ankommer Riga. Den står på UNESCOs verdensarvliste, og her finner du vakre bygninger, trange smug og fortryllende torg. Byen kan også by på et hav av rimelige shoppingmuligheter, samt et stort utvalg av restauranter og sjarmerende kafeer. En reise til Riga er perfekt både som en ferietur, som vinterferie, og helgetur!

Miera iela, eller fredsgata, er et hipsterområde, hvor du finner et bohemsk fellesskap av gallerieiere, butikkeiere og forfattere, samt en uvanlig samling inspirerte kafeer og butikker. Her finner du også Latvias største sjokoladeprodusent Laima. Er du sjokoladefrelst bør du ta turen innom Laima sjokolademuseum. Utstillingene tar deg gjennom kakaoens historie frem til moderne sjokoladeproduksjon. Dersom du er sjokolade-fan passer det ypperlig med en reise til Belgia. Her får du også sjansen til å lage og smake på dine egne godbiter!

Rigas Central Market er Europas største basar og market, og står på UNESCOs verdensarvliste. Markedet har et bredt utvalg av latvisk mat og ferske, naturlig produkter fra latviske gårder.

Her finner du blant annet hempsmør, rugbrød, tørket og saltet sopp, ulike strikk med lokale mønstre og smykker laget av amber. Markedet har 80 000 - 100 000 besøkende daglig. Er du på utkikk etter spennende latvisk mote, så bør du ta turen innom Paviljons! Unike suvenirer på din reise til Riga finner du dette hos Balturotas og Buduart, samt på superhipsterbutikken Uzadi i gamlebyen.

Riga er også den baltiske gastronomiske hovedstaden. Restaurantene tilbyr en fusjon av moderne retter og tradisjonelle latviske smaker. Resultatet er en spennede gastronomisk reise. Restauranten Kiplokukrogs har spesialisert seg på hvitløk, og alt inkludert kaffe og dessert er forberedt med denne sunne ingrediensen. Besøker du middelalderrestauranten Rozengrals kan du smake på retter fra 1600-tallet. Kaffeentusiasten bør ta turen innom Miit, og byens beste dessert får du hos Bakeberry! Bbars er en hip bar og kafé hvor du kan prøvesmake ulike cocktailer med Riga Black Balsam, en bittersøt Latvisk likør. Er du på utkikk etter noe unikt bør du vurdere noen av disse forslagene. Kombiner gjerne turen med en Vilnius reise!

Byen som er Baltikums kulturhovedstad, med sin ballett og nasjonalopera samler kunstnere fra hele verden.

Den ønsker å opprettholde klassiske og romantiske opera- og ballettradisjoner, men moderne former har etter hvert blitt en del av repertoaret. Mange verdenskjente musikktalenter har lansert karrieren sin her i Riga, slik som tenoren Aleksandr Antonenko, og balettsuperstjernen Mikhail Baryshnikov. Det er alltid en stor begivenhet når disse er tilbake i hjemlandet! Riga Opera, som for første gang ble arrangert i 1998, har blitt en verdsatt tradisjon for både latviske og utenlandske operaelskere. Den er også den første av sitt omfang arrangert i Øst-Europa. Kunstgalleriene rundt om i byen har en blanding av samtidskunstnere og internasjonalt anerkjente kunstnere. Riga er også en arkitektonisk perle med vakker og variert arkitektur. Den har en blanding av 800 år med ulike stilarter. Alt fra gotiske kirker bygget av Rigas grunnleggere, til middelalderbygninger i gamlebyen og utsøkt jugendstil, samt en rekke 1800-talls trebygninger. En spasertur i gatene er et spennende eventyr.

Byens TV- og radiotårn er en av de høyeste strukturene i EU, samt den høyeste i Latvia og Baltikum. Byen er kjent for den fineste og største samlingen av Art Nouveau bygninger i verden. Byen opplevde en økonomisk boom da stilen var på høyden av sin popularitet. Borgerskapet brukte rikdommen sin på å reise rundt 800 av disse bemerkelsesverdige bygningene, flesteparten konsentrert i den sentrale delen av byen. Riga Art Nouveau Museum, er helt klart verdt et besøk. Det var frem til 1907 hjemmet til den anerkjente latviske arkitekten Konstantīns Pēkšēns. Bygget har blant annet stiliserte motiver fra den lokale flora og fauna, slik som barnåler, kongler og ekorn. Spiraltrappen med dekorative takmalerier er den mest imponerende Art Nouveautrappen i Europa. Det autentiske interiøret har blitt renovert og viser nå den karakteristiske innredningen latviske leiligheter hadde på begynnelsen av 1900-tallet. Museet åpnet for besøkende i 2009.

Den latviske nasjonaloperaen, som er kjent for sin balettropp, såvel som sine operaer, ble grunnlagt i 1918. The New Riga Theatre, som ble åpnet i 1992, er kjent for å ha et attraktivt og intelligent repertoar av høy kvalitet. Det fokuserer på et velutdannet, moderne og sosialt aktivt publikum. Hvert år arrangeres Riga Salsa festival, som oppsto i 2005 i byen. Den har blitt en viktig salsabegivenhet i de baltiske stater, og tiltrekker seg også mange salsafans, også fra utlandet. Riga er et flott reisemål for en helgetur, for nye inntrykk og for en pause i hverdagen. Hvert århundre har satt sitt preg på byen, som kan ses i arkitekturen i sentrum og gamlebyen. Dersom du liker deg i Riga, kommer du mest sannsynlig til å ha det strålende på en ferie i Romania også!

Byen med nesten 700 000 innbyggere er den største byen i de baltiske stater, samt hjem til en tredjedel av Latvias innbyggere.

Riga er også en av de viktigste økonomiske og finansielle sentrene i de baltiske statene. Omtrent halvparten av alle jobbene i landet finner du her, den genererer over 50% av landets BNP, og nesten halvparten av landets eksport. Her finner du også Stockholm School of Economics som ble grunnlagt i 1994 med støtte fra den svenske staten. Antall turister har økt betraktelig siden 2004, da ankomst av lavprisflyselskaper resulterte i billigere flyreiser fra byer som Berlin og London. Somrene i Riga er fuktige og varme, med en gjennomsnittlig temperatur på 18 grader. På de varmeste dagene kan temperaturen overstige 30 grader. De kaldeste månedene er januar og februar, og reiser du rundt juletider kan du få med deg julemarkedene. Noen datoer det er verdt å merke seg er 23. og 24. juni, hvor latvierne ferier sin versjon av midtsommer, samt 15. til 17. august, hvor Rigas "bursdag" feires. Byen er også kjent for skjønnhet og velvære, og et variert tilbud av spa og skjønnhetsbehandlinger. Du finner en rekke salonger i sentrum, hvor du blant annet kan nyte et tradisjonelt latvisk bad på din reise til Riga!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret