2 tilbud

Reise til Roma

Italia er landet for ekte livsnytere, og på en reise til Roma vil du oppleve det italienske storbylivet. TravelBird viser deg hvordan du nyter livet i Roma!
Se mer:
Valgte filtere:
2 tilbud
Filtre Tilbakestill

Det er i Roma man tripper rundt i vakre gater, nyter god mat og utsøkte italienske viner på romantiske restauranter og piazzaer.

Alle har nok drømt om å reise til Roma en gang i livet! Planlegger du en romantisk weekendtur til en storby? Roma er utvilsomt en av de mest romantiske storbyene i verden. Den fantastiske, verdensberømte arkitekturen, de romantiske gatene og kulinariske opplevelser lokker turtelduer hvert år. Roma er også perfekt når du vil la bankkortet få bein å gå på. Italia er klesdesignernes hjemland, og shoppingtur med venninnene er derfor ideelt å legge til denne pulserende byen. Om du heller er i det historiske hjørnet kan Romerrikets midtpunkt gi deg uendelig med inntrykk. For ikke å nevne det italienske kjøkkenet. Dette er hjemlandet til pizzaen, bolognesen og risottoen. Med TravelBird kan du enket finne en passende reise til Roma for deg og ditt reisefølge!

Med en tur til Roma er det som å dra tilbake i tid, kjenne historiens vingeslag og vandre i en by som føles litt som et vakkert museum i seg selv.

De store severdighetene ligger i gangavstand fra hverandre, og det er derfor enkelt å ta seg rundt i byen, eventuelt med smidig offentlig transport. Denne byen har noe for deg uansett hva slags ferie du ønsker, og under følger noen tips til din reise til Roma.

Et "must" på tur til Roma den berømte spansketrappen, en stor, vakker trapp som leder ned til en piazza, med små, pittoreske hus med restauranter og kaféer. Colosseum er selvsagt på din bucketlist: Romas verdensberømte amfiteater og byens kanskje mest kjente severdighet. Bli fascinert av den overveldende bygningen og brutale historie. Ikke langt unna finner du Trevifontenen, yndet av flere filmskapere gjennom tidene. Den mektige Peterskirken og det Sixtinske kapell, med de vakre og berømte takmaleriene av Michelangelo, ligger vegg i vegg. Det skal godt gjøres å kjede seg i denne byen. Spesielt hvis du besøker den i paaskeferien.

Når sightseeingen er unnagjort og du ønsker en pause fra turisthordene er San Lorenzo noe for deg!

Roma har en solid og imponerende samling historiske severdigheter, museer og skulpturer som finnes på alle topp 10-lister for Roma du kommer over. Det kan likevel være en flott opplevelse å oppdage mindre kjente deler av byer du besøker, så hvorfor ikke vandre rundt i San Lorenzo og oppdag Romas bohemiske kvarter? Det ligger kun et steinkast fra de berømte severdighetene. Byen er godt tilrettelagt for turister, som gjør det til en populær seniorreise.

Som de fleste andre områder i Roma skal du ikke gå sulten hjem; i San Lorenzo finner du restauranter rundt alle gatehjørner. Området befolkes først og fremst av studenter og unge kunstnere, som elsker den alternative atmosfæren. Hvis dette er noe for deg, kan en reise til Amsterdam være midt i blinken for deg! Mer avant garde-kultur finner du ikke i noen annen bydel, og din neste Roma reise bør derfor uten tvil inkludere dette stedet. Kanskje finner du deg en ny favorittbydel i Europa?

Nyt italiensk pasta, brød og deilige rødviner - her er det umulig å få servert et dårlig glass rødvin!

Det er ikke tvil om at det italienske kjøkken tar matopplevelser til et nytt nivå. Med enkle men geniale retter er italiensk mat verdensberømt. For italienere handler ikke måltidet kun om selve maten, det har også en sosial funksjon. Derfor er det vanlig å sitte lenge til bords, helst i flere timer. Den lange tiden ved matbordet betyr også mer mat!

Matfesten starter med en antipasti, gjerne bestående av pølse, ost og oliven. Deretter serveres pasta med tomatsaus eller carbonara, før den tredje retten bestående av kjøtt eller fisk vil gi deg vann i munnen. En salat vil også bli servert. Sist men ikke minst avsluttes måltidet med en nydelig dessert: tiramisu, gelato eller panna cotta er italienernes spesiealitet. Det er bare å glede seg! Å reise til Roma er matveiens svar på ekstremsport. Mattilbudet er så stort at det kunne vært del av flere temareiser!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret