1 tilbud

Reise til Seychellene

TravelBird tar deg med til verdensberømte strender. En reise til Seychellene er noe du sent vil glemme.
Se mer:
Valgte filtere:
1 tilbud
Filtre Tilbakestill

Ingenting er så herlig som å kose seg på de prisvinnende øyene på Seychellene.

Lyden av regnskog og blander seg sammen til et øyas lydspor. Du befinner seg på Mahé, en av 116 øyer som sammen utgjør øygruppen Seychellene. Her faller temperaturen sjeldent under 24 på gradestokken, og vel så sjeldent bikker den over 32 grader. I tillegg er kun de sørligste øyene innen syklonbeltet, så det gode været holder seg året rundt på de fleste øyene. Det har gitt grobunn for en rekke endemiske dyr og arter, altså som ikke finnes noe annet sted. Her vil du finne en av verdens minste frosker til den tyngste landskilpadden på jorden. Du kan også komme over den eneste fuglen uten evnen til å fly, på det Indiske hav. Det er ikke rart at General Gordon av Khartoum trodde han var kommet til Edens hage, da han gikk ombord på en av øyene på 1800-tallet. Seychellene er så vakkert at øygruppen ble kåret til verdens ledende destinasjon for bryllupsreiser i 2016. Påfølgende år vant øygruppen prisene for beste turistforening og beste cruisedestinasjon. De utallige strendene, krystallklare vannet, varierte dyrelivet - både over og under vannoverflaten - sørger for litt av en sydentur!

Det bor til sammen i underkant av 100 0000 mennesker på Seychellene. 30 prosent av arbeidsstyrken jobber innen turistnæringen, så her blir du tatt godt imot! Brorparten av landets inntjening kommer fra fisking, det er ikke så rart når den største fabrikken for boksing av tunfisk i verden finnes også på øya. Øygruppen tjener også på at fiskebåter fra andre land fisker i Seychellenes farvann.

Stranden du rett og slett ikke kan gå glipp av er Anse Lazio, på Praslin-øya. Det er denne øya Khartoum tenkte var Edens hage. Her kan du nyte strandlivet med en paraplydrink under et palmetre eller snorkle i det turkise vannet. Vannet her er fullt av alle mulige fisker, men et område er rammet inn med nett, så du kan også svømme uten å bli distrahert av fiskene. Dersom du har lyst på strandferie, men ikke vil reise helt til Seychellene, er TravelBirds restplasser Hellas noe for deg. Ikke glem å ta turen til Vallée de Mai mens du er her. Det er ett av to steder hvor den sjeldne palmen coco de mer finnes naturlig. Det er også fullt av spennende fuglearter. Se opp for Seychelles bulbul, en fin, blå due. I tillegg er det mange stier og turer du kan gå på Vallée de Mai, med gratis guidede turer klokken 9 og 14.

På seychellene finner du en av verdens største skilpadder

Og en av verdens minste frosker.

Man finner omtrent 75 endemiske planter på øya. Den mest kjente er coco de mer, et palmetre som kun vokser på øya Praslin. Denne palmens frø regnes som verdens største, og blir ofte kalt love nut fordi den ser ut som en kvinnes bakdel. Denne palmen holder hele fem rekorder:

  1. Største ville frukten. Palmens frukt kan veie opptil 42 kg.

  2. Største frø. Palmens frø kan veie hele 17,6 kg.

  3. Største bladet under spiring, den blir hele 4 meter.

  4. De hunkjønnede palmene er de største av alle palmene i verden.

  5. Palmen er den mest effektive til å hente næringsstoffer fra blader som er nær-døden.

En annen art som kun finnes på Seychellene er Nepenthes pervillei, en kjøttetende plante. Den vokser nær steiner og på toppen av granittformasjoner. Selve planten er grønn, gul og rød, og minner litt om en sokk. Dersom du er interessert i hvordan forskjellige øyer har så varierte dyrearter kan en reise til Madagaskar vært noe for deg!

En annen morsom art du kanskje kommer over på din reise til Seychellene er Sechellophryne gardineri, en av de minste froskene i verden. Det lengste de kan bli er 11 millimeter. Når de er nyfødte er de bare 3 millimeter lange, mens de voksne er 8 millimeter. Froskene er brune med en mørk stripe fra munnen til bena. Et annet interessant faktum er at frosken ikke har øreganger. Forskere har funnet ut at den bruker munnen til å forstørre lyd inn til det indre øret. Kom deg på et fly til Seychellene og utforsk dyrelivet du også!

Det er 12 endemiske fuglearter på Seychellene. Den mest kjente er nasjonalfuglen Seychellenes svarte papegøye. Den er gråbrun og blir 30 centimeter lang. Du kan finne fuglen på øya Praslin. I dag finnes det kun 520-900 av disse fuglene.

Seychellene er også hjemmet til en av verdens største skillpadder, nemlig Aldabra. De kommer, om navnet tilsier, fra øya Aldabra Atoll. Det var tidligere mange slike gigant-skilpadder på flere øyer, men etter å ha blitt jaktet på av europeiske seilere ble skilpaddene tilsynelatende utryddet i 1840. Bortsett fra de på øya Aldabra. Det er blitt gjort omfattende tiltak for å sikre at populasjonen ikke blir utryddet. I dag er det rundt 100,000 gigantskilpadder på øya. Man tror noen av skilpaddene er over 200 år gamle, men det er vanskelig å bevise da de lever lengre enn de menneskene som holder øye med dem. Ta en reise til Seychellene for å se disse magiske dyrene med egne øyne!

Seychellene ble oppdaget på 1500-tallet.

Senere har landet vært under fransk og britisk herredømme.

Det tidligste vi med sikkerhet vet mennesker oppdaget øya er portugiseren Vasco de Gama. Han kom til land i 1505. Senere ble øya et viktig stoppested for reisende mellom Afrika og Asia. Øya var først fransk, men i 1794 startet Storbritannia en krig for å ta over øya, som britene vant i 1812. Først i 1976 ble øya selvstendig.

Seychellenes hovedspråk er kreolsk, som snakkes av 97 prosent av befolkningen. Engelsk og fransk er også utbredt, med henholdsvis 60 og 30 prosent. Den franske innflytelsen på øya er sterk, og kulturen blir beskrevet som en blanding av østafrikansk og fransk.

Øyas mat har innflytelse fra afrikansk, fransk, kinesisk og engelsk. Mesteparten av maten er basert på sjømat og forskjellige typer chilier. På grunn av minimal lokal transport, er maten som oftest fersk og god. Kokosnøttmelk er mye brukt i matlagingen. På din reise til Seychellene går du i hvert fall ikke sulten!

På nord-østsiden av den største øya, Mahé finner vi hovedstaden Victoría. Her bor omtrent 26 000 av øyas 90 000 innbyggere. Victoría regnes som et av de minste hovedstadene i verden, så det blir ikke akkurat en storbyferie. Ta turen til Victoria Market, et marked med fersk frukt og fisk. Her kan du kjenne den ferske fiskelukten mens du tar en kaffe i kafeen. Husk også å få med deg Seychellenes egne Little Ben! Denne hvite replikaen av klokken i London ligger midt i en rundkjøring, og heter Clock Tower. Den ble bygget i 1903 for å hedre den britiske dronningen.

Besøk tempelet til ære for Vinayagar.

Eller ta en tur til den botaniske hagen.

En bygning som skiller seg ut i hovedstaden er Arul Mihu Navasakthi Vinayagar Temple. Dette tempelet ble bygget i 1992, til ære for den hinduistiske guden Vinayagar. Det er 5000 hinduer på øya, med andre ord ikke i nærheten av så mange du ville møtt på en reise til Nepal!

Bli kjent med øyas planteliv på National Botanical Gardens på Mahé-øya. Ved inngangen kan du plukke opp en brosjyre med oversikt over hele 500 planter. Her kan du blant annet finne trær med brødfrukt, papaya og muskatt. Det er også en hage med over 150 forskjellige arter orkidéer. I den øverste delen av hagen kan du til og med se fugler og flaggermus.

Seychellene er noe helt utenom det vanlige. De utallige øyene er stappfulle av dyre- og planteliv, med de vakreste strendene du kan tenke deg. Dyrelivet er variert og spennende, med alt fra bitte små frosker til gigantiske skilpadder. Maten er preget av forskjellige typer chilier og fisk. Det er mange vakre gåturer og skjulte strender du kan gå til dersom du er den eventyrlystne typen. Ellers så kan du bare slappe av og nyte livet på stranden rett utenfor hotellet. På din reise til Seychellene kan du gjøre akkurat det du ønsker. Så finn noen billige flybilletter og gjør deg klar for ditt livs eventyr!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret