2 tilbud

Reise til Singapore

Grønne parker, skyskrapere og innsjøer. TravelBird tar deg med på en reise til Singapore!
Se mer:
Valgte filtere:
2 tilbud
Filtre Tilbakestill

Denne storbyen har alt.

Den mangfoldige befolkningen sørger for enorm variasjon!

Helt ytterst på sørspissen av Malayahalvøya ligger bystaten Singapore. Dette lille landet har en befolkning på 5,6 millioner mennesker, og er sør-østasias finanshovedstad. Nesten alle bor på hovedøya, men visste du at Singapore faktisk består av 62 små-øyer til? Du har sikkert sett byen på bilder: høye skyskrapere og stilrene gater, men det er slettes ikke bare travle businessmenn i dress og stresskoffert som fyller gatene. Den kulturelt-diversifiserte befolkningen har sørget for både Chinatown og little India, som viser hvor sentralt kultur, religion og historie står i samfunnet. Det er heller ikke bare kjipe skyskrapere som fyller byen, men store menneskelagde grønne parker. Den høyteknologiske og godt etablerte metroen tar deg hvor enn du vil, lynraskt. Maten reflekterer også innbyggernes mangfold, med alt fra små lokale restauranter på gatehjørnet til anerkjente luksusrestauranter med flere michelin-stjerner. Hele byen er ren og pen, det er ikke engang lov til å selge eller kjøpte tyggis, med mindre du har resept fra legen. Sammen med Sør-Korea, Taiwan og Hongkong utgjør landet de De fire tigrene, fordi de har slik raskvoksende økonomi - det er ikke rart når du ser hvor mange businessmenn og bedrifter det er her. Dersom Singapore gir mersmak vil nok en reise til Hongkong, en annen tiger, også gjøre det!

Ta turen til den mest populære attraksjonen i Singapore: Gardens by the Bay. Denne fortyllende parken ligger i midt i byen, og rommer 101 hektar. Med over en million planter, skulpturer, kanyon, innsjøer og spisesteder er dette et område du kan bruke lang tid på å utforske. i 2012 fikk stedet prisen World Building of the Year. Tre hager utgjør parken. Det første som fanger blikket ditt er imidlertid de enorme supertrees, store tre-lignende strukturer med høyde på 25 til 50 meter. Her kan du føle deg grønn og som økoturisme. Om dagen gir de skygge, mens de på dagtid lyser opp i forskjellige farger. Parken er ennå ikke ferdig, men det ser ut til at den holder seg innafor det massive budsjett på litt over 1000 milliarder dollar. Dette kan du ikke gå glipp av på din reise til Singapore!

Med Singapores høyteknologiske metro kommer du deg hvor du vil.

Kanskje første stopp skal være Little India?

Når du er på reise i Singapore må du benytte deg av den fantastiske metroen, eller Singapore Mass Rapid Transit, som de kaller den. Litt over tre millioner enkeltturer blir tatt med metroen daglig, som regnes som den eldste etter Filippinene sin. Visste du at det ikke er lov å spise durian her? Durian er en frukt, som noen mener lukter utrolig behagelig, mens andre mener den stinker forferdelig. Lukten henger igjen lenge, så det er derfor ikke lov til å spise den på metroen, og en rekke andre offentlige steder i Asia. Lurt å vite dersom du backpacker Asia.

På tide å komme seg til Little India. Under Det britiske ostindiske kompani på 1700-tallet ble indere sendt til Singapore for å jobbe. Britene oppmuntret inderne til å ta med familie og bygge templer. Dette området ble siden til det vi i dag kaller Little India. Her kan du besøke tempelet Sri Veeramakaliamman, et av de eldste hinduistiske templene i Singapore. Tempelet er dedikert til den hinduistiske gudinnen Kali, som er guden for tid, skapelse, ødeleggelse og makt. Innvendig kan man se bilder og skulpturer av at hun river ut innvollene til sine fiender, eller i fred og harmoni med de to sønnene hennes. Gudinnens voldsomme fremtoning ga trygghet til inderne som var i et fremmed land. Her er det også gode muligheter for litt yogaferie dersom du liker det! I Little India er det flust av gode indiske restauranter - ikke glem å ta deg en matbit her! I tillegg vil du finne Mustafa Centre, et kjøpesenter som er åpent 24 timer i døgnet. Her kan du kjøpe alt fra klokker til tekstiler, men mest populært er smykkene. Alltid greit å få unnagjort litt shopping på din ferie i Singapore!

Visste du forresten at denne handelsbyen også kan skryte på seg verdens mest aktive havn, etter Shanghai? Et skip ankommer Singapore hvert andre til tredje minutt. Tenk på det når du kjøper importerte varer i en av Singapores mange butikker, på din reise til Singapore. Dersom havet og båtene tenner lysten på cruise, er det bare å sleng seg på et cruise i Karibien!

Mat er sentralt i hverdagen til singaporer.

Billig og god mat finner du i de lokale Hawker-markedene.

Singaporere bryr seg mye om mat. Faktisk bryr de seg så mye at en vanlig måte å hilse noen på er å spørre dem: Har du spist? Det sier vel sitt, men hva spiser de egentlig? Det er stort mangfold i befolkningen, omtrent 76 prosent er kinesere, 15 prosent er malaysiere og 7 prosent indere. Resten er fra alle verdens hjørner. Denne sammensetningen har smittet over på matvanene, med mye god indisk, kinesisk og malaysisk mat. Nudler og ris er gjengangere, så vel som kjøttfrie retter.

Det vanligste stedet å spise er såkalte Hawker-sentre, som er store innendørs mat-markeder. Tidligere var disse ute i det fri blant gatene, men de singaporske myndighetene gjorde det ulovlig, så nå er de flyttet innendørs. Disse sentrene er fullstappet med energi og sultne singaporere. Matbodene står tett i tett, med store bord hvor du kan spise maten. Det er utrolig rent, med folk som vasker og rydder hele tiden. Slik Hawker-sentre vil du også se dersom du tar en reise til Indonesia.

Kjenner du magen rumle? Da må du ta turen til Lau Pa Sat Festival Pavilion. En av de største hawker-sentrene i byen. Denne enorme uteplassen er full av matboder og spisebord. Her kan du spise hva enn du har lyst på - til en usedvanlig billig penge. Kinesisk, indisk, vestlig og et hav av matretter fra alle verdens hjørner venter på deg. Det er også mye god mat for vegetarianere og veganere, så en reise til Singapore er ikke et dumt sted å legge reisen dersom du alltid går for det kjøttfrie!

Visste du at du kan se Buddhas tann her?

Tempelet har over 300kg gull.

Singapores Chinatown har stor kulturell og historisk verdi. Men det er verdt å nevne at det bor utrolig mange kinesere i Singapore nå, så Chinatown er ikke en like sentral møteplass som Little India er for indere. Her kan du se den velkjente Buddha Tooth Relic Temple. Og ja, som navnet tilsier, kan du angivelig finne Buddhas tann her. Den hevdes å ha blitt funnet i en kollapset stupa i Myanmar i 1980. En stupa er et buddhistisk bønnested med relikvier fra nonner og munker. Tannen ligger i en slik stupa, som veier hele 3500 kilo, hvorav 320 kilo er av gull! Hele 234 kilo av dette gullet ble donert til tempelet. Dessverre er det kun munker som får gå inn i stupaen, men du kan se den fra utsiden. Tempelet åpnet offisielt i 2007. Dersom det buddhistiske tempelet ga mersmak kan en reise til Nepal være noe for deg. Her kan du se fødestedet til Buddhaen!

Ikke glem å prøve char kway teow, nuddel-wok og satay, grillet kjøttkebab. Er du i gata for litt finere mat er det også finere restauranter her. Det kulturelle mangfoldet er imponerende. Man skulle tro at det kun var kinesiske ting her, men i Chinatown kan du faktisk se et hinduistisk tempel, moske side om side med kinesiske templer. Litt av et syn! Dersom kebaben gir mersmak er en reise til

Og det er en fin måte å beskrive Singapore på: litt av et syn. Denne kulturelle smeltedigelen er så godt som Asias svar på New York, med sine glinsende skyskrapere og grønne parker. Denne stilrene byen har søppelfrie gater, mat som overgår alle forventninger, til og med båt på toppen av hotell! En reise til Singapore er noe helt utenom det vanlige. Hva venter du på?

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret