1 tilbud

Reise til Skottland

Velkommen til Skottland! Landet som på tross av sin lille størrelse kan by på skatter som et spektakulært dyreliv, ypperlig sjømat, fantastisk natur og gjestfrie, jordnære mennesker. Finn din neste reise til Skottland hos oss i TravelBird!
Se mer:
Valgte filtere:
1 tilbud
Filtre Tilbakestill

På din reise til Skottland kan du oppleve hvordan alle de fire årstidene setter sitt eget særpreg på landskapet. Her finner du Hebridene ikledd et dryss av ville vårblomster, åser ikledd lilla lyng, skoger kledd i høstfarger og snøkledde topper.

Hjemlandet til sangeren Emeli Sandé, kriminalforfatteren Ian Ranking og poeten Robert Burns verker verdsettes verden over like mye som tartanen, whiskyen og tweeden. Besøk museene Dundee Discovery Point, Glasgow Kelvingrove og Aberdeen Maritime Museum, som alle minner oss om de skotske ingeniørene, kunstnerne, forfatterne, oppdagelsesreisende og oppfinnerne, som alle har bidratt til å forme den moderne verden. Et økende antall besøkende har oppdaget alt det skotske kjøkkenet har å by på. Fråts i fersk sjømat bare timer etter at en ble fanget, i vilt og biff som er alt opp få kilometer unna restaurantbordet. Det skotske klimaet er ypperlig for osteproduksjon, og du finner dusenvis av produsenter over hele landet. Prøv deg på skarp cheddar fra Isles of Bute, eller den myke osten Crowdie, som visstnok skal ha blitt introdusert av vikingene på 700-tallet. Ellers anbefaler vi deg å smake Caboc, som er en kremost rullet i ristet havregryn, eller den mektige og krydrete osten Dunsyre Blue. Har du lyst på noe søtt bør du prøve Tablet, en hard og krystallisert type fudge lagd av sukker, smør og kondensert melk. De er ofte smaksatt med whisky, og noen av de beste kommer fra Isle of Islay, hvor de håndlages med skotsk saltet smør og vaniljeekstrakt fra Madagaskar, som toppes med whisky fra et av øyes kjente destillerier. Måltidet toppes med single malt whisky - rik, kompleks og stemningsfull.

Edinburgh

Utforsk denne spennende byen på din Skottland reise

Ta turen til Edinburgh på din reise til Skottland! Visste du at byen har vært Skottlands hovedstad siden midten av 1500-tallet?

Byen fikk navnet nordens Athen etter at kunstneren Hugh William WIlliams holdt en utstilling her i 1820, hvor malerier av Edinburgh og Athen ble utstilt side om side. Byen er landets politiske og kulturelle sentrum, hvor dens kunst, litteratur og historie utgjør byens sjel. Byens historiske sentrum er godt bevart, og både Old Town og New Town står på UNESCOs verdensarvliste. Føl på byens historie mens du spaserer gatelangs. Tar du turen i august får du muligheten til å oppleve verdens største kulturfestival, Edinburgh Military Tattoo. Festivalen ble arrangert for første gang i 1950, og tiltrekker seg årlig rundt 217 000 besøkende. Den ble satt opp av det skotske militæret for veldedige formål, og har i hovedsak britiske (Commonwealth) deltakere. Her kan du blant annet se det faste innslaget “The Massed Pipes and Drums”, et gigantisk sekkepipe- og trommekorps, fra halvmilitære og ulike militære avdelinger. Visste du at Hans Majestet Kongens Gardes Musikk- og drillkompani er en av få aktører som stadig blir invitert tilbake hit?

Byggingen av New Town ble igangsatt i 1770, og den er inspirert av nyklassisismen som blomstret i Europa på den tiden. New Town skulle bygges nord for den opprinnelige middelalderbyen, som ble ansett som stygg og for tett befolket. Målet var å forvandle byen til en moderne europeisk storby som kunne måle seg med Venezia, London og Berlin. New Town, ble tegnet av den ukjente arkitekten James Craig, og er i dag et av Storbritannias best bevarte eksempler på georgiansk og neoklassisk arkitektur. Området er den dag i dag fortsatt et eksklusivt område, men har skiftet karakter etter at Princess Street ble byens største handlegate. Herfra har du også fantastisk utsikt over Edinburgh Castle, som troner på klippen over byen, samt middelalderbyen Old Town. Tar du turen til George Street finner du også en rekke eksklusive hoteller og butikker, samt teateret Assembly Rooms.

Old Town, eller gamlebyen, står i sterk kontrast til neo-klassiske New Town. Bydelen er preget av svingete, små og smale gater, samt den brosteinsbelagte hovedgaten The Royal Mile, som knytter det kongelige palasset Holyrood Palace og militærfestningen Edinburgh Caste. Mellom Old Town og New Town finner du et av byens vakreste attraksjoner, Princess Street Gardens. Den er delt i to av gaten The Mound og sentralbanestasjonen Waverly Station. I tillegg til trær og blomster finner du en rekke minnesmerker og statuer i parken, blant annet av poeten Allan Ramsey, den reiselystne David Livingstone, samt en rekke minnesmerker over falne skotter i diverse kriger. Parkens viktigste monument er nok det som er reist til ære for Sir Walter Scott, Skottlands største forfatter gjennom tidene. Her finner du også verdens første blomsterur, som hvert år endrer utseende.

Glasgow

Glasgow er landets største by, og absolutt verdt et besøk på din reise til Skottland!

Museene og galleriene du finner her er noen av landets mest besøkte, men byen er kanskje mer kjent for sine to fotballag. Her finner du i tillegg flere veganske spisesteder per innbygger enn i noen annen by i Storbritannia.

Ta spaserturen forbi byens mange ikoniske bygninger på din reise til Skottland, få en omvisning i den storslåtte Glasgow-katedralen, som er dedikert til byens skytshelgen St. Mungo. Katedralen ble innviet på 1200-tallet, men var først ferdig 300 år senere. Ta turen til historiske City Chambers, hvor du i dag finner Glasgow City Council. Den imponerende bygningen på George Squares østside byr på gratis guidede turer. Fotballfans bør ta turen til den ikoniske sportsarenaen Hampden Park, Skottland nasjonalstadion. Mackintoshelskere bør ta turen til The Lighthouse, The Willow Tea Rooms eller Glasgow School of Art. I denne sjarmerende storbyen finner du også fantastiske handlemuligheter, med alt fra couture til vintage! Kelvinggrove Art Gallery and Museum ble bygd på 1900-tallet for å ligne et slott/katedral i renessansestil, og er i dag det mest besøkte i Skottland. Her finner du verker av en rekke europeiske mestere som Monet, Botticelli, og Mackintosh. Besøk Glengoyne Distillery for en innføring i whiskyproduksjon, samt muligheten til å smaksprøve på utvalget. For hva er vel mer skotsk enn skotsk whisky på en Skottland reise?

Aberdeen

Besøk denne vakre kosmopolen på din Skottland reise

Aberdeen refereres ofte til som Skottlands blomst, på grunn av sine mange hager og parker, som ligger pittoresk anlagt mellom elvene Don og Dee.

Byen er Skottlands største fiskehavn, og har siden oljen ble oppdaget i Nordsjøen på slutten av 1960-tallet utviklet seg til et senter for Europas offshore oljeindustri. Her finner du en rekke golfbaner, flotte sandstrender, danse- og teaterforestillinger på Hans Majestets Theater, eksperimentelle dramaproduksjoner i Arts Center and Theater, samt førsteklasses konserter i Music Hall. I byen finner du også en rekke kunstfestivaler i løpet av sommermånedene. Aberdeen er en by som både ser og føles ganske annerledes ut. Hovedgaten, Union Street, er omgitt av klassiske granittbygninger, som bidrar til å gjøre den til en av Europas mest arkitektoniske særpregede byer. Her legger skip til havnen rett ved sentrumskjernen, mens delfiner svømmer rundt, og lokale på paddle-board surfer utenfor bystranden. Her finner du gyllen strand som strekker seg i kilometer på kilometer mot de høye klippene i sør, og de enorme sanddynene i nord. Spaser langs de brosteinsbelagte gatene i Old Aberdeen, under trærne, og forbi katedralen fra 1400-tallet hvor byens første universitet ble grunnlagt 1495. Langs vannkanten finner du det eksentriske fiskekvartalet, lokalt kjent som Fittie. Hvor du finner ruter av små hytter med fargerike uthus og blomsterfylte hager. Byen er en kosmopol med arbeidende og studenter fra hele verden, og absolutt verdt turen på din reise til Skottland!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret