3 tilbud

Reise Til Sør-Afrika

Helt ytterst i Afrika ligger landet med livlige storbyer og eksotiske safarier. Travelbird ønsker deg velkommen på en reise til Sør-Afrika.
Se mer:
Valgte filtere:
3 tilbud
Filtre Tilbakestill

Avisen The New York Times kåret Sør-Afrikas hovedstad det beste stedet å besøke.

Eksotisk natur møter yrende metropoler i dette fantastiske landet.

Langs kysten slår de krystallklare bølgene i havets rytmer mot den idylliske stranden. Litt lenger borte danner skyskraperne hovedstaden med alt som følger med. De majestetiske fjellene definerer bosettingsmønsteret og skjermer den hektiske metropolen fra store prærier, eller veld som de heter her, med yrende dyremangfold. Sør-Afrika er en skatt få land kan sammenligne seg med.

For bare et par år siden ble Cape Town, Sør-Afrikas hovedstad, kåret til det beste stedet å besøke av prestisjefulle The New York Times. Det kommer ikke som noen overraskelse: En moderne storby proppfull av historie, med nær beliggenhet til strand og restauranter i verdensklasse? Det er vanskelig ikke å bli fristet til en storbyferie i Sør-Afrika. Man kan starte med den mest kjente attraksjonen i byen, nemlig Table Mountain. Som navnet tilsier, minner fjellet om et bord, da toppen et stort flatt område. Med sine 1000 høydemeter over havet kan man se fjellet fra flere steder i byen. Den slående utsikten kan være noe av grunnen til ryktene om at to par månedlig frir på toppen av fjellet. Fjellet er også et bånd til fortiden med flere fortellinger og myter som forklarer dens oppstandelse og utseende. Toppen av fjellet kan ofte ses dekket av store hvite skyer, en bordduk. En gammel fortelling om en røykekonkurranse mellom djevelen og en pirat, forklarer denne skyformasjonen med tobakkrøyk fra konkurransen. For å komme til toppen kan du enten velge mellom de 900 rutene, som kan ta alt fra 2 til 6 timer, eller ta kabel-heisen.

På en øy utenfor Cape Town går grupper med guidet turister alvorlig gjennom fengselsceller. Isolasjonen er dårlig, så til tross for den skinnende solen på utsiden er det kjølig inne. De er på besøk i Robben Island, men dette er ikke hvilken som helst øy, det er nemlig øyen nobelsprisvinneren Nelson Mandela var fengslet i 18 år av livet sitt. Men det stoppet ikke Mandela, som ble landets første valgte president. Robben Island ligger bare en liten båttur unna Cape Town, men besøk av øyen er kun tillatt som en del av en guidet tour, som vanligvis tar rundt 3 til 4 timer. Her vil du lære mye om apartheid-tiden i Sør-Afrika samt dagens politikk og vanskeligheter.

Maten i Sør-Afrika er utviklet etter innflytelser fra urbefolkningen samt retter fra Nederland, Frankrike, India og Malaysia. Her er det noe for enhver smak!

Grunnet alle dyrene som bor i Sør-Afrika er det mye spennende å smake og se.

Litt lenger nord i landet finner vi Johannesburg, den mest befolkede byen i Sør-Afrika. Det er ikke uten grunn den på folkemunne blir kalt Afrikas Silicon Valley. Hit strømmer folk ikke bare fra resten av Afrika, men fra hele verden. Det bor omtrent 4.5 millioner mennesker i Johannesburg. Denne byen har verdens største menneskelagde skog, med over 10 millioner trær, som hjelper med forurensing og støynivået. Johannesburg er en by stappfull av museer og markeder. Det yrende nattlivet og store antall spennende barer sørger for at du aldri kjeder deg!

Litt utenfor finner man en litt annerledes by kalt Soweto. Her bor det nesten 1,3 millioner mennesker, og er den største township-en i landet. Hva er township? Township stammar fra apartheid-tiden, og var området utenfor byene hvor ikke-hvite fikk lov til å bo, da bosted i byene var reservert for de hvite. Her var det dårlige levevilkår, samtidig som myndighetene kontrollerte inn- og utgang. Det manglet ofte elektrisitet og ordentlige rørsystemer. Siden det var her ikke-hvite bodde ble township-ene en sentral arena for kampen mot apartheid, ofte med blodige sammenstøt mellom politi og innbyggere. Den kanskje mest kjente er Soweto-oppgjøret i 1976, hvor over 20 000 demonstrerte. I dag er Township-ene bosted for over 6 millioner mennesker. De kan minne mye om Favelaene du kan besøke på din reise til Brasil.

Visste du at Johannesburg har verdens største sykehus? Eller at det tar ett minutt lengre å koke ett egg her fordi byen ligger 2000 meter over havet? Det er høyt, men det slår ikke byene du finner på din reise til Peru!

Det er alltid spennende å prøve nye retter og matopplevelser - og det er det i hvert fall her! Det Sør-Afrikanske kjøkkenet er noe for seg selv, med varierte innflytelser og mye viltkjøtt. På restauranter her får du servert det møreste og saftigste kjøttet du noensinne har satt tennene dine i - uten at det koster skjorta! Kan det friste med kjøtt fra en brautende krokodille eller kanskje indrefile fra en struts? Med den rike tilgangen på godt kjøtt er det ikke rart boerewors er så utbredt. Denne saftige pølsen lages av en deilig blanding av biff og gris spises mye her.

Har du hørt om biltong? Urbefolkningen kuttet opp kjøttet i strimler som de saltet og hang opp for å preservere. I dag blir biltong som oftest laget av biff, og minner om beef jerkey, men smaker salt og er mindre søtt. Biltong spises som snacks, i gryteretter eller i bakverk. Denne eldgamle måten å bevare og spise kjøtt på må du prøve!

En av verdens fremste nasjonalparker ligger i Sør-Afrika.

Se en løve jakte og aper slenge seg rundt. Denne nasjonalparken er noe for seg selv!

Du våkner brått til lyden av elefanter som tramper i takt. Det rister i hytten og du ser ut av vinduet. De høye trærne skjuler arter du aldri har sett før, og bak det høye gresset ligger løver i skyggens beskyttelse fra den sterke solen. TravelBird ønsker deg velkommen til det største viltreservatet i Sør-Afrika. Denne enorme nasjonalparken er nesten 2 millioner hektar stor, og regnes som å være en av de ypperligste safariopplevelse du kan få. Parken ble åpnet for over 100 år siden, for å beskytte dyremangfoldet i de såkalte veldene. Denne usedvanlig store nasjonalparken kan skryte på seg hele 337 arter av tre, 507 fuglearter og 147 pattedyr. På grunn av det store mangfoldet og lange fartstiden regnes som verdensledende innen miljøplanlegging. Parken kan oppleves på toppen av en firehjulstrekker, fjellsykkel, kano eller hest. Her er det ikke store gjerder som skiller dyrene, bare et gigantisk åpent landskap inndelt i områder. Her kan du se dyr jakte og oppføre seg akkurat slik de vil. Parken har lang erfaring med safari og planlegging, så til tross for den store friheten er det hele trygt og kontrollert. Veiene er gode og kartene sørger for at du ikke går deg vill. Det er mye å se og oppleve, og man blir her som regel i fire-fem dager, om ikke mer!

Dra tilbake i tid i områdene de eldste sporene etter menneskeheten er funnet.

Å se hvordan de første mennneskene levde og så ut er en sterk opplevelse.

Den tre år gamle gutten løper alt han kan. Han er kommet vekk fra foreldrene og prøver å finne veien hjem. Men han er for treg, og fra klar himmel stuper det en ørn og griper han. Den sultne ørnen har vært for grådig, og guttens hode faller fra klørne ned i en hule. Her blir hodet bevart i tre millioner år, før den ble funnet i form av et fossil av en australier i 1924. Passende nok fikk stedet navnet Menneskehetens Vugge. Her er noen av de eldste fossilene fra menneskeheten funnet. Årsaken til den store forekomsten av fossiler akkurat her er fordi området har flere grotter som preserverer fossilene. Stedet er av så stor betydning at det i 1999 landet på UNESCOs verdensarvliste. Ta turen til Sterkfontein Caves, og gå under jorden i mystiske grotter hvor flere fossiler og bosteder til de første menneskene er funnet. En reise til Afrika er noe du sent vil glemme!

Så, hva er det du venter på? Sør-Afrika har et kulinarisk tilbud uten like, blant de bedre safaritilbudene i verden, varme solfylte strender og museer stappfulle av historie. Unn deg en ferie i Sør-Afrika!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret
Min. kjøpesum = kr 1000