24 tilbud

Reise til Spania

Kan det friste med sol, sommer, og sangria? Nordmenn elsker å reise til Spania, og TravelBird tar deg med til de beste ferieperlene Spania har å by på!
Se mer:
Valgte filtere:
24 tilbud
Filtre Tilbakestill

Hva frister vel mer enn å feriere i et land der mottoet er mañana mañana? Om du har behov for å senke skuldrene anbefaler vi Spania på det varmeste - bokstavelig talt!

Spania har i lang tid vært en yndet feriedestinasjon for nordmenn. En ferie i Spania gir deg gode matopplevelser, sol, varme og et innblikk i et rikt kulturliv. Hva mer kan man be om på en avslappende ferie? Om du ønsker en aktiv ferie har du også kommet til rett land. Fotball er veldig populært i Spania, det samme gjelder sykling, med det berømte sykkelrittet Vuelta a España hver høst som høydepunkt. Om det kribler i dansefoten er det garantert et flamencokurs eller flere du kan delta på!

Visste du at Spania var verdens tredje mest populære ferieland i 2013, med mer enn 60 millioner besøkende? Det er flere enn landets befolkning! Mange turister besøker gjerne en eller flere av de vakre byene Spania har å by på i løpet av sin reise til Spania. Byene er turistvennlige, som tiltrekker mange eldre reisende - så vel som yngre! Om du velger Barcelona får du i pose og sekk - her finner du både strand, kultur og storbyliv. Hovedstaden Madrid har nok av museer og kultur å by på, og om du er glad i historie bør du besøke Spanias tidligere hovedstad, Toledo. Spania har noe å by på for enhver smak!

På din neste reise til Spania kan det være greit å vite at den spanske hilseskikken tilsier et kyss på hvert kinn. Og om du ikke har hørt ordet siesta før er det på tide!

Midt på dagen kan det være svært varmt i Spania, og det er her siesta kommer inn i bildet: en lang lunsj og kanskje en liten lur når sola varmer som mest i Syden, så da stenger mange butikker dørene noen timer. En artig tradisjon i Spania er at de ikke har tannfe, slik vi har i Norge, men heller en mus som kalles Ratoncito Pérez! Den kommer for å hente tennene til barn når de mister dem, og legger igjen en liten gave. En annen unik tradisjon er verdens største tomatkrig, som arrangeres hvert år i Valencia.

TravelBird har også restplasser, sjekk om vi har noen til Spania!

Når det kommer til kultur er Spania en storfavoritt. Kjente malere som Pablo Picasso, Salvador Dali og Juan Miro er alle spanjoler, og har på hver sin måte preget kunst og kultur i hele verden. De fleste spanjoler er katolikker, og landet har derfor mange vakre kirker rikelig med dekorasjoner, statuer og malerier. Det er i tillegg nok av historie å lære om, samt tradisjonelle danser, matretter og drikke som bør utforskes.

Tapas har de siste årene rukket å bli en storfavoritt blant nordmenn. Det er en rett som er perfekt å dele med venner og familie, og i Spania serveres ofte tapas på barer ved siden av et glass vin eller øl.

Det spanske kjøkkenet har nok av godsaker å by på, alt fra god drikke til nydelige desserter som får tennene til å løpe i vann. Olivenolje er en populær ingrediens på det spanske kjøkken. Visste du at Spania produserer hele 45 % av all olivenolje i verden? Og ja, du gjettet riktig - spanjoler konsumerer store mengder av den nydelige oljen også, hele 14 liter hver i året! Av kjente spanske retter bør du teste ut suppen gazpacho, som er basert på tomater og nytes kald, og som er en av Spanias nasjonalretter. Hver spanske region har hver sin nasjonalrett, og chorizo er nasjonalretten i en annen region. Denne berømte spanske pølsen er sterk på smak og brukes ofte som en sentral del av tapas. I tillegg har du paella, den allsidige retten med alt fra ris til kjøtt fra ulike dyr.

Når det kommer til desserter er Spania spesielt kjent for churros, som har blitt svært populært utenfor Spanias landegrenser også. Den søte desserten består av fritert deig laget enten av potet eller hvetemel, og minner om den amerikanske doughnuten. Churrosen serveres ofte med flytende sjokolade ved siden av eller med melisdryss, eller fylt med godsaker som sjokoladekrem eller karamellsaus. Ved siden av de nydelige spanske smakene hører selvfølgelig et glass god drikke med. Cava og sangria er kjente spanske drikker, og vil gjøre et middagsmåltid komplett på din reise til Spania!

Uavhengig av om du foretrekker en aktiv ferie med fart og spenning eller foretrekker å ligge strakt ut på en solseng dagen lang så vil Spania ikke skuffe deg!

Spania er fotballens hjemland, og landet har mange gode fotballag med fans over hele verden. Kanskje er du selv en Barcelona- eller Real Madrid-blodfan? Eller kanskje du reiser sammen med noen som gjerne vil besøke stadion til yndlingslaget sitt eller til og med se en fotballkamp? Om du heller foretrekker vannsport er Spanias kyst som skapt for vannski og svømming, og vindsurfing og kiting er også populært på Spaniareiser. Seiling har også, bokstavelig talt, seilt opp som en favoritt blant besøkende i Spania. Your title here...

Om du er glad i festivaler bør du undersøke hva Spania har å by på de dagene du er på reise hit. Spania er kjent for å være god på festivaler, og kanskje får du med deg et eller flere flamencokurs mellom slagene også? Det er mange severdigheter og museer som bør besøkes på din neste reise til Spania, og et av dem er selvfølgelig La Sagrada Família, Barcelonas kunstverk av en basilika tegnet av Gaudí. Om du er glad i fart og spenning anbefales badelandet Siam Park, et av de beste i Europa. Temaparken Universal Mediterranea er også verdt et besøk, som er laget for alle aldre - perfekt for familieferien!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret