tilbud

Reise til Stockholm

Opplev denne vakre og stilige byen på din reise til Stockholm. Bli inspirert hos oss i TravelBird!
Se mer:

Vakre Stockholm by er spredt over 15 øyer, knyttet sammen med 75 broer. Hvert nabolag har sitt særpreg, men de er nær nok til at du lett rekker å tilbringe tid i flere områder!

På din reise til Stockholm finner du enestående museer, oppfinnsomme retter, gode shoppingmuligheter, trendsettende design og vakre parker! Ta turen til Gamla Stan, et av Europas mest fengslende historiske knutepunkt. Her finner du brosteinsbelagte gater og imponerende palasser. Byen er omgitt av den vidstrakte skjærgården og uberørt skog. Størstedelen av turistene som besøker denne nydelige byen er fra Norge, Danmark og Finland. Her finner du noen av landets største turistattraksjoner; Millesgården, Vasamuseet og Drottningholms slottsteater, som står på UNESCOs verdensarvliste.

Gamla Stan er det perfekte stedet å starte utforskningen på din reise til Stockholm. Et besøk her er som å tre inn i middelalderen. Visste du at det her har vært bosettelse siden 1252? Ta en historisk tur gjennom labyrinten av buktende middelaldergater, gamle kirker, små tog og slottet. Gamla Stan er et av Europas mest fengslende historiske knutepunkt, med knivtynne brosteinsbelagte gater og ærverdige palasser. Noen få meter unna denne tidskapselen skinner storbyen som glossy sider i et ukeblad. Opplev byens hovedgater Stora Nygatan og Västerlånggatans travelhet på dagtid, og strekk beina over Stockholms smaleste smug, Mårten Trotzigs Gränd.

Det vil ikke ta det lang tid å innse at denne byen er en drøm!

To minutters gange fra vestlige Södermalm finner du trendy Hornstull, mens parken Tantolunden er byens bankende hjerte om våren og sommeren. Da strømmer innbyggerne til for å nyte en piknik, ta en svømmetur på parkens egen strand, og trene på treningsstudioet her. Du må ikke reise til usa og dra på Miami Beach for å få det perfekte strandlivet! På vinterstid trekker vågale innbyggere ut på isen som dekker havnen for å skøyte. Bak Södermalm finner du den naturskjønn stien Monteliusvägen. Finn deg en benk og nyt utsikten, eller følg stien opp spiraltraséet, hvor du har fantastisk utsikt over byen. På The Royal Armoury kan du tre inn i en glemt verden av keiserlig overdådighet. Du finner museet i midten av det kongelige palasset. Museet, som er det eldste i Sverige, ble etablert i 1628 av kong Gustav II Adolf for å huse krigsbyttet hans. Samlingen inneholder blant annet gullforgylte vogner, kronjuvelene, ridderrustninger, og er en reise gjennom kongelige motetrender. Opplev gardens vaktskifte utenfor Stockholm slott. Dette finner sted på den kongelige gårdsplassen. Ved spesielle arrangementer inkluderer vaktskiftet pistolsalutter og korps. Visste du at den kongelige garden har vært på slottet siden 1523?

Skandinavisk mat har rustikke røtter, men våre svenske naboer har også lært å sette pris på de finere ting i livet! La sansene stimuleres på Östermalm’s Saluhall. Smak svenske delikatesser som sild og Västerbotten ost. Utforsk naturens mange under på Naturhistorisk Museum, som er spennende både for barn og voksne, og kan skryte av ni permanente utstillinger. Her kan man beundre museets dyresamlinger, hvorav eksemplarene har blitt samlet av svenske forskere i over 200 år. Gå ikke glipp av Sveriges Riksdag, Sveriges lovgivende forsamling. Denne finner du beleilig plassert mellom Drottninggatan, den sentrale handlegaten, og Gamla Stan.

På Moderna museet finner du verk av verdenskjente kunstnere som Andy Warhol, Salvador Dalí, og Pablo Picasso.

I museets permanente kolleksjon finner du en rekke moderne verk fra 1840-tallet til i dag. Free Tour Stockholm tilbyr tre ulike turer som dekker sentrale områder av byen, og lokale guider deler erfaringer og kunnskap om Stockholms historie. Besøk trendy Södermalm, spaser gjennom de buktene smugene i Gamla Stan, og ta turen til Stockholms mer moderne områder. Turene er gratis, men det anbefales å gi tips til guiden. Er du av typen som liker gourmetmat kan vi anbefale en tur til Ranstiernas gata, hvor du finner økologiske dagligvareforretninger. På Salta Kvarn finner du sunne herligheter som soltørkede morbær og quinoa, mens du på Cajsa Warg finner svenske fristelser som tyttebærsyltetøy og svarte trøfler fra Gotland. En ferie i Sverige vil du ikke angre på!

Stockholm har rykte på seg for å være et paradis for de handleglade, ihvertfall når du vet hvor du skal gå!

Östermalm er kjent som Stockholms mest eksklusive område, og er en av byens mest elegante gater. Her finner du overdådige restauranter, fantastiske 1700-talls bygninger, high-end motebutikker, og en havn full av luksusbåter. Spaserer du nedover Biblioteksgatan finner du merker som Prada, Mulberry og Louis Vuitton, samt butikker som Filippa K, &Other Stories og V Ave Shoe Repair. Har du lyst å føle deg som en dronning tar du turen ned Hamnegatan til varehuset Nordiska Kompaniet. Varehuset er byens svar på Harrods, og er du heldig kan du her støte på kjendiser eller den svenske kongefamilien! Nordiska Kompaniet åpnet i 1915, og bygget er fortsatt godt bevart. Gå heller ikke glipp av områdets nye tilskudd Mood Gallerian. Dette fasjonable kjøpesenteret er designet slik at du føler du spaser nedover brosteinsgater utendørs. Det er ikke bare på en reise til Dubai du vil oppleve minneverdige kjøpesentre! Opplevelsen er komplett med fuglekvitteren som avspilles fra de mange høyttalerne.

Södermalm er kjent for sin stilige og kreative stemning. I nabolaget SoFo finner du et bredt utvalg av koselige kafeer og spennende butikker. Hvis du er på utkikk etter det siste innen svensk design tar du turen til Grandpa, hvor du finner merker som Minimarket, Sandquist, Carin Wester, Rodebjer og Hope. Er du på jakt etter varig kunst og design kan du ta turen til Garage, som du finner i Bondegatan. Er du på utkikk etter vintageklær så kan du gjøre et godt kjøp på Beyond Retro, Emmaus eller i konseptbutikken Smiley Vintage. Her får brukte klær et nytt live med innovative design og nye snitt. Disse vintagemarkedene kan sammenlignes med de du ville opplevd på en reise til Amsterdam!

Besøk Vasastan, Stockholms skjulte perle. Shoppingområdet er relativt nytt, og her finner du rolige kaféer og selvstendige butikker. Ta turen til Heinz Spindler Moritz Antik dersom du er på utkikk etter en førsteklasses antikvitetsbutikk. Den spesialiserer seg på vintage globuser. Er du på utkikk etter svenske møbler og interiør finner du dette på Granit og Designtorgets filialer på Kungsholmen. Her finner du også rimelige familiedrevne restauranter, koselige kafeer og sjarmerende puber. Alle verdt besøket på din reise til Stockholm!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret