6 tilbud

Reise til Storbritannia

Har du lyst til å utforske et nytt land? Bestill en reise til Storbritannia med TravelBird, og utforsk de fantastiske severdighetene landet har å tilby!
Se mer:
Valgte filtere:
6 tilbud
Filtre Tilbakestill

En reise til Storbritannia med TravelBird vil deg den mest mangfoldige og detaljerte gjenfortellingen av landets historie gjennom en hurv av severdigheter.

Fra Stone Henge til Big Ben, Storbritannia har en fantastisk samling av tidløse severdigheter som er kjent over hele verden. På grunn av sin historiske aktivitet har Storbritannia et veldig bredt spekter av arkitektur og historiske bygg, noe som gjør at du vil ha en overflod av attraksjoner på din reise i Storbritannia. Ikke bare har Storbritannia en helt enorm kulturarv og historie med bygninger som trekker turister fra hele verden. Men landet har også en natur som er helt enestående. Med imponerende kystlinjer som The Seven Sisters, grønne daler og topper kledd i ensomme middelalderfestninger, samt Skotske høylandsområder gjør Storbritannia til noe som vier seg for den som er glad i vakre naturlandskap. Disse naturlandskapene toppes kun av den grove naturen til Island.

Byer pakket med kulturhistorie.

Du vil ikke ha et kjedelig øyeblikk i Storbritannia med all den kulturen du finner her.

I Storbritannia vil du finne at historien har satt fra seg en rekke verdifulle skatter i form av blant annet flott arkitektur, og interessante museer. Tidligere hjem til den kjente forfatteren Jane Austen, er Bath en by som byr på mye for den nysgjerrige reisende. Passende til byens navn er det de Romerske badene som virkelig tar kaken i denne UNESCO byen. I sin typiske prangende stil bygget romerne et “badehus” over Baths varme kilder. Tempelet er et av verdens best bevarte romerske spa, og var i sin tid dedikert til den helbredende gudinnen Sulis-Minerva. I dag fungerer tempelet i hovedsak som museum, og hvis du ønsker å ta turen innom samtidig som du vil unngå de største folkemengdene, bør du dra utenom helgene og ikke i Juli eller August. I Bath vil du også kunne finne imponerende Georgisk arkitektur i form av den kjente Royal Crescent som ligger ved Royal Victoria Park. Denne halvsirkulære bebyggelse ble bygget mellom 1767 og 1775.

Storbritannia har også noen verdenskjente universitetsbyer som Cambridge og Oxford. I disse rival byene er det universitetene som er hovedattraksjonen, men byene har allikevel mye mer å by på. Oxford kan sine røtter helt tilbake til 1100-tallet. Og den dag i dag huses mange av fakultetene i de samme historiske bygningene som de alltid har gjort, og disse får besøk av reisende i hytt og gevær. Oxford's Bodleian bibliotek og det storslåtte Ashmolean Museum, er absolutt noe som er verdt å få med seg om du skulle finne på å reise til Storbritannia. Både i Cambridge og Oxford vil du kunne finne bygninger som får det til å virke som tiden har stått stille, og bare mens du spaserer rundt universitetsbyggene vil du enkelt kunne se for deg hvordan det kan ha vært når disse byggene fortsatt var relativt “unge”. Også når du spaserer gjennom byen Oxford vil du kunne føle at nesten alt av arkitektur virker som det er fra en annen tid. Fylt med gotiske kapeller, sjarmerende puber, og en koselig atmosfære er disse byene mye mer enn bare hjem til universiteter i verdensklasse.

Storbritannias mange byer tilbyr alle en unik presentasjon av den rike kulturen, og ingen by er bedre krydret av enestående severdigheter enn London. Med bygg som Westminster Abbey, Big Ben, og Tower of London er det ingen tvil om at det er vanskelig å velge og vrake mellom attraksjonene hvis du skulle være på besøk i London. Byen er et cosmopolitan fylt med hele 8 millioner mennesker i en variasjon av 270 forskjellige nasjonaliteter. London er Europas tredje største by, og står helt uten sidestykke helt siden sin opprinnelige grunnleggelse tilbake i det 4. århundre f.kr. I dag er byen definitivt en av de mest interessante i verden, med sin trendy og moderne mote, og utrolig spennende kultur. I likhet med Nederlands Amsterdam, er London en av de byene hvor det er deilig å bare spasere målløst rundt og la deg drive av byens flyt. Morgenen er allikevel et godt tidspunkt for å besøke de mest populære severdighetene som Big Ben, Westminster Abbey, det naturhistoriske museet, Tower of London, Tate Modern, eller National Gallery. Etter en tur til en av disse beundringsverdige attraksjonene kan du ta deg en tur til Oxford street for litt shopping eller en avslappende spasertur i Hyde Park og Kensington Gardens. før du beveger deg videre til neste formidable syn. Når ettermiddagen sniker seg på kan du benytte sjansen under din reise til Storbritannia til å fordype deg litt i den engelske kulturen ved å ta deg en ettermiddags-te, som er en lang tradisjon i Storbritannia.

Londons skotske bror Edinburgh sjarmerer reisende på mange av de samme måtene som London gjør. Her vil du finne en av Europas vakreste byer, kledd som et teppe av vakker arkitektur over steinete åser, binder denne byen seg tett med landskapet sitt i en pittoresk harmoni. Etter filosofiens fødested i Hellas, har Edinburgh pådratt seg kallenavnet “The Athens of the North” etter den skotske opplysningen. Byen som står igjen er hjem til høye idealer, og ærverdig kunst og litteratur. Og inne i det Skotske nasjonale galleriet for moderne kunst finner du mye av denne ærverdige kunsten i sin utfoldelse. Tilsynelatende voktende over byen står Edinburgh Castle, som har vært svært betydningsfull i byens historie. Fungerende som Storbritannias militære hovedbase fra 1745, når festningen sist så militær handling, frem til 1920. Og idag er det som en gang huset Kong Malcolm Canmore, en av Skottlands mest populære turistattraksjoner.

Slående natur.

Enestående kystlandskap, daler og fjell, Storbritannia har alt for den eventyrlystne.

Storbritannia vil utvilsomt gi deg muligheten til å se mye imponerende natur. Noen av de mest kjente som Giant's Causeway i nordre Irland og Seven Sisters Cliffs i Sussex tiltrekker seg mange turister som velger å reise til Storbritannia. Når du kommer til dette usedvanlige landskapet er det ikke rart å tenke at folk før i tiden ikke trodde at dette var et naturlig fenomen. Denne spektakulære steinformasjonen skal være dannet på grunn av vulkansk aktivitet helt tilbake til tertiær ca 50 millioner år tilbake, og er et UNESCO verdensarvsted. Snowdonia nasjonalpark er også verdt et besøk for den som liker å nyte det naturlige, samt Isle of Wight i England. Isle of Wight er hjem til det som er kjent som “The needles”, som er tre skarpe kritt steiner som stikker opp av havet ved den vestlige kysten til Isle of Wight. Ellers er det mangfoldig natur over hele område som er Storbritannia. Fra Skottlands høylandsområder til Engelske kyster.

Britisk gastronomi.

La deg forføre av en kulinarisk multikulturalitet.

Ikke bare kan du få verdens beste Fish and Chips i Storbritannia, men du vil også finne en verdig representasjon av mat fra nesten hele verden. Men selv om mulighetene er svært mange kan du ikke reise tilbake uten å prøvd klassikeren Fish and Chips. På din reise til Storbritannia bør du også prøve en tradisjonell britisk blodpølse, blodpølse er allikevel ikke helt ukjent for oss nordmenn. Indisk mat er også noe Storbritannia gjør veldig godt, riktignok ikke like godt som India, men definitivt en solid andreplass. Hvis du skulle bevege deg inn i den Skotske regionen bør du absolutt begi deg ut på en velsmakende opplevelse ved å prøve Shepards pie. Denne blandingen av kjøtt og potet har vært en lokal klassiker siden 1800-tallet. Allikevel er kanskje det viktigste av alt på din reise til Storbritannia er at du prøver den tradisjonelle engelske frokosten. Denne hjertelige frokosten inneholder pølser, stekte egg, ristet brød, tomat bønner, sopp, og tomater.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret