tilbud

Reise til Tallinn

Vakre Tallinn har mye å by på. Her hos TravelBird kan du enkelt bestille din neste reise til Tallinn!
Se mer:

Byen som har rykte på seg for å være en av Europas mest optimistiske har virkelig my å by på.

På grensen mellom øst og vest har du Estland, landet som ble EU-medlem i 2004 har en turbulent fortid. Med sin førsteklasses beliggenhet ved Østersjøen har landet vært et attraktivt mål for inntrengere. Estland har vært under svensk, dansk, tysk og sovjetisk styre, og disse har alle satt sine spor på byen Tallinn! Resultatet er en unik kombinasjon av skandinavisk mat, tyske hus og en russisk-ortodoks katedral.

Har du inntrykket av at “tidligere Sovjet” er synonymt med sjelløse turistfeller, vil Tallinn gledelig motbevise deg. Byen har massevis av sjarm, og her finner du en fusjon av middelaldersk og moderne som gir byen en helt egen stemning. En reise til Tallinn byr på en berusende blanding av skyskrapere i glass, gamle kirkespir, barokkpalasser, attraktive spisesteder, glitrende kjøpesentre, solrike kaféer, samt sovjetiske throwbacks som ekstra krydder. På tross av en veldig utvikling på 2000-tallet har Tallinn beholdt sin eventyrlige sjarm. Med en stadig voksende liste av førsteklasses hoteller, stemningsfulle restauranter og en velfungerende turistmaskin går besøket som en lek. Visste du at middelalderbyen også er premiert som en av Europas best bevarte? En annen godt bevart middelalderby kan du oppleve på din reise til Praha!.

Olav den hellige skal ha passert på veien fra Novgorod til Gotland, og skal angivelig ha anlagt kapell i byen. Enkelte hevder at St. Olavs-kirken ble bygd på samme sted! Kirken var i sin tid verdens høyeste bygg, noe som førte til at KGB festet sine spionantenner til kirkens spir. Kirken som er 123 meter høy, ble beskrevet første gang i 1267. Byens velbevarte rådhus er fra 1400-tallet og er et av Europas flotteste og best bevarte gotiske bygg. Her finner du også høye hus og trange smug fra hansatiden. Byens ringmur er vel bevart, og hadde opprinnelig 49 tårn. Den spiller nå til dags rolle som bakgrunnskulisse for korsang, middeladerteater og folkefester med musikk. Gunstige priser og gode flyforbindelser gjør byen populær for venninneturer og turer med kompis-gjengen. Byen som i 2016 ble kåret til destinasjonen hvor man får mest for pengene av Lonely Planet er vel verdt et besøk! Bli med oss på en reise til Tallinn!

Ta turen innom Sokos Hotel Virus, hvor du kan få omvisning i 23. Etasje, i rommet som offisielt ikke eksisterte frem til 1991.

Rommet, som var tilholdssted for sovjetisk etteretning, står akkurat slik det gjorde da den kalde krigen tok slutt. Det er nå omgjort til KGB-museum, og her finner du avlyttningsavstyr og sneiper i askebegrene. Hotellet ble bygget i 1972 for at den sovjetiske etteretningen skulle ha kontroll over alle utlendinger som besøkte byen. Politikere, forretningsfolk og utenlandske delegasjoner ble alle innlosjert her når de var på besøk i byen.

Tårnet Kiek og tunellene i Bastion-tunellene i gamlebyen er en spennende del av Tallinns historiske festningsverk. Få en guidet tur som tar deg med tilbake i tid til år 1219! Du får også en innføring i historien til festningsverket og dets mest betydningsfulle militære hendelser. Tunellene ble bygd på for å skjule bevegelsen av utstyr, ammunisjon og soldater fra fienden på 1600- og 1700-tallet. Da festningsverket ble fjernet fra listen over militære mål i 1857, ble det anlagt park på området. Synes du Tallinn er spennende? Da er kanskje en reise til baltiske stater noe for deg.

Restauranten Olde Hansa er hensatt til siste halvdel av 1400-tallet.

Lystige serveringspiker svinser rundt mellom de stearinopplyste bordene, og ølet og maten smaker som den skal ha gjort i middelalderen. Restauranten er en av få spisesteder i Norden hvor du permanent finner bjørnekjøtt på menyen. Den sjokoladefrelste bør ta turen innom sjokoladebutikken Kalev. Den finner du i kvartalet Rotermann, og her kan du kjøpe et bredt utvalg av ulike søtsaker, eller observere sjokolademestrene i arbeid. Har du bestilt på forhånd har du muligheten til å delta på marsipan- eller sjokoladeverksted. Deres hvite sjokolade med blåbær anbefaler vi på det sterkeste!

Byen er også en passende reisedestinasjon for veganere. Den estoniske restaurantbransjen har utviklet seg veldig de senere årene, og er nå en yndet gourmetdestinasjon for vegetarianere. Veganrestauranten V, ligger i den koselige Rataskaevugaten, og åpnet dørene i 2014. Her finner du minst fem apetittvekkende forretter og hovedretter, i tillegg til muffins, kaker, smoothies og juicer, samt vegansk vin og øl. Restauranten er favorittstedet til mange ikke-vegetarianere, og det er derfor nesten alltid fullt. Bord bør du bestille på forhånd! Byen har også restauranter som tilbyr japansk, kinesisk, fransk og italiensk mat. Her trenger du absolutt ikke gå sulten, eller ta en reise til Japan for matens skyld!

Brukskunst og antikviteter finner du i handlegatene Suur-Karja og Viru. Er du på utkikk etter design- og interiørbutikker bør du ta turen innom Telliskivi Loomelinnak, som er den kreative delen av byen. Her finner du et unikt utvalg av butikker, kafeer og restauranter, og et loppemarked hver lørdag. I gamlebygaten Müürivahe finner du butikker som selger parfyme, moteklær, elegante sko og ravsmykker. Raven som selges her er faktisk ikke et estisk produkt, men kommer fra Russland. Rundt sentrum finner du også en hel del store nye shoppingsentre. Verkstedet Katariina Guild lager strikkemote, hatter og skinnprodukter, og har blitt besøkt av selveste dronning Sonja og Hillary Clinton. Utenom byens beste spasalonger og kjøpesentre finner du det meste du kan ønske deg i gamlebyen. Spaturisme er viktig for byen, og her har man lange tradisjoner for helsefarmer, kurbad og velgjørende behandlingssteder. Prisene varierer, men ligger vesentlig under det du ville betalt på en ferie i Norge. Ta fordel av dette på din reise til Tallinn!

Den kjente parken Kadriorg er vel verdt turen

Parken ble anlagt på ordre fra russiske tsar Peter den første i 1718. Parkdesign-elementer fra 1700-, 1800-, og 1900-tallet kan sees her. Sjekk ut Svanedammen og promenaden som går opp mot presidentens palass. Her finner du også en hel rekke museer, blant annet KUMU, Estlands kunstmuseum, Mikkeli Museum og Kadriorg Art Museum. I tillegg til monumenter lagd til minne om kulturpersonligheter som forfatteren F.R. Kreutzwald, skulptører Amandus Amanson og artister Jaan Koort.

Kumu ble åpnet i 2006, og er hovedkvarteret til Art Museum of Estonia. Museet har en rekke formål, og kan tilby bibliotek, faste og variable utstillinger, et pedagogisk senter og et galleri for moderne kunst. Den permanente utstillingen har estisk kunst fra 1700-tallet og frem til 1991, og de variable utstillingene har et varierende utvalg av internasjonal og moderne kunst. Ta turen innom Estonian Maritime Museum, ett av Europas mest spennende maritime museum. I den historiske sjøfly-hangaren finner du blant annet restene av det eldste skipet funnet i landet, den hundre år gamle isbryteren Suur Toll, et sjøfly og en ekte ubåt kalt Lembit. Du finner også et utvalg av simulatorer, et akvarium, og en kino. En bedre kopp kaffe nyter du på museets kafé MARU.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret