tilbud

Reise til Tanzania

Fra enorme nasjonalparker med safarimuligheter i verdensklasse til livlige gatemarkeder. En reise til Tanzania med TravelBird blir litt av en opplevelse.
Se mer:

Hele verdens safarihovedstad venter på deg.

En reise til Tanzania gir deg i både pose og sekk. Enorme savannelandskap med eksotiske dyr som lever fritt og yrende gatemarkeder? Du trenger ikke lete lengre, ønsker du deg en minneverdig ferie utenom det vanlige, er dette landet for deg. I underkant av 56 millioner innbyggere kaller landet sitt hjem, som har mottoet “fred og enhet”. Landet får store deler av inntektene sine fra turisme, hele 17,5 prosent i 2016, og det kommer til å bli mer: fra 2005 til 2016 har antall turister økt fra 590 000 til 1,284 millioner. Det skyldes hovedsaklig billigere flybilletter til Afrika og Tanzanias fremvekst som safaridestinasjon. Hele 38 prosent av landet er beskyttet territorium, en av de høyeste andelene i verden. Serengeti-parken er den mest populære, med omtrent 330 000 besøkende årlig. Du har også den velkjente nasjonalparken Ngorongongo i et krater. Krateret kommer av at det tidligere var en enorm vulkan her, som hadde utbrudd og kollapset på seg selv. Videre har du det høyeste frittstående fjellet i verden, Kilimanjaro. Fjellet er også det høyeste punktet i Afrika, så hvis du er med på en utfordring som tar 5-7 dager er det bare å hive seg på en ekspedisjon opp. Da blir du en av de 20 000 som årlig klatrer til toppen. Ønsker du å dra til Zanzibar er det bare en kort båttur unna. Her får du lange, deilig strender med nydelig badeforhold. Hvis det høres fristende ut kan en reise til Seychellene også være noe for deg . I tillegg kan du møte delfiner samt nyte god mat og drikke.

Det er viktig å være forberedt. Det kan TravelBird hjelpe deg med. Nedenfor er en rekke reisetips og informasjon om landet. Ha en fortreffelig reise.

Hva sier du til å klatre Afrikas høyeste fjell?

5895 meter over bakken rager Kilimanjaro, det høyeste frittstående fjellet i verden.

Midt i et enormt savannelandskap ligger dette majestetiske fjellet. Den snødekte toppen ligger som en hatt på det ellers grågrønne fjellet. Fjellturen opp er et av de vakreste og mest varierte du kan finne. Du vil møte på alt fra kalde isbreer til regnskog og aper. Områdene rundt fjellet pleide å være et populært sted for jakt. I 1973 ble Kilimanjaro Nasjonalpark etablert for å beskytte skogene og fjellet. Denne parken ble innskrevet UNESCOs verdensarvliste i 1987. Det tar rundt 5 til 8 dager å klatre opp fjellet.

Det er ikke bare Kilimanjaro som tiltrekker naturelskere på reise til Tanzania, krateret Ngorongoro er vel så populært. Navnet ble gitt etter lyden av en kubjelle, altså et onomatopoetikon - ngoro ngoro. Forskning viser at det har vært liv i krateret så langt tilbake som for tre millioner år siden. Krateret kommer av en enorm vulkan for over tre millioner år siden hadde utbrudd og kollapset. Krateret er 610 meter dypt og dekker hele 260 kvadratkilometer.

Krateret har et enormt diversifisert dyreliv, med hele 25 000 større dyr. Men hva slags dyr finner du her? Disse dyrene kan du blant annet finne her:

  • Buffalo
  • Flodhest
  • Gnu
  • Zebra
  • Krokodille
  • Gaselle
  • Løver

En interessant opplysning er at krateret er et av de tettest befolkede områdene av Øst-Afrikanske løver. Grunnet den magre tilførselen av nye hanner har flokkene historisk sett vært preget av sykdom og innavl. Populasjonen er nå stabil.

En reise til Tanzania byr på naturopplevelser de færreste andre land kan måle seg med. Enorme fjell som ikke er så alt for vanskelig å bestige, nydelige savanne-landskap med eksotiske dyr som lever fritt og naturlig samt enorme kratere. Dette fantastiske landet kan imponere selv den mest kresne reiser!

Hovedstaden i Tanzania er Dodoma

Her bor 410 000 mennesker.

Byen ble grunnlagt av tyske kolonister under byggingen av Tanganyikabane i 1907. På daværende tidspunkt var ikke byen hovedstad, men Dar es Salaam. Da den tanzanianske regjeringen ønsket å flytte hovedstaden til et mer sentralt sted, valgte de Dodoma.

Det er mye spennende å se og gjøre i Dodoma. En reise til Tanzania er helt utenom det vanlige: luktene, smakene, opplevelsene, historien og kulturen er annerledes fra det vi er vant til her hjemme eller det du ville opplevd på for eksempel en ferie i Sverige. Det betyr at det kan være fornuftig ikke å ha en full timeplan under oppholdet, men heller ha tid til å nyte din reise til Afrika ved å vandre i gatene og snakke med de lokale. En tur til landets nasjonalforsamling er vel verdt tiden din. Bygningen er stor og inspirert av Afrikansk arkitektur. Det er strengt forbudt å ta bilder, så legg ned mobilen og lær mer om hvordan demokratiet i Tanzania fungerer. Et seriøst og lærerikt innslag under din ferie i Afrika.

På tide med noe mindre seriøst: gatemarked. Rettere sagt Majengo Market. Her kan du få alt fra telefonladere til håndlaget kjøkkenutstyr. Gaten yrer med liv og spenning. Visste du forresten at over 60 prosent av tanzanianerne er kristne? Det er derfor ikke overraskende at den Angolske kirken er fremtredende i landet med over 2,5 millioner medlemmer. Den Angolske kirken i Dodoma er nydelig, og definitivt verdt et besøk!

Det er mye å gjøre i Tanzania, spesielt i hovedstaden. Landet er som sagt mer kjent for sin flotte natur enn storbyer, men det betyr ikke at en tur innom en av byene ikke er verdt det. Her kan du se hvordan mennesker på et helt annet kontinent lever. Det i seg selv er verdt en reise til Tanzania.

Hele 20 prosent av Afrikas pattedyrarter finnes i Tanzania

Ikke rart safari Tanzania er såpass populært.

Helt siden kolonitiden har beskyttelse av dyrelivet vært en stor prioritet hos de tanzanianske myndighetene. Dette har skapt gnisninger tidligere da flere stammer har vært avhengige av jakt og av å la dyrene beite på områder som er blitt stengt for mennesker. I de siste årene har imidlertid Tanzanias myndigheter tatt steg for å ha en tettere dialog med befolkningen, for å tilpasse reglene. Det er dette samarbeidet som gjør at man fortsatt kan ha nomadiske stammer i en verden som stadig blir mer modernisert.

Reiselivsnettsiden Lonely Planet har tidligere sagt dette om Tanzania: Planetens fineste safariopplevelser og dyreliv. Det betyr bare én ting, skal du på safari er dette landet du må bestille flybilletter til. Du finner nemlig over 40 nasjonalparker og jaktmarker her. De 17 nasjonalparkene dekker et område på litt over 42 000 kvadratkilometer. Hvilken har du lyst til å besøke?

Den største nasjonalparken er Serengeti National Park. Den ligger i regionene Mara og Simiyu. I tillegg til å være den største, er parken kjent for den årlige migreringen av 1,5 millioner hvite gnuer, 250 000 sebraer og det store antallet krokodiller og honninggrevlinger. Serengeti er landets eldste nasjonalpark og regnes som flaggskipet innen safari. Ikke rart med tanke på det massive antallet eksotiske dyr som lever fritt her. Visste du forresten at den største nasjonalparken i verden er på Cookøyene? Ta en reise til New Zealand, og en liten flytur, og utforsk den, da vel! Du finner også rundt 2500 løver i parken. På grunn av parkens biologiske mangfoldet og økologisk signifikans i Tanzania, ble parken innskrevet i UNESCOs verdensarvliste.

Dersom du er interessert i fugler er nasjonalparken Lake Manyara noe for deg. Denne 330 kvadratkilometer store parken har en nydelig innsjø selveste Ernest Hemingway beskrev som: den nydeligste jeg har sett i Afrika. I tillegg til blåaper, giraffer, løver og elefanter, kan du se hele 400 fuglearter. I denne parken er det mye å se på bakken og i luften, så hold øynene og ørene oppe!

Safari i Afrika er en opplevelse uten like. Å se dyrene leve fritt og naturlig i enorme landskap er en sterk opplevelse. Så, hva er det du venter på? Pakk kameraet, safari-hatten og gjør det klar for din livs reise.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret