Reise til Tenerife

En ferie fylt med sol og strand, karneval, eller fantastiske naturopplevelser? En restplassreise til Tenerife med TravelBird gir deg alt - og mer til!

Tilbud

Velg en avreisedato
5 tilbud
Tenerife har lenge vært en storfavoritt når nordmenn skal på ferie. Med øyas behagelige klima, vennlige lokalbefolkning og spennende natur er dette et fantastisk reisemål!

Liker du å være i bevegelse når du er på ferie? Eller foretrekker du en roligere tilværelse? En reise til Tenerife er perfekt for alle ønsker! Her kan du velge mellom lange, late dager på øyas mange nydelige strender, eller utforske nasjonalparken Teide som står på UNESCOs verdensarvliste! Øya kjent som La Isla de Eterna Primavera eller Øya med evig vår, har et jevnt klima med en gjennomsnittstemperatur på 20 til 28 grader hele året. Med restplass til Tenerife kan man dermed nyte sol og varme uavhengig av årstid!

Tenerife, som huser 43% av Kanariøyenes befolkning, tiltrekker seg over 10 millioner besøkende i året. Øya er dermed en av Spanias viktigste turistdestinasjoner! Dens berømte sørlige feriesteder tilbyr hvite sandstrender, all-inclusive hoteller og et bredt utvalg av forskjellige barer og utesteder. På dagtid kan du nyte sand mellom tærne, lade batteriene med herlige paraplydrinker, eller en rolig tapaslunsj i skyggen. På kveldstid kan du nyte et bedre måltid på en av øyas mange restauranter, fulgt av dansing inn i de sene nattetimer på en av de mange utestedene øya har å by på. En restplassbilett til Tenerife tar deg dit på null komma niks. Tar man steget forbi de hummerrøde turistene finner man en sivilisert og kultivert øy med et ekstraordinært mangfold av aktiviteter og muligheter. Potpurrien av opplevelser inkluderer ekspedisjoner til vulkansk lava, turer i tropisk skog, sensuell karnevalfeiring, designerbutikker, templer, museer, et utvalg av moderne kunst, samt knirkete gamle kolonibyer. Visste du at øya på 1600-tallet ble angrepet av pirater langt oftere enn Karibien?

Strandliv

Hva er vel bedre enn å kjenne varm sand mellom tærne?

Ordet strand vil få en helt ny betydning etter en reise til Tenerife. Med klart hav og et bredt utvalg av svarte og hvite strender er det bare å pakke badetøyet!

Tenerife er den største øya i øygruppen som utgjør Kanariøyene. Øya ligger i Atlanterhavet ca. 300 kilometer fra Afrikas nordvestkyst. Den er av vulkansk opprinnelse, men har ikke hatt utbrudd siden 1909. Toppen av vulkanen Teide ligger 3000 meter over havet, og er dekket av snø deler av året. Her finner man Spanias høyeste fjell, og hjem til noen av de mest fantastiske turmulighetene i hele landet!

Førstegangsbesøkende til den vulkanske øya kan få seg litt av et kultursjokk når de stirrer ut på det vulkanske strandlandskapet med sine palmetrær, endeløse kaktushager og mørke sandstrender. Tenerifes vulkanske natur har skapt strender dekket med svart sand, som er dramatiske og vakre på en helt spesiell måte. Ønsker man en mer tradisjonell strandopplevelse kan man ta en tur til de gyldne sandstrendene som preger sørkysten av øya. Her er deler av sanden faktisk importert fra Sahara. Stranda El Médano, på to kilometer, er Tenerifes lengste. Opplev begge deler med en restplasstur!

Trenger man en pause fra solsenga og ønsker fart og spenning kan man besøke den Thai-inspirerte temaparken Siam Park. Parken er kjent som den den største vannparken i Europa og har en av verdens høyeste vannsklier! Her er det mange muligheter for å ha det gøy! Visste du at parken i 2015 vant TripAdvisors pris for verdens beste vannpark? Den kan i tillegg skryte av en rekke ulike verdensrekorder, blant annet verdens største menneskeskapte bølge, verdens største statue av en drage, og første grønne vannpark! Andre spennende utflukter er labyrinten av underjordiske tunneller kjent som Cueva del Viento, med en lengde på 16 kilometer. Her kan man få guidede turer under Icod de los Vinos. Hva er vel mer spennende enn det? Uansett hva man velger å fylle dagene med er det liten tvil om at man vil få en fantastisk reise til Tenerife! Uavhengig av om den planlegges i god tid i forveien eller om man reiser på restplass!

Karnevalet i Santa Cruz de Tenerife

Uforglemmelige kostymer og dansing inn i solnedgangen

Hvert år strømmer tusenvis av mennesker til fiestaen hvor alt er lov, og den eneste forpliktelsen man har er å ha det gøy!

Karnevalet holdes i februar hvert år og har blitt feiret siden de tidligste europeiske bosetningene. Du har ikke opplevd Tenerife på sitt beste før du har vært der under karnevalet! Den utsvevende festivalen, som varer i opptil tre uker, er verdenskjent for sin frodighet og munterhet, kun slått av Rio de Janeiro som beste karnevaldestinasjon. Gatene i byen fylles av livsglede, frihet og ekstravaganse.

Gallaen hvor karnevalets dronning velges en den viktigste begivenheten og avholdes onsdagen i festlighetens første uke. Dusinvis av musikalske grupper og tusenvis av mennesker fyller gatene i en fargerik kjede av ablegøyer. Sangenes ironiske og vittige tekster setter sosiale og politiske temaer på dagsorden ispedd en god dose humor. Begravelsen av Sardinen markerer slutten på festivalen. Dette populære reisemålet er i enda større etterspørsel under karnevalet, og man bør derfor bestille i god tid dersom man ønsker å få med seg festlighetene!

Prøv noe nytt, og kanskje finner du din nye livrett!

Tenerife nyter en overflod av fisk av ulike slag. Sjømaten som tilberedes på en av øyas mange restauranter er stort sett kokt, grillet eller saltet. Utenom sjømat, tilbys det også herlige retter av kanin, geit, biff og fjørfe. Her finner man noe for en hver smak, prøv noe nytt og få en uforglemmelig matopplevelse! De fleste retter serveres med den lokale sausen mojo, samt rynkete poteter. Potetene får sine karakteristiske rynker fra måten de tilberedes på. De kokes i vann med mye salt til vannet har fordampet, noe som etterlater en salt skorpe. Mojo serveres oftest kald, og fås i flere ulike farger. Grønn mojo inneholder stort sett persille, koriander, og hvitløk. Dersom du vil spice opp maten anbefales rød mojo, som tradisjonelt inneholder chili og rød paprika. Andre ingredienser som ofte inngår er safran, stekt brød, mandler og ost. På Tenerife vil man oppleve at de fleste tradisjonelle fiske- og kjøttretter serveres med denne spennende sausen!

Oster produsert i området har stort sett fått gode internasjonale anmeldelser. De er kjent for sin sødme, noe som skiller dem fra andre europeiske oster. Gofio escaldo, er en av de mer tradisjonelle elementene som inngår i øyas matlaging. Dette er korn som er ristet og deretter malt, og har blitt servert siden før den spanske erobringen av øya. Hvete er mye brukt, men det lages også ofte med kikerter. Den spises i dag som hovedrett og serveres til forskjellige fiske- og kjøttretter, til supper og dessert! Utover dette vil man selvsagt også finne et utvalg av mer kjente spanske retter som tapas og paella!

Vinkulturen på Tenerife kan dateres tilbake til erobringen. Da plantet nybyggerne ulike druetyper som ble brukt til å lage vin. Vinproduksjonen spilte en viktig rolle i økonomien på 1600- og 1700-tallet. Visste du at Malvasia ble regnet som en av de beste fra Tenerife, og var veldig ettertraktet? Eller at forfattere som Walter Scott og William Shakespeare refererer til vinen i enkelte av sine verker? Tenerife har i dag fem vinregioner; Valle de Guimar, Valle de La Orotava, Tacoronte-Acentejo, Abona og Ycoden-Daute-Isora. Uansett hva man velger å fylle dagene med er det liten tvil om at man vil få en fantastisk reise til Tenerife!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret