1 tilbud

Reise til Venezia

Velkommen til Venezia, byen som er som en gondoltur tilbake i tid. Forestill deg dristigheten som kreves for å bygge en by av marmorpalasser oppå en lagune. Og det er bare starten! Finn din neste reise til Venezia hos TravelBird!
Se mer:
Valgte filtere:
1 tilbud
Filtre Tilbakestill

Venezia, byen som på 1200-tallet kontrollerte mesteparten av handelen i det østre Middelhavet. Her konkurrerte byborgerne om å bygge de fineste kirkene og palassene.

Varer og mennesker ble transportert i båter på de mange kanalene, som har en samlet lengde på 40 kilometer. Mens 400 broer knyttet byens øyer sammen. I dag er Venezia en museumsby, en sjarmerende perle som skapt for romantikk med syngende gondoler som tar deg gjennom trange kanaler. Her kan du nyte spennende sjømat, som er høydepunktet i de oppfinnsomme venetianske rettene, som frister med spor av oldtidens krydderruter. Venezia kan virkelig det å dekke et kongelig bord, noe Frankrikes kong Henrik III fikk oppleve da han ble servert 1200 ulike retter og 200 ulike konfektbiter på sitt besøk i byen. I dag serveres slike festmåltider i miniatyrversjon under happy hour, prøv deg på Cicheti, som er venetiansk tapas! Venezia er den fullkomne tryllekunstneren. Byen får marmorpalasser til å forsvinne i tåken, mens tidevannet får labyrintiske gater til å forsvinne. Byen blomstrer på ærefrykt og mystikk, akkurat som sitt verdensberømte karneval. Ga karnevalet mersmak? På en reise til Brasil kan du oppleve verdens største karneval. Fra de hemmelige kreftene i Basilica di Santa Maria della Salute til Tizians Assuntas altertavles uforklarlige utstråling.

Aldri har en hovedvei hatt et så treffende navn som Grand Canal. Kanalen slynger seg gjennom byen i store svinger, og underveis får du oppleve pryden av venetiansk arkitektur som du finner langs elvas bredder. Besøk det aristokratiske herskapshuset Ca’ Rezzonico ved Grand Canal, hvor Robert Browning døde i 1889. Huset er i dag et museum med kunst fra 1700-tallet. Ved enden av Venezias “signatur”-kanal finner du Basilica di San Marco og Palazzo Ducale. I trange bakgater gjemmer nabolagets kirker seg, dekket med Veroneses og uerstattelig marmor. Venezia, byen bygget på vannet, har aldri vært redd for å forsøke det umulige. Da pesten rammet Italia, tok byen en forholdsregel som kan ha reddet utallige liv; karantene. Da byen var under angrep fra Genovese rivaler, oppfant byens innbyggere samlebåndet, og de kunne dermed produsere et nytt krigsskip hver dag. Venezias skipsformue begynte å falme etter at Genoa støttet Kristoffer Columbus' ferd til den nye verden. På tross av dalende formuer hadde ikke Venezia tenkt å gi avkall på verdensscenen, og gikk videre til å bli den moderne opera, og barokkmusikkens springbrett. Det er med andre ord ikke bare på en reise til Paris du kan nyte opera!

Å stå midt på praktfulle piazza San Marco, eller Markusplassen, er i seg selv en opplevelse.

Napoleon beskrev den som Europas salong, og her kan du oppleve tre store severdigheter på en gang. Plassen var lenge Venezias symbolske hjerte, men er i dag fylt av duer og turister. Her finner du severdigheter som Markuskirken, Dogepalasset og kampanilen, tårnet som ruver som et landemerke over byen. Det kan ta dager å utforske severdighetene du finner her. Markuskirken, kjent som Basilicia di San Marco, ses ofte som et levende vitnesbyrd på byens bindeledd til den antikke greske byen Bysants, som senere ble Konstantinopel. Kirken har fått navnet sitt etter evangelisten Markus, og den ble bygget for å huse hans levninger. Det ble i 1075 bestemt at alle skip som kom til byen måtte ha med seg en kostbar gave til kirkens utsmykning. I Markuskirken finner du fem store kupler som hever seg over kirken. Innsiden av Himmelfartskuppelen, den største av kuplene, er dekorert med mosaikk fra 1200-tallet som avbilder jomfru Maria, de tolv apostlene, og Jesus omgitt av engler. Pala d’Oro, gullalteret i kirken, består av 250 gullplater, hvor hver enkelt er pyntet med edelsteiner og emalje, og med motiver fra bibelhistorien. Over kirkens inngang finner du fire bronsehester. Disse er kopier. Originalene, som ble støpt i romersk eller gresk tid, står inne i kirkens museum, og ble stjålet fra Hippodromen i Konstantinopel i 1204.

Besøk Dogepalasset, som en gang var Venezias rettslige og politiske midtpunkt. Det ble påbegynt på 800-tallet, og utterveggene med sine arabiskinspirerte sylearkader er fra år 1400. Innvendig finner du store kunstskatter og rikt dekorerte saler. Ta turen til Kartrommet, Sala dello Scudo. Veggene er dekket med sjø- og landkart, som ble brukt til å planlegge handels- og krigseskepdisjoner. Tilhørende Dogeplalasset finner du også et fengsel og torturkammer. Casanova, kjent som en av Europas største elskere, er en av mange som satt i dogens forvaring. På Markussplassen finner du også klokketårnet Torre dell’Orologio, som ble bygget mellom 1496 og 1506. Klokken er i forgylt, blå emalje, og viser tid, månefaser og stjernetegn. Venezias mange attraksjoner passer ypperlig å dele med din bedre halvdel, for eksempel som en liten get away på Valentine's Day.

Ingen reise til Venezia er komplett uten en tur i en ikonisk gondol langs de pittoreske vassdragene.

Muligens noe turistaktig, men her får du virkelig mulighet til å se byen som den var ment å bli sett - fra vannet. Tar turen fra San Tomá heller enn St. Marks, dersom du vil unngå de største hordene. Ta turen til Accaademia Gallery, et storslått museum med venetianske mestre fra 1300-tallet til 1700-tallet, med verker fra Tintoretto, Bellini og Titian, inkludert Veronese “Feast in the House of Levi”, ment å være et bilde av “Nattverden”. Inkvisisjonen protesterte mot dets realistiske detaljer, så Veronese valgte å endre navnet på bildet. Kryss den berømte 1500-talls brua på vei til det århundrer gamle Rialto markedet, hvor det selges fisk og grønnsaker. Ikke langt unna finner du også en rekke ost-, kjøtt- og spesialistforretninger, det perfekte sted for matentusiasten. Fiskemarkedet er stengt på mandager og søndager. Etterpå kan du ta turen med en traghetto, som er en godolferge. Lokalbefolkningen pleier å stå, men det er helt greit å sette seg ned dersom du føler deg ustø. Turen er uansett en opplevelse i seg selv på din reise til Venezia. Dersom du liker kanalene kommer du til å stortrives på en reise til Amsterdam.

Besøker du byen under karnevalet blir du transportert tilbake til renessansetider med nydelige, håndlagde masker og pompøse kostymer.

Karnevalet har sine røtter i renessansen, og startet opprinnelig som en feiring av seieren til slaget som ble vunnet i 1162. Denne barokkfeiringen har siden den gang ytterligere bygget opp under byens elegante bilde. Maskene som bæres under karnevalet, er dets signatur og dets virkelige show-stopper. Maskene er i seg selv små kunstverk, og har en fremtredende posisjon i det venetianske samfunnet. Du kan delta på karnevalet i Venezia både som tilskuer og deltaker. Ta på deg en venesiansk maske og bli med på moroa. Maskene er også ypperlige som souvenirer.

Platåsko, briller og korsettløse kjoler er underlige venetianske moter kritikere sa respektable europeere aldri ville ikle seg. Neimen tok de ikke feil der gitt! Da ghettoforlag distribuerte renessanseideer, forbød Roma Venezia å publisere bøker. Dette ble glatt ignorert, og som et resultat ble byen bannlyst. Roma måtte senere krype til korset og trekke denne bannlysningen tilbake. Venezias kunstneriske triumf over sensuren pryder nå Gallerie dell’Accademia. Når du er på besøk i denne fantastiske byen bør du benytte anledningen til å dra på vinsmaking på din reise til Venezia. Nyt de lokale spesialitetene Ombra og spritz!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret