12 tilbud

Reise til Vietnam

La TravelBird ta deg med på en magisk reise til Vietnam! Utforsk vakker natur og en spennende kultur. En tur til Vietnam vil du aldri glemme!
Se mer:
Valgte filtere:
12 tilbud
Filtre Tilbakestill

Turer til eksotiske destinasjoner blir mer og mer populært blant nordmenn. Vietnam har seilt opp som en favoritt de siste årene, mye takket være den fantastiske kulturen, nydelig mat og vakker natur.

Vietnam er et land fullt av historie og kultur, og et land i stadig utvikling. På lik linje med mange andre av nabolandene hadde Vietnam keiserdømme, og var under fransk kontroll fra midten av 1800-tallet og fram til frigjøringskrigen midt på 1900-tallet. De siste tiårene har landet opplevd sterk økonomisk vekst, spesielt på 2000-tallet, og turisme spiller en viktig rolle i denne utviklingen. Vietnam har uendelig å by på, spesielt når det kommer til fantastisk natur. Vi kan love deg at de bratte klippene, det klare vannet, de små fiskelandsbyene og de karakteristiske risåkrene i terasseformasjon vil ta pusten fra deg!

For mange forbindes Vietnam med eksotisk mat og spennende kultur, og ikke uten grunn! Her vil du virkelig få muligheten til å utforske nye matretter, møte imøtekommende og hyggelig lokalbefolkning og få utallige nye historier å fortelle når du kommer hjem etter en Vietnam ferie. En reise til Vietnam vil du ikke være foruten, og bør uten tvil stå på din “bucketliste”!

Vi har alle sett bilder av de bølgende åsene, de høye klippene og de vakre fjellsidene. Man kan ikke annet enn å bli forelsket i den unike naturen, og det anbefales å sette av mye tid til turer og utflukter.

Vietnam er spesielt kjent for de karakteristiske risåkrene som bygges i terasseformasjoner. Dette gjøres der landskapet er bakkete og i utgangspunktet derfor dårlig egnet for å drive jordbruk. Jordbruk er en viktig næringsvei i Vietnam, og de terasseformede åkrene har i dag blitt et av de mest kjente kjennemerkene og mest populære severdighetene i Vietnam. En svært kjent og vakker åker finner du i Muong Hoa-dalen, som fortjener et besøk når du skal på reise til Vietnam. Det er mange rolige og sekluderte steder i dette landet, som skaper gode muligheter for yoga!

Det biologiske mangfoldet når det kommer til dyre- og plantearter er svært viktig i Vietnam, og det er en viktig prioritet for regjeringen i landet. Vietnam har 126 verneområder og 28 nasjonalparker, og hvert år bruker landet flere millioner på å bevare det biologiske mangfoldet. Visste du at du finner hele 16 prosent av verdens arter i Vietnam? Dette sier sitt om hva landets flora og fauna har å by på, og hvor unik naturen er. Har du forresten fått med deg at Vietnam kom best ut i TravelBirds strandprisindeks? Her er det billigst å være en dag på stranden!

Mat er en viktig del av vietnamesisk kultur, og det vietnamesiske kjøkken har noe å by på for enhver smak, om du er mest glad i kjøtt og fisk eller foretrekker grønnsaker. Vietnam har garantert noe for dine smaksløker!

Vietnam har gode råvarer både til vanns og til lands. Landet er spesielt kjent for den ferske fisken, men landets nasjonalrett, pho-suppe, bør også testes ut når du skal reise til Vietnam. Pho er en nuddelsuppe med grønnsaker, krydder og enten kylling eller kjøtt, og lokalbefolkningen spiser den helst til frokost. Ris og nudler brukes i svært mange av de de klassiske vietnamesiske rettene, enten kokt eller stekt, og blandes som regel med krydder, urter, grønnsaker og en form for kjøtt. Ikke så glad i å lage mat? Dra til Vietnam med all-inclusive!

Når du går ut for å spise på en restaurant er du kanskje vant til å se forretter, hovedretter og desserter listet opp på menyen. Men visste du at et vietnamesisk måltid heller består av mange mindre retter? Vietnam har mange ulike tradisjonelle retter, og er kjøkkenet er i liten grad påvirket av andre land og kulturer. Men det er et par ting som henger igjen blant annet fra da Frankrike hadde stor innflytelse på landet, slik som kaffe og baguetter.

Vietnam har utrolig mye å by på for deg som besøkende, innen natur, bygninger, storbyer og mindre landsbyer. Vi håper du har pakket med deg kameraet og gode sko, for her blir det fort en aktiv ferie!

Hanoi er hovedstaden i Vietnam og er definitivt verdt et besøk når du skal reise til Vietnam! Her kan du ta og føle på den sterke historien Vietnam har gjennomgått, men også ta del i den raske utviklingen byen gjennomgår, blant annet i form av alle motorsyklene som fyller gatene. En annen by som bør besøkes på din neste Vietnam reise er Ho Chi Minh-byen. Den er kanskje kjent under navnet Saigon for noen, som var byens tidligere navn. Dette er Vietnams største by, og kan by på markeder, en spennende historie og vakre bygninger.

Et virkelig “must” når du er i Vietnam er Hạ Long-bukten. Her finner du 1600 små øyer og kalksteinsøyler. Flesterparten av øyene er ubebodde på grunn av det vanskelige terrenget, og området er derfor relativt upåvirket av mennesker. Men det finnes likevel noen fiskelandsbyer her. Bukten ligger på UNESCO’s verdensarvliste, og er en av Vietnams fremste turistattraksjoner.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret