tilbud

Reise til Warszawa

Polens vakre Warszawa har mye å by på. Her hos TravelBird kan du enkelt bestille din neste reise til denne fantastiske byen!
Se mer:

Har du reist litt rundt i Polen vil du raskt skjønne en reise til Warszawa er en annerledes opplevelse.

Byen som er Polens hovedstad, er spredt over et større område, i motsetning til mange av landets andre byer, som du blant annet kan oppleve på en reise til Gdansk. Arkitekturen er variert, med en blanding av moderne glass og stålbygninger, kommunistiske betongbygg og restaurerte bygninger i gotisk stil. Dette virvaret av ulike stiler forteller oss historien om byens turbulente fortid. Resultatet er en fengslende samling av ulike landemerker og nabolag. Byens restauranter og underholdningsmuligheter er kanskje Polens beste, og her finner du et variert utvalg av livlige klubber og barer, samt rimelige spisesteder med mat fra hele verden.

Warszawa, byen som gir mersmak, er fengslende, vakker og litt annerledes. Fortausrestauranter i alle kulinariske kategorier slåss om plassen med trendy butikker og fasjonable kafeer. I landet hvor øst møter vest rådet det en helt egen optimisme. Utviklingen har eksplodert etter Sovjets fall i 1989. Nærmere åttifem prosent av bebyggelsen ble lagt i ruiner av tyskernes herjinger under andre verdenskrig. En imponerende mobilisering ble igangsatt for å gjenoppbygge byen. Gamlebyen, kjent som Stare Miaso har en helt spesiell historie, og renessanse- og barokkfasadene er kun litt over 60 år gamle. Her kan du nyte den deilige sommervarmen på en av de mange uterestaurantene. Brosteinskvartalene ble gjennombygd ut i fra gamle tegninger og fotografier etter nazistenes ødeleggelser. Prosjektet var så vellykket at du nå finner gamlebyen på UNESCOs verdensarvliste. Ta en spasertur gjennom de pastellfargede kvartalene, hvor du finner karnapper og rutete krovinduer på din reise til Warszawa.

Visste du at denne fantastiske byen har hele 82 forskjellige parker?

Den flotteste parken av alle er Łazienki Park, hvor du finner brede stier og små innsjøer. Parken var tidligere jaktmarker tilknyttet slottet Ujazdów, og ble kjøpt av kong Stanisław August Poniatowski i 1764. Området har så blitt omgjort til en nydelig park komplett med amfiteater, palass og diverse andre bygninger. Er du på utkikk etter noe unikt bør du ta turen innom hagen på toppen av universitetsbiblioteket! Warszawa fremstår i dag som en livlig og svært moderne storby. Byens mest moderne shoppingsenter finner du like ved sentralstasjonen. Det heter Zlote Tarasy, og her finner du polske spesialister og flere internasjonale kjedeforretninger. Forny garderoben i sommerferien eller få unna juleshoppingen på din reise til Warszawa.

Ta turen innom Helligkorskirken, hvor hjertet til komponisten Fryderyk Chopin ligger begravet. Her finner du også en statue av Nicolaus Copernicus, astronomiens far. Visste du at den Romersk-katolske byen ble grunnlagt på 1300-tallet? Når du først er i byen bør du også ta turen innom Palass for kultur og vitenskap. Bygningen var på 1950-tallet en gave fra Sovjetunionen, og huser nå muséer, teater, en kongresshall og et kinokompleks. Lokalbefolkningen har aldri vært spesielt begeistret for bygget, og har sporadisk foreslått å rive det. Det har i de senere år gradvis blitt mer akseptert som et symbol på byen. Sjekk inn på et koselig hotell i Warszawa. Dersom ferien ga mersmak kan du alltids ta en reise til Krakow, en annen fantastisk by i Polen!

I denne fantastiske byen finner du gourmetrestauranter hvor vodkasmaking er en del av matopplevelsen.

I Warszawa har de laget potetsprit siden middelalderen, og det finnes også i likørliknende varianter som Wisniówka, tilsatt kirsebær, og Krupnik, som er tilsatt honning. Tar du turen til Vodkahuset, Dom Wodki, får du servert to små glass vodka til hver rett. Det ene leder inn til maten, og det andre videre til neste rett. Mange assosierer vodka med de kjente masseproduserte variantene, men vodka er faktisk like variert som whisky. Bestill bord på Atelier Amaro, Polens første restaurant med Michelin-stjerne, hvor du får servert moderne, polsk mat. Andre anbefalte restauranter er Tandoor Palace, som er viet til Nord-Indisk mat, den veganske restauranten Mango, og Warszawa Wschodnia, som du finner i Soho Factory-komplekset. Har du lyst på noe søtt bør du ta turen innom det franske bakeriet Charlotte Chleb i Wino, slik du kunne spist på en reise til Paris! I nærheten av det gamle torget finner du vinstuen Sukier, som serverer tradisjonell polsk mat på din reise til Warszawa.

Besøk Museet med de polske jødenes historie.

Den permanente utstillingen åpnet i 2014, og dekker 1000 år med jødisk historie i Polen, fra de første jødiske handelsmennene til andre verdenskrig og ødeleggelsene av det største jødiske samfunnet i Europa. Eller ta turen til Warszawas opprørs-museum. Her finner du personlige beretninger, interaktive skjermer, bilder og video over byens opprør mot tyskernes okkupasjon i 1944, samt nazistenes ødeleggelse av byen i kjølevannet av opprøret. På Chopin-museet finner du utstillingen av arbeidet til Polens mest kjente komponist. Museet finner du i Ostrogski-palasset, og her finner du lytteboder i kjelleren, og fire etasjer med high-tech skjermer. Er du fortsatt ikke lei av museer kan du ta turen innom Neon-museet, som er viet til bevaringen av ikoniske neon-skilt fra kommunisttiden. Sist, men ikke minst, anbefales det å ta turen for å se det kongelige palasset. Dette massive mursteinsbygget er en kopi av det opprinnelige palasset som ble sprengt av tyskerne. Originalen var en av de mest spektakulære kongelige residensene i Europa på 1600-tallet. Opplev dette og masse mer på din reise til Warszawa.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret