Restplasser Hellas

Restplasser til Hellas er svært populære, av den enkle grunn at dette er den perfekte feriedestinasjon for solglade nordmenn! Bli inspirert hos oss i TravelBird!

Tilbud

Velg en avreisedato
3 tilbud
Sol og deilige temperaturer er et av de viktigste kriteriene når nordmenn skal på tur.

Et typisk middelhavsklima med 30 grader fra slutten av juni til langt utpå høsten, betyr at du kan legge igjen jeansene hjemme på din ferie med restplasser Hellas. Grekerne er kjent som svært vennlige og imøtekommende, og de fleste snakker engelsk. Besøkende vil finne et stort utvalg av øyer å velge mellom, som alle har sitt eget særpreg. Santorini er kjent som Europas vakreste øy, besøk partyøya, eller oppdag masse spennende historie på Kreta. Naxos er perfekt til familieferien, kjæresten tar du med til Amorgos, og Mykonos er kjent som filmstjernenes favorittøy, og hvor du drar for å få øye på kjendiser i bikini. Alternativt kan du besøke en av de 1400 andre øyene Hellas har å by på! Ferjeturen trenger du ikke å booke på forhånd, men vær forberedt på avstanden mellom de ulike øyene og regn med noen forsinkelser underveis. Visste du at Hellas er delt inn i ulike øygrupper? Disse er kjent som; Dodekanesene, Kykliadene, de Ioniske øyer, Sporadene, de Saroniske øyer og de nordøstlige Aegiske øyer. Drar du på øyhopping Hellas får du solt deg, spist deilig mat, slappet av på stranden til bølgesus, badet, og sett spennende steder fra fortiden, alt på en tur. Går du lei fartingen, finner du et hav av muligheter på en av de større øyene som Rhodos, Kreta og Kos. De kan by på nydelige strender, uteliv eller fred og ro, alt etter hva du er på utkikk etter. Hellas er billig, og du får både lokale produkter og mat ganske rimelig. Shoppingmulighetene er mange, og du finner et bra utvalg av skjønnhetsprodukter, samt vesker og sko i skinn. Benytt muligheten på restplasser Hellas!

Ferien er også en fin måte å få utforsket en hel rekke underverker. Besøk Delphi, Epidauraus, Akropolis, Knossopalasset på Kreta og gamlebyen i Rhodos. Nyt et bedre måltid på en av de mange restaurantene. Spis gresk salat, lam, tzatziki, gyros, moussaka, og kleftiko. Eller nyt et ferskt bakverk fra ett av de mange bakeriene. Du vil uansett oppleve at omgivelsene er som balsam for sjelen, med sine sjarmerende blåkarmede, hvite murhus, fortryllende små gater, elskverdige kafeer, brettspillende menn og koner i sorte kjoler.

Gyros og tzatziki

Nyt gresk mat på din reise med restplasser Hellas

Den greske maten er preget av tilgang på gode råvarer som smaksrike grønnsaker, solmodne tomater, fetaost, bønner, linser, fersk fisk, oliven, tykk honning og rimelig vin.

Her skal råvarene nytes, så rettene består sjelden av mange ingredienser. Grekerne spiser gjerne mange små retter heller enn en hovedrett, så måltidet blir både spennende og variert. Prøv mezédes, som er små greske retter, ikke ulikt spanjolenes tapas. Du finner de på de fleste greske restauranter, gjerne som forretter, og de kan være alt fra ost til oliven, tzatziki, grillet blekksprut, små kjøttboller, plukkfisk, osteboller, eller auberginesalat.

Spør etter pikilía, som er et fat med et utvalg av ulike typer mezédes, så får du smakt litt av hvert. Grekerne, i motsetning til oss nordmenn, bestiller gjerne masse forskjellige mezédes som de deler, og så forsyner den enkelte seg av det den har lyst på. Dette er fin måte å prøve nye retter på, og anbefales på det sterkeste! Den beste greske maten finner du på de mer bortgjemte restaurantene hvor grekerne selv spiser. Spør lokalbefolkningen om anbefalinger, så finner du kanskje en ukjent perle på din ferie med restplasser Hellas.

Besøk Europas historiske hovedstad

Aten har vært bebodd i 5000 år

Er du i Aten på din øyhopping Hellas ferie bør du ta turen innom Akropolis, som står på verdensarvlisten, og er et av de viktigste antikke stedene i den vestlige verden.

Sammen med tempelet Parthenon vokter de over byen Aten. På det blendende modernistiske Akropolismuseet finner du en rekke skatter fortsatt i gresk besittelse. Samlingen dekker både den arkaiske og romerske tid, med fokus på Akropolis i det femte århundret før kristus. Her finner du gjenstander som har blitt returnert fra en rekke utenlandske museer. Med utsikt over Korintgulfen finner du oldtidens Delphi. Stedets sjarm ligger både i dets inspirerende ruiner og dets praktfulle omgivelser blant oliventrær og sypresser. De gamle grekerne anså Delphi som verdens sentrum, og ifølge mytologien møttes Zeus to ørner her. Besøk oldtidens Olympia, hvor de olympiske leker ble arrangert hvert fjerde år i 1000 år før de ble avskaffet av keiser Theodosius i år 393. Her tennes fortsatt den olympiske ild hver gang OL blir arrangert.

Gresk kultur på sitt beste

Opplev noe nytt på din reise med restplasser Hellas

Grekerne er jevnt over gode i engelsk, men du får stjerne i boken dersom du lærer deg å hilse på gresk.

Den vanligste hilsenen er γεια σας, som uttales jássas, og brukes både om hallo og adjø. Hils når du går inn i butikker, ellers oppfattes du som ganske så uhøflig. Grekerne er stort sett langt mer avslappede enn oss nordmenn, og forholder seg stort sett til GMT, eller Greek Maybe Time. Så ikke stress dersom f.eks. leiebilen ikke er klar akkurat på tiden, finn deg en kafé og nyt en kopp kaffe. Den dukker straks opp skal du se!

Bestemmer du deg for å dra på shopping er det en del ting det kan være spennende å ta med seg hjem. Oliven får du i en hel rekke varianter; hele, som olivenolje, olivenpuré og som såpe. Nyt dem selv, eller gi dem som gave til verten neste gang du er på besøk. Hellas produserer 200.000 tonn havsalt årlig, og dette er skikkelig godt på maten. Ellers er gresk honning kjent for å være vidunderlig, og du får tak i både timianhonning, pinjehonning, lavendelhonning, appelsinblomsthonning og rosmarinhonning. Disse gjør seg ekstra godt på den greske yoghurten din på øyhopping Hellas!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret