Restplasser Spania

Savner du paraplydrinker, palmesus og sand mellom tærne? Restplasser Spania er en svært populær feriedestinasjon blant solglade nordmenn. Bli inspirert hos oss i TravelBird!

Tilbud

Velg en avreisedato
19 tilbud
Hva frister vel mer enn sol, sommer og sangria?

Vi nordmenn elsker å reise, og TravelBird tar deg med til de beste ferieperlene Spania har å by på! Landet har lenge vært en ettertraktet feriedestinasjon for nordmenn, og det er lett å forstå hvorfor. I landet hvor mottoet er mañana mañana får du virkelig muligheten til å senke skuldrene og nyte solskinnet. Er du på utkikk etter en aktiv ferie finner du mange muligheter for det her. Landet er verdenskjent for pilgrimsveien til Santiago de Compostela, som tiltrekker tusenvis av turister hvert år, samt sykkelrittet Vuelta a España. Kribler det i dansefoten finner du garantert et flamencokurs du kan delta på!

Visste du at Spania hadde 60 millioner besøkende i 2013, og at det da var verdens tredje mest populære ferieland? Her får du gode matopplevelser, rikt kulturliv, sol og varme. Du finner garantert noe for enhver smak, enten du er strandløve eller museumsentusiast. Reiser du til Barcelona får du i pose og sekk, med storbyliv, et variert kulturtilbud og nydelig sandstrand. I den spanske hovedstaden Madrid finner du en rekke kulturelle arrangement og utallige museer. Undergrunnen i Madrid er Europas nest største. Visste du at byen er Spanias fysiske sentrum, eller at plassen kjent som Puerta del Sol er landets eksakte sentrum? Spanias tidligere hovedstad Toledo ligger kun et lite stykke unna, og er verdt den ekstra turen! Spania har hele 44 innslag på UNESCOs verdensarvliste, kun slått av Italia og Kina. På din restplasser Spania-ferie kan du få oppleve noen av disse!

Kultur og tradisjoner

Spanias kulturelle rikdom er unik, og her finner du vakker musikk, fabelaktig mat, kjente malere og tradisjoner som står sterkt forankret i den spanske kulturen

Kong Felipe VI har sittet på tronen i dette romersk-katolske landet siden 2014.

Det spanske emperiet var på sin tid et av verdens mektigste, og hadde kolonier i Nord-Amerika, Sør-Amerika, og på Filippinene. Landet er kjent for å ha noen av verdens beste malere, som Valázquez, Goya, Picasso, Miró og Dali. I tillegg er den første moderne romanen, Cervantes’ Don Quixote som ble publisert i 1605, herfra.

En viktig hjørnestein i den spanske kulturen er fiestaen, og hundrevis av disse arrangeres i løpet av året. Den eldste er Romería de Nuesra Señora de le Cabeza, og den er hele 800 år gammel. Fiesta de los Patios som arrangeres i Cordoba, havnet på UNESCOs verdensarvliste i 2013. Du kjenner kanskje allerede til okseløpet San Fermin, eller tomatfestivalen La Tomatina.

Når sola står på sitt høyeste midt på dagen, søker spanjolene seg til skyggen for å beskytte seg mot varmen. Butikkene utenfor turistområdene stenger, og spanjolene nyter siestaen med en lengre lunsj, og kanskje til og med en liten lur.

Fantastisk mat og drikke

Nyt frisk sangria og deilig tapas med restplasser Spania

Ikke bli forundret dersom du får en omelett med poteter når du bestiller tortilla i Spania.

Retten er kjent som tortilla española, og er ulik maislefsen du får servert i Sør-Amerika. Spania er kjent for sin gode mat, og det er en rekke retter du bør smake deg gjennom når du er på besøk. Gazpacho er en forfriskende suppe lagd av de modneste, rødeste tomatene, hvitløk, olivenolje, paprika og agurk. Ingrediensene moses til en jevn suppe som serveres kald. I Andalucía i Sør-Spania serveres den hele sommeren, og man finner en mugge i enhver tapasbar. Mange hevder de reiser til Segovia for å se eventyrslottene, de elegante katedralene, og den forbløffende akvedukten. Men la oss være ærlige, regionen er kjent for Cochinillo asado, eller pattegris. Kjøttet i denne fantastiske retten tilberedes i store vedovner, og det er supermørt. Er du på utkikk etter noe lettere å knaske på kan du bestille Patatas bravas. Dette er kanskje den mest utbredte tapasretten av de alle. Du finner en rekke lokale varianter av retten, men alle versjonene innholder biter av stekt potet. I Madrid lages den tilhørende sausen med krydret og søt pimentón, en type spansk paprika. Ellers kan vi anbefale Tostas de tomate y jámon, som er ristet brød med tomat, hvitløk og olivenolje, toppet med Iberisk skinke. Denne får sin karakteristiske nøtteaktige smak fra eikenøttene de svarte grisene jakter på. Resultatet er en fantastisk marmorert skinke. Sist men ikke minst, anbefales det å bestille paella. Retten er kanskje det flest folk forbinder med Spania. Nyt den på din Restplasser Spania ferie!

Siesta, sol og sangria

Nyt en pause i hverdagen med restplasser Spania

Vi nordmenn elsker å reise til varmen, og tar oss helst en sydenferie i året.

Sommeren er høysesong for sydenreiser, men en spontan sydenferie er ekstra deilig når hverdagen er kald og grå her hjemme. Det er noe magisk med disse siste-minutt-reisene, som gir deg nye inntrykk og ny inspirasjon. Du får en pause fra hverdagen og kan strukturere dagen helt selv. Enten du vil drikke en kopp kaffe på en lokal kafé, nyte en lengre lunsj i sola, eller dra på fotballkamp.

Restplassbilletter i Spania er billetter som reisebyråene ikke har fått solgt enda, så disse får du til redusert pris når avreisedatoen nærmer seg. Å booke en tur skal være gøy. Det å drømme seg bort til varmere land er jo tross alt en del av opplevelsen. La deg inspirere til å oppleve noe nytt sammen med oss i TravelBird. Bestill en reise og du kan snart nyte et glass sangria på en spansk sandstrand mens du dypper tærne i Middelhavet. Tenk så deilig på din restplasser Spania ferie!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret