tilbud

Restplasser til Kypros

Lyst til å ta deg en velfortjent ferie på et av Middelhavets flotteste øyer? Book restplasser Kypros med TravelBird, og oppdag denne guddommelige øya.

Kypros er en av de største øyene i Middelhavet, og det er faktisk bare Sicilia som er større i areal. Hvert år tiltrekker denne øya seg mange forskjellige, nysgjerrige reisende, som ønsker seg en etterlengtet ferie.

Kypros har en million innbyggere, som er spredt utover den gresktalende sørlige delen, og den tyrkisk-talende nordlige delen av landet. Dette har gjort at øya representerer derfor et unikt mangfold, og som videre har gitt dem en interessant og omfattende gastronomi. Landet har også en historie som har formet landet mye til hvordan det er i dag, både når det gjelder kultur og attraksjoner. Med sin plassering ligger det også nærme Hellas, hvis du ønsker å booke hotell Hellas. En liten “funfact”, som mange kanskje ikke vet, er at det er venstrekjøring på Kypros, som kan forklares med at øya er en tidligere britisk koloni. Det er også mange greske myter som går rundt på øya, og det sies at øya er Afrodites fødested. Som en kryssbane mellom tre kontinenter, har Kypros vært et svært populært feriemål for generasjoner av reisende i hundrevis av år, noe det fortsatt gjør den dag i dag. Denne vakre guddommelige øya er ekstremt vakker, og har en utsøkt natur med alt fra palmer til nærliggende skog. Booker du restplasser Kypros, kan det loves at du vil oppleve et varmt og herlig klima, men også et robust landskap som består av kyst og fjell, hvor du finner spesielt mange vingårder, landsbyer og klostre. Dette er virkelig en av Europas mest populære turistdestinasjoner. Her kan du finne alt fra sjarmerende hytter, til luksushotell komplekser, fra innbydende og flotte landsbyer, til utsøkte restauranter. Du kan også finne flott resorter som ligger rett ved kysten, med alle slags mulige turistaktiviteter og et yrende liv, men også tomme villmarkshalvøyer som kan være spennende å oppleve. Det er flere forskjellige herskere som har styrt Kypros de årene øya har eksistert, og dette er mye av grunnen til at øya har en såpass rik historie. Det veldig mye historie som er knyttet til Kypros, og som karakteriserer byene på øya, hvor du kan oppleve attraksjoner og bygninger som fortsatt står fra flere forskjellige tidsepoker og imperier som har oppholdt seg på øya. Ikke nok med det så er også befolkningen, både de greske og tyrkiske, svært berømte for sin varme og gjestfrihet. Det er også den perfekte destinasjonen hvis du er på ferie med barn.

Kypros er en ferieperle uten like, og har også nok av historie som venter på å bli oppdaget.

Hovedstaden spiller en svært viktig rolle for øya

Nicosia er den siste delte hovedstaden i verden, og er delt mellom den greske-kypriotiske delen i sør og den tyrkisk-kypriotiske delen i nord. Hvis du booker restplasser Kypros kan man love at du får oppleve et eventyr av en øy. Dette kan du fort merke ved at den greske delen er forholdsvis moderne og vestlig av utseende, mens den nordlige tyrkiske delen er mer orientalsk og kanskje med eksotisk. Det er mye man kan se og oppleve på Nicosia, selv om den ikke er spesielt stor. Noen av de viktigste attraksjonene er nok først og fremst gamlebyen , som har en mur rundt seg. Inn til gamlebyen er det kun tre porter som fører deg inn til byen. Det er også fjellkjeden Troodos, som blir kalt “Kypros hjerte”, som ligger på vestsiden av øya. I Troodos ligger det også hele ni kirker som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. I tillegg er Nicosia en ekstremt vakker by, som har en arkitektur uten like.

Ikke nok med det så er det også mange utsøkte områder utenfor denne vakre hovedstaden som er verdt et besøk, og også er en veldig populær destinasjon for charterturister. Et sted du bør oppsøke er Afrodites berg. Dette er en vakker klippestein som ligger ut i Middelhavet like utenfor kysten til Kypros, og er derfor lett tilgjengelig fra fastlandet. I følge flere myter så er det rimelig tydelig at denne steinen er fødestedet til gudinnen Afrodite, da hun 1200 år f.Kr steg opp fra bølgene. En annen myte er at hvis du svømmer rundt denne steinen tre ganger, vil du bli holdt vakker for resten av livet. Så hvorfor ikke teste det ut, og se om det faktisk funker? Videre, hvis du booke restplasser Kypros, bør du ta en tur til Paphos, hvor det absolutt anbefales å ta den 24 kilometer lange naturstien, som tar deg inn i landet, hvor du kan nyte virkelig utsøkt landskap. I tillegg er det mange vakre strender som man burde oppsøke hvis man ønsker litt sol og varme. Først og fremst er det Nissi Beach, som er en hvit og utrolig myk sandstrand. Her finner du også turkisblått vann så langt øyet kan se. Både lokale og turister elsker denne stranden, og det er derfor besøkt av veldig mange daglig. Det passer seg veldig når du på seniorreiser. Du har også Konnos Bay, som ligger i den østlige delen av Ayia Napa. Denne vakre bukten kan tilby både stein- og sandstrender, turkisblått vann, og er i tillegg omgitt av vakker natur. Hvis du vil oppleve to av øyas desidert vakreste steder bør du sjekke ut to byer i nord; Girne (Kyrenia) og Gazimagusa (Famagusta). Dette er fantastiske byer, med utsøkt arkitektur, og historiske severdigheter. Det også flere muligheter hvis du ønsker en aktiv ferie, er det i tillegg både vinteraktiviter og sommeraktiviter du kan oppsøke litt ekstra fart og spenning!

Mat blandet av både gresk og tyrkisk.

Fiskerestaurantene; blant noen av de beste i verden.

Det at maten er en blanding av gresk og tyrkisk mat kommer ikke som en overraskelse, ettersom øyen består av begge disse nasjonalitetene. Grillet kjøtt og grillet fisk er noe av det man kan forvente å finne på alle restaurantenes menyer. I tillegg er det svært populært å bruke auberginer og olivenolje i matlagingen. En av de mest populære rettene er meze, som kan minne om en spansk tapas. Dette er en samling av mange forskjellige, små matbiter av kjøtt, sjømat eller vegetarmat som er laget på ordentlig, typisk kypriotisk vis. Er du en som er glad i ost bør du absolutt prøve halloumi på meze hvis du booker restplasser Kypros. Denne osten er laget av geit og fåremelk, og er ofte grillet, som gir det en utsøkt, sprø kant. Du bør også smake dolma, som er fylte vinblader, og molohiya, som er en av øya spesialiteter; laget av grønnsaker og lam eller kylling. Det er også svært populært med kebab, som man får i forskjellige varianter, men også til en billig penge. Tyrkisk kaffe, aryan, er også svært populært, og er en krydret yoghurt-lignende drikk, eller ouzo, som er en sterk, søt anislikør som ofte blir vannet ut. Hvis du ønsker å oppleve destinasjoner som kan minne deg om restplasser Kypros, bør du absolutt ta deg en Malta ferie, eller reise til Santorini eller Sicilia.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret