tilbud

Restplasser til USA

Gå ikke glipp av en ferie hvor mulighetene er så mange at du ikke vet hvor du skal starte, og book restplasser til USA med TravelBird.
Se mer:

Landet som gir deg uendelig med muligheter og opplevelser - La The American Dream bli ditt neste eventyr.

Det er ikke for ingenting at USA er et svært populært reisemål for oss nordmenn. USA er et stort land, og er med sine 320 millioner innbyggere verdens tredje mest folkerike land; bare forbigått av Kina og India. Landet bestod opprinnelig av rundt tretten kolonier, og disse løsrev seg fra Storbritannia i 1776. Siden 1900-tallet har det kommet innvandrere fra hele verden, som er mye av grunnen til at USA består av veldig mange forskjellige etniske og religiøse grupper. Befolkningen består av hele 37 forskjellige land, hvor omtrent 82 prosent av befolkningen bor i tettbygd strøk. USA har hatt en lang og innholdsrik historie, og har helt siden den kalde krigen tok slutt i 1989 vært den soleklare ledende økonomiske og militære makten i verden. Noe som også kjennetegner USA er at de har et enormt mangfold i naturressurser, topografiske og klimatiske forhold, som er kombinert med en sterk nasjonaltradisjon; både politisk og kulturelt. Her kan du virkelig oppleve det meste, og landet har byer og steder man kan besøke for alle og enhver. Booker du restplasser til USA kommer du fort til skjønne at dette landet er enormt, og det strekker seg over hele 9,8 kvadratmeter. På grunn av landets enorme størrelse kan man faktisk bruke månedsvis på ferie der, og likevel ikke klare å oppleve alle de severdighetene USA har å by på. Det er også lettvint å reise rundt både med bil, offentlig transport eller fly. Så hvis du ønsker å reise rundt er det veldig mange gode alternativer som gir deg muligheten til å oppleve mest mulig på din reise. Først og fremst er hovedstaden Washington DC en by som virkelig kan være spennende å reise til. Dette er en by som er svært lett å reise rundt i, og her finner du de største nasjonale muséene, i tillegg til institusjoner som Det hvite hus, Capitol Hill, Pentagon og USAs høyesterett. Washington DC er det politiske sentrum i landet, og er derfor en svært spennende destinasjon hvis du er interessert i politikk og historiske severdigheter. Det hvite hus er spesielt viktig for den amerikanske staten; det er både presidentens hjem og et symbol på den amerikanske nasjonen. Dette er virkelig en by man bør besøke hvis man vil oppleve en ordentlig storbyferie, men likevel få et snev av ro. Washington DC er ikke like stressende som andre storbyer rundt om i resten av verden.

New York, Chicago, Miami og New Orleans; USA har virkelig noe for alle og enhver

USA har alt; natur, underholdning, historie og utsøkte strender

Booker du restplasser til USA er det uendelig med steder man bør ta seg tiden til å besøke. Først og fremst er det New York, eller the Big Apple som storbyen også er kjent som. Dette er en by som er full av liv og røre, og du bør ta deg tid til å oppleve alt fra Empire State Building, Central Park, Times Square, til “the Statue of Liberty”, som ligger med Staten Island Ferry. New York er virkelig en by man må reise til i løpet av livet, og det kan passe seg reisemål både som weekendtur eller for et lengre opphold. Så reiser du til USA bør du absolutt legge inn en tur til New York; byen som aldri sover. Videre er også Chicago som ligger lenger nord i USA en by som absolutt er verdt et besøk. Denne byen er kjent for sine skyskrapere, utsøkte sandstrender, og fantastiske severdigheter og restauranter. Her finner du USAs høyeste bygning som heter Sears Tower, og er hele 442 meter. I tillegg kan du shoppe i Michigan Avenue, ta deg en gåtur i Millennium Park; hvor du også kan finne den kjente bønna, som er et av byens mest fotograferte objekter. Ønsker du å reise lenger sør for sol og varme er Miami i Florida destinasjonen for deg. Miami kan virkelig se ut som en kulisse fra en film, og det er det som gjør det så spesielt og annerledes. Her har du alt fra bra shopping, uteliv, til fantastiske restauranter. Booker du restplasser til USA kommer du virkelig ikke til å angre. Miami har noe å tilby til alle aldre, og man skal virkelig ikke bekymre seg for at man skal finne sin plass. Hvis du er på ferie med barn er Middle Beach noe for deg, men er det en tur som par eller med vennegjengen er South Beach med sitt yrende liv absolutt å anbefale. Når du først er så langt sør i landet er det virkelig å anbefale at man tar seg en tur til Key West; som er et lite tropisk paradis helt sør i USA. I Florida kan du også dra til Orlando hvis du vil oppleve Disneyland, som er et av de mest populære attraksjonene i USA. Dette er den perfekte destinasjonen hvis du reiser med barn; hvem elsker ikke Disney og alle figurene og severdighetene som følger med? I tillegg er New Orleans i Louisiana en by man virkelig bør ta seg tid til å besøke. Denne byen er kjent for sin løsslupne atmosfære, rike kulturliv og særegne mattradisjoner. Er du en jazz-entusiast er dette den perfekte ferien for deg. New Orleans er nemlig kjent for å være arnestedet for denne musikksjangeren.

Seattle og “The Californian Dream”

Her skal man virkelige nyte ting “the American way”

Ikke nok med det er Seattle noe litt annerledes og spennende du bør ta deg tid til å oppleve. Her kan du få en naturopplevelse uten like, og dette er kanskje USAs grønneste by. Hvis du ønsker å lese mer om grønne byer i verden, gjorde TravelBird et studie kalt gronne byer indeks i 2018. Hvis du ønsker å oppleve utsikt over byen og denne utsøkte naturen bør du ta deg tid til å dra på Space Needle Observation Deck. Her får du en utsikt du sent vil glemme. I dette området kan du også se Edward og Bellas hjemplass, hvis du er stor fan av filmene Twilight. I tillegg kan du kjøre cruise til magiske Alaska; som kan gi deg et innblikk i både i deres fantastiske villmark og i Alaskas unike dyreliv. Tilslutt har du California, og denne statens utsøkte byer og opplevelser. Først og fremst har du San Francisco som er en hippieby uten like. Hvis du booker restplasser til USA kan San Francisco vise deg utsøkte severdigheter som Golden Gate Bridge og Alcatrazm Fisherman’s Wharf. Videre er Los Angeles absolutt en by du bør oppleve. Det er her du finner alle kjendisene hvis du er på jakt etter årets selfie. Du kan også oppleve Hollywood med sine filmstjerner og filmstudior, og Santa Monica med sin brede sandstrand og fantastiske shopping. I tillegg finner du Disneyland, som også er en svært populær destinasjon. Los Angeles er virkelig stedet hvis du ønsker et yrende uteliv, flotte strender og et kjendishysteri uten like. Du bør også ta deg tid til å oppleve Sandiago; som er en flott by hvor man kan nyte late dager på stranden og bra shopping. Det er heller ikke langt hvis du ønsker å dra lenger sørover, og ta en reise til Mexico. Og hvis er du i ordentlig gamblinghumør, skader det ikke å avslutte hele oppholdet ditt i Las Vegas, som er en by som kan tilby alt fra ville fester til store casioner; en opplevelse du ikke vil være foruten!

Amerikansk mat er godt kjent over hele verden

Porsjonene er så store at man kan si med sikkerhet at man ikke kommer til å gå rundt sulten.

Booker du restplasser til USA har de virkelig mat fra alle verdens kjøkken. I tillegg til amerikanske mat som hamburgere, macaroni and cheese, cobb salat og amerikanske pannekaker er det nok av andre spennende retter å smake. Det europeiske kjøkkenet, asiatisk, mexicansk og afrikansk står veldig sentralt, og ofte har amerikanerne laget sin egen vri på disse forskjellige rettene. Så skal du ut å spise frokost, lunsj eller middag i USA, vil du fort legge merke til at det ofte er gjort “the American Way”.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret