9 tilbud

Rundreise Afrika

Langstrakte savanner med eksotiske dyr møter yrende metropoler. En rundreise Afrika gir deg i både pose og sekk!
Se mer:
Valgte filtere:
9 tilbud
Filtre Tilbakestill

På din rundreise i Afrika vil du ha opplevelser ulik noe annet du vil ha opplevd før, du vil kunne dra på safari, se urørt natur, og en fantastisk kultur.

Med sitt mangfold av land med forskjellige språk, kulturer, natur og dyreliv, er Afrika et sted som kan by veldig spennende ferier. Dette nest største kontinentet i verden har en utrolig mengde steder på UNESCOs verdensarvliste, bare i Egypt kan du finne hele syv stykker! Disse inkluderer gravstein monumenter fra det gamle kongerike Memphis med forskjellige templer og pyramider. Denne ble i antikken ansett som en av verdens syv underverker. Hvis du vil se en av verdens syv nye underverker kan vi anbefale maya tempelet Chichen Itza i Mexico.

Selv om hele 60% av Afrika er dekket av ørken og tørrland som Kalahari, Sahara, og Namib, er Afrika et veldig godt sted å dra for deg som er naturelsker. Med sin enorme svingninger i nedbør får du et landskapet som byr på en herlig variasjon med et dyreliv som ikke står sidestilt til noe annet sted i verden. Du vil som sagt finne en god del ørken, men også tropiske regnskoger, storslåtte savanner, store fjellkjeder, og langstrakte flotte kystlinjer. Det bemerkelsesverdige mangfoldet vil kunne gi deg en uforglemmelig ferie, Sør-Afrika er for eksempel hjem til det som er kjent som Menneskehetens Vugge, hvor du finner hominin fossiler.

En rundreise i Afrika vil by på rik, variert, og til tider mystisk kultur. Som menneskehetens “fødested” er kontinentet fylt med spennende og interessant kultur, med eldgamle tradisjoner og ritualer finner du et folk som har et spesielt forhold til sine røtter. Til tider kan det til og med føles som om du beveger deg i områder som har forblitt uberørt av den industrielle verden, og vil derfor kunne føles som en reise tilbake i tid. Du vil også garantert få kjenne på at musikken spiller en vanvittig stor rolle for folket i Afrika. Bruken av musikk er ikke bare for sang og moro, men den har også en åndelig betydning i den afrikanske kulturen, gjennom musikk kan folket sammen med naturen komme i kontakt med den overnaturlig verden.

Oppdag fantastisk kultur.

Ikke bare er Afrika vanvittig naturskjønn, men den har også noen fantastiske byer.

Med Marokko i nord, Tanzania i øst, og Sør-Afrika helt nede i sør, vil du finne noe for enhver smak på din rundreise i Afrika. Selv om pyramidene i Egypt er storslåtte og absolutt burde ses, er Marokko også et veldig viktig stop når du besøker Afrika. Her vil du finne praktfulle sanddyner, storslåtte fjell som High Atlas, robuste kystlinjer, sjarmerende Medina, og mye mer! Med byer som Marrakech, Fes, og Tangier, er eventyr mulighetene mange,. Hvis du skulle være så heldig å finne deg selv i Marrakech kan vi anbefale å dra innom både Bahia Palasset og Dar Si Said som begge har imponerende flis arbeid og tak med blomstrende kunst malerier. Du vil også finne at byens artister er særdeles flinke til å holde liv i den eldgamle kunsten som byen har arvet. Ikke glem å få med deg den historiske bydelen Medina for å få en skikkelig opplevelse av en by med tradisjoner og kulturhistorie som oser. Sørg også for å dra innom souk markedet for en spennende shoppingopplevelse, uansett hva slags suvenir du er ute etter fra ditt besøk i Marrakech kan vi garantere at du vil finne den perfekte gjenstanden i en av Medinas souker. Om du ferdes til Sør-Afrika med Cape Town og Johannesburg som hovedattraksjoner vil du kunne finne en rekke severdigheter, og historiske bygninger. Du burde også ta en tur innom Robben Island som er på UNESCOs verdensarvliste. Grunnen til at øya har blitt så kjent er at Nelson Mandela var fengslet her. På øya vil du kunne lære en hel del Apartheid-regimet ved å besøke Robben Island museet. For en veldig annerledes opplevelse bør du besøke Tanzania, her vil du kunne se et land som har så mye som cirka 120 forskjellige stammer og 128 språk. Fra de nesten nomadiske Barabaig ikke langt unna Hanag, til de rødkledde Masai krigerne er det mye interessant ved kulturen i Tanzania. Landet er også flott for den som er glad i natur, i de nordiske delene av Tanzania vil du for eksempel finne Mt. Kilimanjaro. For dyrelivet har du fantastiske parker som Ngorongoro Conservation Park og Serengeti nasjonalpark! Spektakulært dyreliv vil du også kunne finne på reise i India.

Ikke gå glipp av det vanvittige dyrelivet!

Se de fem store på safari mens du nyter en eksotisk atmosfære i Afrika.

Et av de mest kjente stedene å dra på safari er nok Sør-Afrika, så om du skulle velge en rundreise i Afrika er det absolutt lurt å få med seg en ekte safariopplevelse i Kruger Nasjonalpark. Som en av kontinentets beste destinasjoner for safari er Sør-Afrika potensielt din beste sjanse for å få med deg “de fem store”, som jo er løve, leopard, bøffel, elefant og neshorn. Kruger, Kgalagadi, og andre park vil gi deg muligheten til å kjøre rett inn i parkenes villmark, eller om du ønsker kan du naturligvis dra på guidede turer. Men husk at det er mye mer til parken en “de fem store”, parkene har mange dyr som ikke er like kjente som for eksempel leopard skilpadden, men som allikevel gir en herlig og eksotisk opplevelse for reisende. Ikke bare er Sør-Afrika et flott sted for å få sett imponerende dyreliv, men det er også et sted med enestående dramatiske landskap. Du har ørkenlandskap som Kalahari og Karoo, den storslåtte Blyde River Canyon, til den massive fjellkjeden Drakensberg som strekker seg så mye som 3482 meter opp i den afrikanske luften.

For dyreelskere er også Kenya et veldig flott land å besøke, både Amboseli- og Tsavo nasjonalpark er ideelle for deg som ønsker å få et glimt av de flotte dyrene som vandrer rundt i den flotte øst-afrikanske naturen. Dette landet er også kjent for sine praktfulle kystlinjer, slik at om du føler du har sett nok fabelaktige savanner, fengslene villmark, og generelt storslåtte landskap vil du kunne oppleve fantastiske hvite strender med gode muligheter for snorkling og ellers bare slappe av i det pittoreske landskapet.

Madagaskar er også en perle man gjør godt av å få med seg på en rundreise i Afrika. Denne naturskjønne øya er paradis lignende på samme måte som Sri Lanka som forøvrig også er verdt en tur! Øya av de baobab trærne og signatur dyret lemurer vil du finne at det er mer enn nok av ting å se og oppleve på den afrikanske øya. Her vil du kunne se en hel hurv av lemurer, spesielt hvis du velger å besøke Lemur Island. Du vil også kunne se kamuflerte kameleoner, mange forskjellige typer hai, knølhval hvis du er heldig, mange rare insekter, spesielle frosker, rokker og skilpadder, mangfoldet er helt utrolig og uforglemmelig. Noen av de nasjonalparkene som huser noen av disse dyrene blir kun besøkes av noen hundre i året, så du kan forvente en autentiske opplevelse på den eksotiske øya.

Afrikansk gastronomi.

Besøk dette flott kontinentet ikke bare for natur og dyreliv uten sidestykke, men også for en helt enestående matopplevelse.

Gjør deg klar for en rundreise i Afrika hvor du ikke bare kan la deg imponere av naturlige fenomen som storslått landskap og dyreliv, men også en kultur som disker opp med mat som vil gjøre at smaksløkene dine nødig vil dra hjem til Norge. I Sør-Afrika vil du finn det som kalles “braai”, dette er den lokale favoritten og er deilige kjøttstykker som grilles over trekull. I Nord-Afrika vil du møte mange retter fra midtøsten. Om befinner deg i Marokko må du prøve deg på Tagine, som er en deilig gryte med krydret kjøtt, fisk, eller grønnsaker. I Egypt vil du finne en fortreffelig rett ved navn Koshari. Det er en risrett som stammer fra det nittende århundre, og ingrediensene består av makaroni og linser med tomatsaus. Hvis denne midtøstlige maten faller i smak kan du kanskje prøve deg på en tur til Iran.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret