4 tilbud

Rundreise India

Lyst til å utforske et nytt land? Bestill en rundreise til India med TravelBird, og utforsk de fantastiske severdighetene landet har å tilby!
Se mer:
Valgte filtere:
4 tilbud
Filtre Tilbakestill

Oppdag Indias vidunder med TravelBird.

Du skal lete lenge etter et land med et mer variert og fantastisk landskap! India er fylt med imponerende templer og andre bygninger som resultat av en spennende kultur og historie. Ikke bare er dette landet rikt på kulturelle opplevelser, men det er også det landet i verden med nest høyest innbyggertall, bare Kina kan overgå Indias 1,3 milliarder mennesker. Med også en enorm størrelse og flotte landskap er Kina også absolutt verdt å utforske.

Med alt fra snøkledde fjelltopper i Himalaya på den nordligste delen, de gylne strendene i Goa, til de eventyrlig frodige landområdene i Kerala. Det er ikke lett å skulle velge å vrake mellom de forskjellige paradis lignende områdene, India byr nemlig på mer muligheter i verdenstoppen enn de fleste andre land i verden. Og best av alt er at India har beholdt en autentiskhet som normalt går tapt i rushet av turister. Det enorme området India dekker gjør at det vil ta svært lang tid å skulle få meg seg alle alt, derfor er det viktig at du velger det du er mest interessert i. Ønsker du å bevege deg mye og få med deg mest mulig? Eller er du mer interessert i å virkelig lære en by å kjenne mens du nyter late dager i strandparadis? India tilbyr en ferie som passer akkurat det du måtte ønske deg.

En av de mest kjente turene er den som er kjent som “The Golden Triangle”, og er perfekt om du har lyst til å sikre deg det beste av det beste India tilbyr på kortest mulig tid. Triangelet inneholder det som er Indias top høydepunkt nemlig Delhi, Agra, og Jaipur. I disse byene vil du kunne få beskuet de mest fantastiske severdighetene India har å by, som Taj Mahal, Agra Fort, Det Røde Fortet, Humayun Graven, og mer. Men India har ikke bare underverker som er menneskeskapte, landet har også en hel del flott natur som du ikke kan gå glipp av! Fra fryktinngytende tigere til dundrende elefanter, majestetisk fjelltopper til langstraktre strender, naturen i India er fenomenal og absolutt noe du bør ta deg tid til å virkelig oppleve på din rundreise i India.

Vakre strender, imponerende fjell, dype skoger, og spektakulært dyreliv.

India er fylt med vidunderlig natur som nekter å skuffe deg.

Ikke mange steder kan måle seg med mangfoldigheten til India, kanskje om du dro på en Sri Lanka ferie vil du kunne finne noe som ligner, men ikke i samme skala. Med Himalaya som Indias naturlige grense til Kina og Nepal, er det gode muligheter for å begi seg ut noen av de tøffeste klatrerutene i hele verden. Kedarkanth sies å være et flott sted å starte for den som ikke ønsker noe altfor ekstremt, det er tross alt en ferie du er på! En flott dagstur om du ikke er interessert i fjellturer akkurat i Himalaya er Nag Tibba, på litt over 3000 meter er dette en tur som lar seg gjøre enkelt på en dag selv for den uerfarne. Men husk alltid å være forsiktig og ta med nok utstyr. En av de mest spektakulære, og som gir en veldig rik opplevelse for den som elsker eventyr og som har en spesiell kjærlighet for natur, er Bhanoti fjellet. På over 5600 meter er dette en tur for de som har godt med erfaring fra før. Ruten opp til toppen byr på fantastiske enger, snø, sand, og steinete stier, slik at det er ekstra viktig at du har pakket med deg nødvendig utstyr for å kunne oppleve dette praktfulle fjellet på en ansvarlig måte. Meghalaya er også et området kjent for sine fantastiske fotturer, og et veldig underlig fenomen kjent som “de levende bruene i Meghalaya”. Dette er altså naturlig grodde røtter av banyantreet som strekker seg over en liten elv og danner en imponerende hengende bru. Bruen finnes ikke så langt unna Mawlynnong landsbyen. Om du ønsker å se hva slags strender Indias geografi har produsert frem anbefaler vi å ta en tur innom Nord-Goas største strand, nemlig Calangute stranda. Her kan du la atmosfæren roe deg ned, med beroligende bad i Arabiahavet, eller kanskje du vil prøve deg på strikkhopp? Uansett et paradis av et sted som du definitivt burde sjekke ut.

En fantastisk måte å se det mangfoldige dyrelivet på under din rundreise i India, er gjennom Indias mange nasjonalparker. Den eldste av nasjonalparkene er oppkalt etter Jim Corbett som var en legendarisk tiger jeger. Corbett Nasjonalpark ble etablert allerede i 1936 og er en av de mest populære destinasjonene for å se tigre, men man skal allikevel være heldig for å få sett en av de store stripete kattene. Men det finnes en masse andre spektakulære dyrearter i parken som er lettere å få øye på! Du har for eksempel sjakaler, rødrev, apekatter, dovendyr, svartbjørn, leoparder, og forskjellige typer hjort. En annen flott park er Kaziranga nasjonalpark som er hjem til ca to tredjedeler av verdens neshorn populasjon, så om du ønsker å få sett denne truede arten kan denne parken være en veldig god destinasjon. Parken huser også elefanter, hjorter, bøffel, og mye mer. Rikt dyreliv kan du også sett i Sør-Afrika om du skulle ville ta en tur dit.

På din rundreise i India vil du kunne oppleve moderne storbyer og eldgamle templer.

La deg imponere av den fantastiske og varierte arkitekturen i dette mangfoldige landet.

Med Indias fantastiske naturparadis som byr på strandliv i Goa og frodige båtturer i Kerala er det fort å miste fokus på all den flotte kulturen du finner i de store og små byene rundt om i India. Av de tre mest populære byene Delhi, Agra, og Jaipur, er det Jaipur som er den minste med “bare” 3 millioner innbyggere som for oss nordmenn allerede er vanvittig folkerikt! Også kjent som den Rosa Byen er Jaipur en veldig spennende by å besøke, her vil du finne flotte palass som bypalasset hvor den tidligere kongefamilien bodde ved navn Jantar Mantar. Her finner du også Hawa Mahal som en del av bypalasset. Men den viktigste attraksjonen å få med seg i Jaipur, eller cirka 11 kilometer utenfor Jaipur, er Amber Fortet. Bygget i 1592, er dette et helt enestående og veldig imponerende byggverk, med fantastisk og vakker arkitektur.

Delhi, Indias hovedstad som med sin brede variasjon i arkitektur og atmosfære er en god representasjon av det vanvittige mangfoldet av severdigheter i Indias. Delt opp i to hoveddeler, Old Delhi og New Delhi, er byen rik på variasjon og tilbyr bygninger fra eldgamle tider, til det nyere og mer moderne. I gamle Delhi vil du for eksempel finne mye av det som tilhørte mughal imperiet, med sin Indo-Islamske arkitekturstil er byggene fra dette imperiet veldig imponerende. Det mest kjente bygget i Old Delhi er det mektige Røde Fortet, med store haller, oppsvulmede kupler, og storslåtte inngangsporter er dette noe du må få med deg på din rundreise i India. Det er også viktig at du får med deg Jama Masjid som skal være Indias største og mest imponerende moske. New Delhi byr på mer kolonial-epoke stil over arkitekturen spesielt med tanke på parlament bygninger. Rajpath er også absolutt noe å få meg seg, det er en veldig forseggjort vei hvor du har India Porten i øst, som kan minne veldig om den Franske triumfbuen som du kan få sett med en tur til Frankrike med TravelBird.

Veien leder opp mot Rashtrapati Bhavan som er Indias president hus. Allikevel er det kanskje Agra som huser det mest storslåtte bygget i hele India, nemlig det fantastiske og eventyrlige Taj Mahal. Dette er en av de turist attraksjonene som virkelig lever opp til forventningene. Taj Mahal representerer på en måte arven til det mughalske imperiet og fanger dermed essensen av dette mektige imperiet.

Det indiske kjøkkenet vil gi deg en uforglemmelig opplevelse.

La deg imponere av de lokal krydder ferdighetene.

På din rundreise i India ville du gått glipp av mange fantastiske opplevelser om du ikke prøvde deg på mye av den lokale maten. Indisk mat finnes over hele verden, og det er med god grunn. Indisk er nemlig mye mer en karri, og hvis du allerede er glad i Indisk vil du finne deg selv i et paradis mens du er på rundreise i India. Og selv hvis indisk aldri har helt vært din favoritt, vil du oppdage at det er faktisk mye mer til Indisk mat enn det du har vært vant til.

Indisk mat er i hovedsak delt opp etter Nord-Indisk og Sør-Indisk. Nord-Indisk mat inneholder ofte mer kjøtt enn sin sørlige sammenligning, også med mye grønnsaker, og saus basert på tomat, løk, og yoghurt. Her finner du det som er kjent som Mughlai matlaging som ikke er spesielt sterkt krydret, men veldig rikt på smak. En annen kjent stil i Nord-Indisk matlaging er tandoori, som er en måte å tilberede maten på hvor de bruker en dyp leirovn. I sør finner du mye mer ris i matlagingen, samt sterkere of annerledes krydderbruk.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret