3 tilbud

Rundreise Japan

Lyst til å utforske et nytt land? Bestill en rundreise Japan med TravelBird, og utforsk de fantastiske severdighetene landet har å tilby!
Se mer:
Valgte filtere:
3 tilbud
Filtre Tilbakestill

Japan er en av de mest vidunderlige destinasjonene i verden, og hvis du er interessert i å oppleve eldgamle tradisjoner i en fin blanding med et svært moderne samfunn anbefaler vi deg å dra på en rundreise i Japan med TravelBird.

Med en fantastisk og autentisk kultur er denne øya en destinasjon som lokker alle som har lyst til å oppleve noe litt annerledes enn den typiske sydenferien. Selv om samfunnet er distinktivt veldig moderne, spesielt i de store byene som Tokyo og Kyoto, er det veldig gode muligheter for å fordype seg i den tradisjonsrike kulturen. Japan har rundt 127 millioner innbyggere, så på tross av sin tilsynelatende beskjedne størrelse på verdenskartet er det et folkerikt land, spesielt hvis du skulle sammenligne det med Norge! Det Japanske øyrike som består av hele 6,852 øyer strekker seg ganske langt, med grense helt opp mot Russland i nord, og med noen få japanske øyer helt ned mot Taiwan i sør. Japan er likevel delt opp i fire hovedøyer, Hokkaido, Honshu som er den største med hovedstaden Tokyo, Shikoku, og Kyushu.

Japan har en veldig rik kultur, med de mest imponerende hagene du kan tenke deg fra det som blir sett på som en egen kunstform, flotte templer som du vil finne mye av i den velbevarte byen Kyoto, manga og anime, museer, kunstfestivaler, og mye mer. Om du ønsker å finne din indre ro, kan vi anbefale en tur til Kanazawa, med flotte hager og avslappende landsby miljø. Besøk en av de neonbelyste, travle, sci-fi byene som Tokyo og Osaka, og reis med de hypermoderne hastighets togene som forøvrige måler årlige forsinkelser i sekunder! Uansett kan du være sikker på å få oppleve en enestående gastronomi over hele Japan. Du vil kunne se natur uten like, fantastisk kultur, imponerende byggverk, og utrolig god mat, alt dette og mer venter på deg under din rundreise i Japan. Hvis du liker storbyliv kan kanskje også en reise til Singapore falle i smak?

Spennende kultur og modernitet.

Se flotte templer i Kyoto, fremtid aktig miljø i Tokyo, eller det kulturrike Nara.

De fleste som reiser til Japan starter, om ikke blir i Tokyo, noe som kanskje ikke er så overraskende med tanke på at byen er verdens største metropolis og har en hypermoderne stil og atmosfære som kan være veldig forførende for alle turister. Byen som lyses opp av alle neon-regnbuens farger er også hjemmet til verdens høyeste kringkastingstårn. På vanvittige 634 meter er dette tårnet en populær attraksjon for både lokale og turister. Fra tårnet vil du kunne få et fugleperspektiv over byen som er stappet av mega shoppingsenter. Utsikten er spesielt spektakulær om natten når bygningene i Tokyo lyser opp byen og får den til å se ut som et futuristisk kontrollpanel. Tokyo er hjem til en stor mengde spennende kulturelle inntrykk, og naturligvis også et mangfold av fantastiske restauranter og spesielt sushi restauranter.

Hvis du blir lei av det futuristiske kan du alltids ta turen til Kyoto som er bare 2 timer og 20 minutter unna med lyntoget Shinkansen, hvor hvis NSB hadde vært ansvarlig for denne ruten ville det mest sannsynlig tatt rundt fire timer, som det jo gjør med Kodama togene. Kyoto er blant annet kjent for sin store mengde Helligdommer fra den eldgamle religionen Shinto samt gamle tradisjonelle hus av tre. Byen er faktisk hjem til rundt 2000 templer og andre helligdommer, med kappekledde munker som spaserer mellom de forskjellige religiøse bygningene og plassene. Kyoto er virkelig en av Japans best bevarte byer, og er også hjem til en hel hurv av gode matopplevelser enten det er i form av sushi, kafeer, eller michelin-stjerne restauranter vil du garantert finne noe du kan like. En av de viktigste severdighetene å få med seg i Kyoto er Kinkaku-ji også kjent som den gyldne paviljong. Dette Zen buddhist tempelets to øverste etasjer er utsmykket med gullblad belegg som gir det karakteristiske utseende. Tempelet er også en av de mest populære bygningene i hele Japan. Ikke bare står kulturopplevelsene i kø i form av templer og tradisjonell arkitektur, men du kan også bli med på det som heter Raucous Hanami som er en visning av kirsebærblomstring, det er som en slags festival og foregår om våren. For Japanerne er det nesten som en høytid som symboliserer den kommende våren, og ved å bli med på denne tradisjonen fordyper du deg litt mer i den Japanske kulturen, noe som er veldig viktig om du vil få mest mulig ut av din rundreise i Japan.

Nara er nok den mest kulturelt kompakte byen i Japan, med hele åtte plasser på UNESCOs verdensarvliste er dette et viktig oppbevaringssted for Japansk kulturhistorie. Midtpunktet i dette kulturelle paradiset er Daibutsu, eller Store Buddha. Buddha statuen finnes i Todai-ji tempelet som har sin opprinnelse fra så tidlig som år 728 e.kr. Todai-ji´s Daibutsu-Den eller den store Buddhas hall sies å være den største trebygningen i verden. Utrolig nok er den stående bygningen et resultat av en gjenoppbygging fra 1709 som skal være bare to tredjedeler av størrelsen på det originale bygget. Sammen med Todai-ji og andre flotte tempelbygninger, er Nara parken et veldig populært sted å besøke for alle turister som er så heldig å være på rundreise i Japan. Parken er full av templer og andre flotte bygg, men det som kanskje kjennetegner parken mest er de halvville hjortene som ferdes rundt i parken. Mens du vandrer omkring historiske bygg og den ellers beroligende atmosfæren parken byr på, kan du også hilse på noen av de drøyt 1200 hjortene som traver rundt i parken. Hjortene er ikke spesielt redde eller sjenerte, men det er alltid lurt å være forsiktig rundt ville dyr selv om disse stort sett er veldig snille. Du vil også finne selgere som tilbyr spesielle kjeks som du kan gi til hjortene. Hvis du er glad i dyr er absolutt også Sør-Afrika et feriested som er verdt å sjekke ut!

Finn den enestående kontrasten til storbylivet som er Japans vakre natur.

Japan er virkelig et sted som har alt. Du vil kunne besøke tropiske strender, vulkanske områder, snøkledde alper, og spennende dyreliv!

La Japan imponere deg med sovende vulkaner, det ensomme fjellet Mt. Fuji, og unike fargerike skoger og enger. Hvis du er så heldig å besøke Japan om våren har du svært gode muligheter for å se spektakulær natur i form av blomstrende trær og flotte fargede enger. Hitachi Seaside Park er kjent for sine blåkledde enger av opptil 4.5 millioner blå blomster som danner et vidunderlig teppe som kan være en god ingrediens for noen veldig fine bilder mens du er på din rundreise i Japan. Hvis du ikke er i dette strålende landet om våren vil du også ha sjansen til å se lignende underverk om høsten, da har nemlig buskene i den samme parken en crimson-rød farge. Hvis du ønsker å se en storslått kyst kan vi anbefale å ta en tur til sanddynene ved Tottori, som er en del av Sanin Kaigan nasjonalpark. Sanddyne området strekker seg over hele 16 kilometer langs Japans kyst og er veldig storslått. Japan er jo også hjem til noen veldig imponerende hager og parker, du har blant annet Kenrokuen hagen og Nishinomaru, men spektakulære hager vil du kunne finne i nesten hvilken som helst by over hele Japan. Litt utenfor Kyoto vil du kunne finne bambus skogen ved navn Sagano, som er like kjent for sitt fantastiske utseende, som for de karakteristiske lydene som lages av bambus trærne som svaier i vinden.

Når du er på rundreise i Japan er du nesten nødt til å få med deg Mt. Fuji. Man kan kanskje si at med den enorme størrelsen på det 3776 meter er det høye fjellet vanskelig å unngå å få med seg. Det mest praktiske stedet å se fjellet er fra Tokyo hvor det er overraskende synlig, men om du ønsker en litt finere visning av det kjente fjellet kan vi anbefale å dra til Chureito Pagoda i Fujiyoshida, eller Fujis Fem Innsjøers distrikt og se fjellet på andre siden Kawaguchi innsjøen. Du kan naturligvis også ferdes oppover fjellet, men da er det veldig viktig at du er godt forberedt og er klar over hva du begir deg ut på. Men hvis du virkelig er en eventyrlysten fjellklatrer kan også de imponerende fjellene i Nepal være en destinasjon for deg.

Den Japanske gastronomien nekter å skuffe.

Selv om høydepunktet kanskje er Japansk sushi, tilbyr landet et mye større mangfold av lekker mat enn de fleste ville forventet.

Japan er et paradis for den som elsker god mat, med et mangfold av deilige retter. Tokyo er for de fleste turister i Japan første stopp, og det de fleste tenker på når de tenker på Japansk mat er jo sushi. Det heldige sammentreffet er at Tokyo er verdens midtpunkt for sushi, og her vil du finne en kvalitet og variasjon som topper alt det du tidligere har opplevd når det kommer til sushi. Du vil også mest sannsynlig komme over nye typer sushi, og kanskje også oppdage nye favoritter. Ikke bare er Tokyo hjemmet til fantastisk sushi, men denne travle byen har også flere michelin-stjerne restauranter som vil kunne gi deg en vanvittig god smaksopplevelse. Mens du er i Tokyo er det naturligvis viktig at du prøver mer enn bare sushi, vi kan også anbefale å prøve Yakitori som er grillet kyllingspyd, Okonomiyaki som er en type japanske salte pannekaker, og du burde også prøve de forskjellige deilige Japanske variantene av den Kinesiske retten Ramen nudler. Rundt om i Japan vil du mest sannsynlig oppdage at de forskjellige stedene og restaurantene ofte har en rett eller en type mat de spesialiserer seg på for å gjøre den best mulig, slik at du er garantert å få en unik og fantastisk matopplevelse overalt i Japan. Og hvis du vil smake på mer av Asias fantastiske retter, kan det kanskje friste med en rundreise i Asia?

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret