1 tilbud

Rundreise Jordan

Book en rundreise i Jordan med TravelBird, og opplev dette vakre ørkenlandet med sin spennende, arabiske kultur.
Se mer:
Valgte filtere:
1 tilbud
Filtre Tilbakestill

Med bare litt over fem timer i fly fra Norge kommer du til Jordan; en arabiske perle av et land.

Noen av områdene i dette landet strekker seg helt tilbake til oldtiden.

Jordan, eller offisielt det hasjimittiske kongerike Jordan, er et arabisk land lokalisert i Midtøsten/Vest-Asia. Landet grenser til Syria, Irak, Israel og Vestbredden, Saudi-Arabia og Egypt. Det var først under britisk styre, og ble ikke selvstendig før i 1946. Jordan er også et konstitusjonelt monarki hvor kongen er personen som utpeker regjeringen, godtar lover, og står for utenrikspolitikken. Hovedstaden heter Amman, og har rundt 2 millioner innbyggere. Denne hovedstaden er virkelig en hovedstad med utsøkte omgivelser, og spennende arkitektur. Jordan har lenge gått under navnet Midtøstens Sverige, som vil si at det er et fredelig, liberalt og nøytralt land. Hovedgrunnen til dette er at det er så mye uroligheter i resten av regionen, og i landets naboland. Jordan er en perfekt turistdestinasjon for de som ønsker å oppleve ordentlig arabisk kultur. I tillegg kan det også være et veldig romantisk reisemål hvis du er på kjærestetur. Land består hovedsakelig av ørken, men har grønne områder rundt Jordandalen, hvor vannet fra Jordan-elven har vært en viktig bidrager til at det har blitt skapt produktive forhold i området. Landet er også et politisk liberalt land, men er fortsatt kulturelt sett til en stor grad, et konservativt samfunn. Flesteparten av de som bor i Jordan er arabere, men det er også en minoritet av beduiner. De fleste som nå er bosatt i Jordan stammer fra palestinsk herkomst. Landet er tynt befolket, og flesteparten av menneskene bor på vestsiden av landet. Noe som videre er veldig fascinerende, er at befolkningen er svært ung, og over en tredjedel av landets befolkning er under 15 år. Det offisielle språket er arabisk, men mange snakker engelsk, noe som gjør det enkelt å komme seg rundt som turist. Når det kommer til temperaturer er vintrene milde, og somrene veldig varme og tørre. Det er derfor anbefalt å dra på rundreise til Jordan om våren eller høsten. Jordan har få naturressurser og begrenset med vann- og energiressurser. Hvis du drar på rundreise til Jordan får du også oppleve et planteliv som tilhører middelhavstypen, hvor store deler er ørken og stepper. I tillegg kan man finne litt skog og friskt planteliv, selvom det ikke er mye. Jordan er virkelig hva man kan kalle en reise utenom det vanlige, og er virkelig landet du bør ta din ferie i 2018.

Jordan er et historisk land, og området har vært bebodd i rundt 8000 år

I dette eventyrlige landet kan du også opplev et av verdens syv underverker

Hvis du tar en rundreise Jordan vil du virkelig få en opplevelse blandet med tapte byer, ørkenslott, antikkeruiner, kamelturer, og skogsvandringer. Jordan er også kjent for gjestfriheten sin, og befolkningen er veldig åpne, og de virker genuint glade for at du kommer for å oppleve det vakre landet deres. Du skal heller ikke se bort ifra at du kan bli invitert hjem til noen lokale for litt te eller kaffe. En av byen man bør oppleve en gang i livet er Petra, som er en by som vil gi deg følelsen av å reise flere tusen år tilbake i tid. Petra er en oldtidsby som var senter for karavanehandel fra omtrent år 400 f.Kr. til 300 e.Kr, og var beduinenes bosted i hundrevis av år. Det byen er mest kjent for i dag er fasaden og hullene som er hugget direkte inn i fjellet i forskjellige rødtoner, noe som virkelig er et vakkert syn. Når du skal inn i denne byen må du reise to kilometer langs en kløft som blir smalere og smalere desto nærmere man kommer bysentrumets kjerne. Noe som også er ekstra stas er at du kan både traske dette stykket, eller kjøre med hest og kjerre for en rimelig sum. Så du skal ikke bekymre deg for at en slik opplevelse skal påvirke lommeboka for mye. Et annet sted du virkelig må ta deg tid til å besøke er Wadi Rum, som også er kjent som Måledalen, og ligger heller ikke langt unna Petra. Dette er enestående dal av sandstein og granitt, og har sin plassering sør i Jordan. Denne dalen står på Unescos naturarvliste, og er virkelig noe du bør oppleve. Her kan du overnatte i en beduinleir, ri på hest, eller suse rundt med jeep, mens du er omringet av vakre omgivelser. Er du interessert i historie eller kultur er dette den perfekte destinasjonen for deg. Er du Indiana Jones fan er det faktisk flere steder i Jordan hvor disse filmene ble spilt inn. Dette kan virkelig bli en aktiv ferie, hvis det er du ønsker. Ikke langt fra Petra finner du også Akaba. Her kan du oppleve alle disse historiske severdigheten, men det er også mulighet for snorkling. Du er omringet av rolige og behagelige omgivelser, og det er her den virkelige lade-opp ferien kommer til å ta plass. Ikke nok med det så er det nok av bademuligheter her, og du kan få nyte noen varme solstråler på kroppen. Det er i Akaba du vil få en ordentlig boost med D-vitaminer. I tillegg har det sin beliggenhet langs dødehavet; som er et hav ikke mange kan skryte på seg at de har svømt i. Dette vannet er så salt at hvis du svelger det, vil du kunne kjenne saltsmaken i munnen i flere dager i strekk i ettertid. Du kommer også til å flyte som en real badeand. Det er heller ikke langt til andre land som er i nærheten, hvis du for eksempel ønsker å reise til Israel.

Arabisk kultur og nydelig mat

Det å virkelig få oppleve Midtøsten med sin kultur og prakt er noe av det som gjør Jordan ekstra spesielt.

Det folkelivet Jordan har å tilby med store markeder og vannpiper rundt et hvert gatehjørnet er noe av sjarmen med landet. Maten er også laget i kjent arabisk stil, og man finner mange likheter med maten som er fra Libanon, Palestina og Syria. Det er vidt spekter av forskjellige retter, hvor man kan finne alt fra bakevarer, grillet mat, til fylling av grønnsaker som gulrøtter, blader, eggplanter, med enten kjøtt eller fjærfe til. Noe som også er spesielt med jordansk mat er at det blir stekt i mange forskjellige, spesielle sauser. Hvis du drar på rundreise i Jordan vil du fort merke at landet er et av verdens største produsenter av oliven, og derfor er det ikke overraskende at olivenolje er hovedoljen man kokkelerer med. I tillegg er også hvitløk, løk, tomatsaus, sitron og urter typiske smaker man kan finne og oppleve i jordansk mat. En av de mest populære rettene er Mansaf. Dette er den nasjonale retten i landet, og navnet på retten kommer fra begrepet “large dish”. Dette er lam som er kokt i en saus av tørket yoghurt som er gjæret; servert med enten ris eller bulgur. Bulgur er også en tradisjonell matrett, og kan minne veldig om couscous. Det lages av durumhvete som videre forkokes, tørkes og knuses. En annen kjent kjøttretter Zarb, som er spesielt populær sør i Jordan; spesielt rundt områdene Petra og Wadi Rum. Dette er kokt lam, ristede nøtter og rosiner, som er servert med ris. Hvis du tar en rundreise i Jordan finner du også masse kjent internasjonal mat som er populære hverdagslige småretter i Jordan; som hummus og falafel. Kaffe og te er også veldig viktig for kulturen, og serveres ofte med mynte og salvie. Det er i tillegg masse gode desserter som baklava og knafeh. Baklava er en dessertkake som er laget av lag av filodeig med hakkede nøtter, og videre holdt sammen med sirup eller honning, og knafeh er en ostekake i sukkerbasert sirup. Ikke nok med alle disse godsakene har de også masse utsøkt frukt som vannmelon, fiken og opuntia, som er friskt og godt om sommeren.
Har du ikke fått nok av ferien din i Jordan, er det ikke langt hvis du vil reise til Afrika.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret