3 tilbud

Rundreise marokko

Lyst til å utforske et nytt land? Bestill en rundreise til Marokko med TravelBird, og utforsk de fantastiske severdighetene landet har å tilby!
Se mer:
Valgte filtere:
3 tilbud
Filtre Tilbakestill

Bli med TravelBird på nordafrikansk eventyr ved en rundreise i Marokko hvor du kan finne flott fjell og ørkener, travle Marokkanske markeder, og herlig arkitektur.

Marokko er et mangfoldig land med den dominerende Atlas fjellkjeden som strekker seg hele 1000 kilometer gjennom Marokko i nord, store ørken- og slettelandskap i sør, og middelhavsklima nordøst i landet. Her finner du også Gibraltarsundet, som er en fantastisk destinasjon. En rundreise i Marokko vil kunne gi deg en hel hurv med opplevelser. Med fascinerende byer som Marrakech og Casablanca er det ingen tvil om at interessante inntrykk står i kø. Du kan for eksempel miste retningssansen i den vidunderlige Medinaen som er rammet inn av store rosa voller i beskyttende natur. Her kan du finne fascinerende markeder, hvor Djemaa El Fna har hovedrollen. Morocco har flere Medinaer, og fire av de er på UNESCOs verdensarvliste. Den ene er i Marrakech, men UNESCO har også utnevnt den i Fez, Tétouan, og Essaouira.

På din rundreise i Marokko vil du kunne finne en gastronomi som nekter å skuffe. Dette vil du nok kunne erfare om du starter reisen din i en av de fortreffelige byene i Marokko. Her vil du også utvilsomt bli tilbudt mint te som er veldig populært blant den gjestfrie lokalbefolkningen. Som følge av kolonisering er ikke bare landskapet mangfoldig, men også kulturen. Her vil du nemlig kunne finne både spansktalende; så vel som fransktalende innbyggere. Lignende multikulturalitet kan du også finne i Storbritannia.

Marrakech.

La deg forføre av den flotte byen, den fine arkitekturen, og de travle markedene.

Første stopp for mange er det kaotiske Marrakech, ikke bare har denne byen flott arkitektur i form av Bahia palasset og Dar Si Said, men også fantastiske kaotiske Medinaen som bugner av spennende syn. Men selv om de mange markedene er noe av det mest spennende du kan finne i byen, bør du absolutt gjøre en innsats for å beskue den fine arkitekturen og kunstnerisk utfoldelse i flis-arbeidet. Bahia palasset er et fantastisk eksempel på hva man kan få til med godt flisarbeid. Med hjelp av Marokkos beste håndverkere, og 14 år med arbeid ble dette palasset til det stykke kunst det er i dag. Dar Si Said er en destinasjon som lokker de fleste som tar turen til Marrakech. Mye av grunnen til det er nok at bygget huser det Marokkanske museet for kunst. Her vil du kunne finne alt fra inngraverte tredører, kunstnerisk brodering, Marokkanske smykker, tepper, og til og med våpen. Graven til Saadian er også noe som bør stå høyt på bucketlisten for Marrakech, her kan du finne graven til Sultanen Ahmed Al Mansour Ed Dahbi. Når har fått nok av å se på flotte bygninger bør du bevege deg inn i Medinaen å se etter noen helt enestående markeder med mange skatter for deg å oppdage. Å navigere Medinaen i Marrakech er en opplevelse du må få med deg. Her vil du kunne finne markeder i fleng, og den Marrokanske kulturen står utstilt i gatene, enten det er i form av hengende saueskrotter, eller blinkende lamper. I hovedgatene for markeder vil du finne at prisene er litt høyere enn ellers, disse inkluderer Souq Semmarine og Souq El Kebir. I de mindre Soukene vil du kunne finne litt vennligere priser, med noen markeder som er dedikert til håndverkernes varer. For eksempel ved Souq Haddadine, som er en souk for smeder, vil du kunne kjøpe direkte fra håndverkerne til en veldig god pris. Det mest kjente og kanskje viktigste i Marrakech sin Medina er nok Djemaa El Fna, eller “samlingen av de døde” som det oversettes til. Plassen fikk dette navnet fordi det på 1050-tallet var et samlingspunkt for offentlige henrettelser. I dag huser heldigvis plassen litt hyggeligere begivenheter. Her har du en herlig og travel markedsplass, med slange sjarmerende fløytespill fra tidlig morgen. Til ved solnedgang får plassen nytt liv igjen ved at restaurantene åpner og du vil ofte kunne finne karneval her. Brasil er også kjent for sin mengde av festlige karneval.

Marokko bugner av interessante byer.

Det er ikke bare Marrakech som kan imponere deg.

I Marokko kan du finne en rekke spennende byer som vil fortrylle din opplevelse til noe helt enestående og unikt. Så på din rundreise i Marokko burde du sette av tid til å se minst en ekstra by etter Marrakech. Et god kandidat er byen Fez. I sine storhetstider var Fez en by som tiltrakk seg lærde og filosofer, samt astronomer, teologer, advokater og matematikere. I dag er ikke byen det samme samlingspunktet det engang var, men det er allikevel en by som byr på rik kultur og historie, for ikke å glemme den sjarmerende Medinaen i Fez.

Ikke like stor, og med en stille, og mer avslappet atmosfære, er Meknès en by som gir deg storslåtte bygninger og koselige medina gater. Perfekt om du ønsker en pause fra de ellers travle byene i Marokko, vil Meknès gi deg en mer avslappende opplevelse med mye færre turister. Her vil du kunne finne Heri Es Souani som er en langstrakt stabel som kunne huse så mye som 12,000 hester. Stabelen var i sin tid ganske avansert, med et vannbasert kjølesystem som gikk under gulvet. Det som nå er ruiner tilhørte Moulay Ismail, som mente det var en hans fineste arkitekturelle prosjekter. Andre prosjekter som er relaterte til denne kongen er Moulay Ismail sitt mausoleum som befinner seg bare 2 kilometer unna Heri Es Souani. Du har også Bab El Mansour som ble bygget i 1732 av Moulay Ismails sønn ved navn Moulay Abdallah, og er en av de mest storslåtte portveiene i Marokko. 33 Kilometer nord for Meknès kan du finne de gamle ruinene i Volubilis. Siden 1997 har stedet vært på UNESCOs verdensarvliste, og et fantastisk sted å dra hvis du vil se rester av romerske byer. Hvis du ikke får nok av eldgamle romerske bygg kan du alltids ta en tur til Roma, Italia.

Casablanca, her finner du en by med en litt annerledes atmosfære enn i mange av de andre byene i Marokko. Casablanca er nemlig litt mer moderne og er en destinasjon for mange Marokkanere som ønsker å prøve å tjene sin egen formue. I byen vil du kunne finne arkitektur i både fransk-kolonialsk og tradisjonell Marokkansk stil. Kanskje det mest kjente bygget i Casablanca er Hassan II Moskeen. Den ble bygget for å hedre den tidligere kongen Hassan, og det ble samlet mer enn 6000 håndverkere for å jobbe på det flotte bygget. Moskeen ble designet av en Fransk arkitekt, og stod ferdig i 1993.

Det Marokkanske kjøkken.

La de arabiske smakene, med middelhavs innflytelse ta deg på en gastronomisk reise.

Det som kanskje kjennetegner Marokkanske matvaner er den klassiske mint teen som søtmes til med masse sukker. Ellers er ingen rundreise i Marokko komplett uten Tagine, som er en slags stuing med kjøtt, som kokes i en leirgryte med et konisk lokk, noe som gjør at retten kokes sakte. Couscous som originalt er fra Marokko er noe du vil finne mye av på din rundreise i Marokko. Det vil typisk bli server med grønnsaksstuing eller kjøtt. Marokko har en lang kyst til både Atlanteren og middelhavet, vil du kunne finne mange gode fiskeretter her. En herlig Harari suppe er noe som ofte nytes i Marokko, og spesielt under Ramadan, og inneholder forskjellige grønnsaker, krydderier, og lammekjøtt. B´stilla er en pai som inneholder due, noe som kanskje ikke høres ut som det mest lekre i verden, men vi forsikrer deg om at det smaker helt suverent. Due er også veldig populært i blant annet Storbritannia, og Frankrike.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret