4 tilbud

Rundreise Sri Lanka

Lyst til å utforske et nytt land? Bestill en rundreise Sri Lanka med TravelBird, og utforsk de fantastiske severdighetene landet har å tilby!
Valgte filtere:
4 tilbud
Filtre Tilbakestill

En rundreise i Sri lanka med TravelBird betyr en uforglemmelig opplevelse i et asias mest kompakte land når det kommer til kultur og natur.

“Den Indiske perle” har noe rundt 22 millioner innbyggere og er bare litt mindre enn Island er dette en kompakt øy ikke bare i folketall, men også når det kommer til severdigheter og opplevelser. Øya ligger like ved Indias Sørlige kyst og har en kultur og natur som bærer preg av øyas beliggenhet. Med tilsynelatende uendelige bakke- og fjelltopper, kledd i et grønt teppe av te-plantasjer, slik at her er det gode muligheter for noen helt unike fotturen blant te-plantene, hvor lukten fra de massive plantasjene blander seg med den friske, men eksotiske luften I Sri Lankas høyder. Du har for eksempel den kjente Adam's peak, som har vært en pilegrimsreise for mange i over 1000 år. Sri Lanka har veldig mangfoldig og variert natur samt landformasjoner, noe som gjør at denne øya i det indiske hav egner seg veldig godt for den som er glad i eventyr. Her vil du nemlig ha gode muligheter for å rollespille “Indiana Jones” mens du lar deg selv imponere av de forskjellige eldgamle templene som finnes. Du har det dramatisk Sigiriya som er en eldgammel landsby på toppen av det som ser ut som en gigantisk kampestein. Absolutt noe du bør få med deg under ditt eventyr i Sri Lanka. Ikke glem å få med deg de historiske ruinene av Anuradhapura. Og om du trenger en pause fra utforsking av eldgamle ruiner, har du kjempe gode muligheter for terrengsykling i de frodige skogene og kajakkturer i en av de mange elvene i regnskogene.

Sri Lankas natur er kun overgått av dens fantastiske historie og multikulturalitet. Med Hinduistiske artefakter, buddhistiske templer, muslimske moskeer, og kristne kirker, her har du virkelig et kulturelt mangfold, representert i en mengde severdigheter, som blandes i en herlig kulturell cocktail som toppes med et eksotisk og komfortabelt klima. I dette klimaet finnes det også en hel hurv med strender tilsynelatende tatt rett ut av paradis, perfekt for deg som ønsker å ta det helt kult i et multikulturelt paradis. La tankene om ni til fem jobben bli mindre viktig enn før, og øyeblikket kan nytes i en grad som kun en rundreise i Sri Lanka kan muliggjøre. Øya er også flott om du ønsker å få oppleve noe interessant dyreliv, Sri Lanka skal være det eneste stedet i verden hvor du kan se en elefant og en blåhval på en og samme dag. Dette er virkelig en øy som har alt, med safari i både havet og på land, tempel jakt og flotte naturlig landformasjoner. Hvis du ønsker det beste fra Asia ved å besøke et land er en rundreise i Sri Lanka helt perfekt for deg.

Den srilankiske naturen nekter å skuffe deg.

La deg fascinere av både det fantastiske dyrelivet og de utrolige landformasjonene.

På nivå med Sør-Afrika, er Sri Lanka et sted hvor du kan få sett et stort mangfold av dyr. Det beste stedet å få sett mye av dette utrolige dyrelivet er naturlig nok mange av de flotte nasjonalparkene landet har. Noen av de mest kjente og mest populære er Yala nasjonalpark, Udawalawe nasjonalpark, og Wasgamuwa nasjonalpark. Yala nasjonalpark skal være den beste parken om du ønsker å se en av de srilankiske leopardene. Ellers er det totalt hele 44 pattedyr som er å finne i denne flotte parken. Du vil blant annet kunne se bjørn, elefant, eller vill vannbøffel, slik at mulighetene er mange. Hvis det er den grå mammut fetteren du er mest interessert i å se, kan vi anbefale at du tar en tur til Udawalawe nasjonalpark, hvor sjansen for å komme ansikt til ansikt med denne skånsomme kjempen skal være størst. Ellers finnes det også aper, krokodiller, og mye mer. Men hvis du skulle ønske å være sikret å få sett elefanter kan du alltids stikke en tur innom Pinnawala Elephant Orphanage. Det er et barnehjem eller en barnehage for ville elefanter, som ble etablert for å ta vare på alle de foreldreløse elefant ungene som finnes i de nære skogene til Pinnawala landsbyen. Her vil du kunne se elefantene bli matet og passet på, de er dog nokså ville, og ikke trente elefanter så noen av de må ha kjetting for sin egen og andres sikkerhet. Å se elefantene bade er noe av mest spektakulære dette barnehjemmet byr på, det er helt fantastisk å se hvordan elefantene og elefantpasserne koser seg med en så sedvanlig anledning. Absolutt noe for enhver dyreelsker.

Religiøse templer og en enestående kultur.

La deg forføre av det usedvanlige kulturelle og historiske mangfoldet som denne edelstenen av et land har å servere.

På din rundreise i Sri Lanka vil du merke at det er nesten helt umulig å velge mellom alle de fantastiske severdighetene. Kandy er et av stedene i Sri Lanka som regnes som sentrum når det kommer til kultur, mer spesifikt musikk og kunst. Du vil blant annet finne en rekke spennende museer i byen som for eksempel Sri Dalada museet, Ceylon tea museet, Verdens Buddhisme museum, og Sri Lankas Nasjonale museum. Byen er også kjent for sin praktfulle og fredelige innsjø Kandy sjøen, men kanskje aller mest for “Temple of the Sacred Tooth Relic”, som er et gammelt buddhistisk tempel som skal ha en av buddhas tenner. Selv om du ikke har muligheten til å få se den faktiske tannen, vil du se et flott tempel med gulltak, og over hele komplekset vil du kunne finne flere mindre templer, andre helligdommer, og museer. Bare 5,5 kilometer fra Kandy kan du også finne den kongelige botaniske hagen i Peradeniya. Hagen kan dateres helt tilbake til 1371, og inneholder hele 4000 forskjellige arter planter. Hvis dette mangfoldet gir mersmak kan du alltids smake på en tur til Brasil.

Gastronomien.

En unik multikulturalitet byr på et særdeles fortreffelig kjøkken.

Som “den indiske perle” er det kanskje ikke så overraskenede at denne eksotiske øyas kjøkken tar mye inspirasjon fra det krydrete India. Maten på Sri Lanka bærer preg av å være en smule hett, men fremfor alt smakfullt. Men i stil med landets flerkulturalitet vil du kunne finne mye forskjellig mat, og dermed også noe for enhver smak, med alt fra Halal til kinesisk. Likevel lønner det seg å begi seg ut på en ekspedisjon som omhandler de lokale rettene som Sri Lanka gjør best! På din rundreise i Sri Lanka vil du mest sannsynlig merke at det er en overflod av karri retter, hvor de mest kjente og populær er relativt enkle retter. Kukus mas curry, betyr rett og slett kylling-karri, men på tross av sitt minimalistiske navn har retten faktisk et mangfold av variasjoner basert på hvilken region i Sri Lanka du er i. Du vil høyst sannsynlig kunne finne en med kanelstang, som jo er et særegent, og høyst eksportert krydder fra Sri Lanka gjennom historien. Retten vil også, i klassisk Sri Lankisk stil, være godt krydret. Sausen som brukes i karriretten er basert i stor grad på kokosnøttmelk. Kanskje enda mer kjent er enda en karrirett, denne gangen med fisk. Den går under navnet Fish ambul thiyal, og vil på norsk være sur karri fisk. Selv om det kanskje ikke høres så godt ut som en deilig Spansk paella, er den særdeles smakfull og bør absolutt prøves under din rundreise i Sri Lanka.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret
Min. kjøpesum = kr 1000