4 tilbud

Rundreise Thailand

Lyst til å utforske et nytt land? Bestill en rundreise til Thailand med TravelBird, og utforsk de fantastiske severdighetene landet har å tilby!
Valgte filtere:
4 tilbud
Filtre Tilbakestill

Hjem til eldgamle templer, travle byer, spektakulær natur, og fantastiske strender, alt dette og mer vil du kunne oppleve hvis du blir med TravelBird på en rundreise i Thailand.

Thailand er et helt fantastisk reisemål med sin interessante kulturhistorie krydret med over 40,000 templer spredt utover Thailands landområder. Du vil også finne idylliske strender, og veldig vennlige priser nesten overalt i landet. Så uansett om du er på jakt etter en avslappende strandferie, kultur reise med tempel jakt, eller besøke en av de mange storbyene, vil du garantert finne noe som passer for deg. Og det beste er at du finner det i et fantastisk varmt og behagelig klima. I Thailand vil du nemlig kunne ha så høye temperaturer som 28 ° C om vinteren, og 35 ° C om sommeren. Slik at om du ønsker å komme deg litt vekk fra den kalde norske vinteren, vil du kunne finne et veldig ideelt sted for det formålet på en rundreise i Thailand. Ikke helt sammenlignbart med en ferie hos vår søta bror Sverige.

En av de mest praktfulle stedene i Thailand er den mangfoldige øya Phuket, her vil du blant annet kunne finne noen av de beste stedene i verden for snorkling med et veldig vakkert undervannslandskap rundt omkring ved øyas kystlinje. Du vil også kunne finne mye fantastisk mat på Phuket, men hvis du virkelig vil til kjernen av Thailands mat mekka må du nesten besøke Bangkok. Hvis du er litt vågal vil du her ha muligheten til å oppleve mat intense smaker, men som smaker fantastisk. Men Bangkok har naturligvis mye mer å by på enn bare fantastiske matopplevelser, her vil du finne en formidabel kontrast mellom eldgamle bygninger og det moderne. Kulturopplevelsene i byen står dermed i kø, og du vil hele tiden kunne kjenne på hvor vennlige folkene i Thailand er, det er ikke uten grunn at Thailand omtales som “smilenes land”.

Uforglemmelige naturopplevelser.

La deg forføre av potensielt det mest spektakulære øyrike i verden; Similan.

Thailand har mer enn 1400 øyer, og de aller fleste vil gi deg følelsen av å befinne deg i paradis. Med langstrakte hvite strender og spektakulære steinformasjoner vil du garantert bli forelsket i dette feriestedet. Ko Phi Phi er en av de mest populære plassene i dette mangfoldige øyrike. Ko Phi Phi består teknisk sett av to øyer Ko Phi Phi Don og Ko Phi Phi Leh, hvor begge finnes i provinsen Krabi. Også innenfor Krabis grenser finner du et fantastisk sted for fjellklatring, dette mekkaet for den klatre glade heter Rai Leh, bedre kjent som Railay. Her vil du kunne klatre på fjellknauser sammen med den kanskje litt mer grasiøse macaque apekatten. Og hvis det er naturen som sjarmerer deg mest som reisende kan vi anbefale å dra til en av de mange nasjonalparkene Thailand har å by på. For hva er vell en rundreise i Thailand uten en storslått naturopplevelse. I nærheten av Kanchanaburi finner du Erawan nasjonalpark. En fottur i denne eksotiske parken vil kunne gi deg et uforglemmelig syn om du får øye på Erawan fossen. Parken vil gi deg en naturopplevelse uten like, men forbedres likevel betraktelig om du besøker Erawan fossen. Denne fossen er som tatt rett ut av en film, mystisk, idyllisk, med en tropisk atmosfære som for deg til å glemme alle problemer. Ikke helt ulik Sri Lankas fascinerende natur og flotte landformasjoner, er Thailands natur svært mangfoldig og variert.

Med en størrelse på 739 kvadratkilometer er Khao Sok nasjonalpark absolutt verdt å få med seg. Her vil du finne en mengde lave fjell som gjør horisonten til et grønt og frodig maleri. Ellers er store deler av parken fylt med vann i form av Cheow Lan innsjøen, en kunstig innsjø som er et resultat av Ratchaprapha demningen. Dette har gjort at innsjøen har mange av de samme særtrekkene du vil finne i den notoriske Phang Nga bukta, med sine kalksteins formasjoner og emeraldgrønt vann. Utover i det Andamanske havet vil du kunne finne Similan øyene eller Koh Similan. Mye av det som trekker turister mot disse øygruppene er det som skjuler seg under vannoverflaten. Den Similanske skjærgården skal nemlig være en av de beste og mest interessante stedene i verden for dykking. Ellers er kystlinjen svært spektakulær med sine storslåtte kampesteiner og hvite korallstrender.

Thailand byr på en kulturopplevelse uten like.

Dra på eventyr og utforsk alt det landet har å by på i form av gamle templer eller travle byer.

I dette eksotiske landet vil du finne en lang rekke med eksepsjonelle templer og gamle konstruksjoner. En av de mest spektakulære er Prasat Hin Phimai, som også er en av de eldste. Tempel Konstruksjonen er et imponerende eksempel på Khmer arkitektur som du kan finne over hele Asia. En av de andre mest spektakulære Khmer konstruksjonene i Asia er også Angkor Wat i Kambodsja.

Prasat Hin Phimai finner du i Phimai historiske park, og tempelkomplekset er en fryd for det kultur sultne øyet. Du vil kunne se vollgraver, eldgamle murvegger, fine dammer og bruer, samt en rekke flotte statuer så husk å ta med deg kameraet. Et annet veldig populært sted for turister som ønsker å se noen av de eksotiske landemerkene er Sukhothai. Dette er en av de mest imponerende verdensarv stedene du kan finne i Thailand. Selve parken har 21 historiske landemerker og fire store dammer innenfor de gamle ruin veggene. Parkens ruiner stammer fra Sukhothai kongeriket som hadde sin storhetstid ved midten av 1200-tallet.

På din rundreise i Thailand bør du ta en tur til Grand Palace i Bangkok, som også er et veldig praktfullt kompleks av forskjellige enestående bygninger. Grand Palace er en samling av konstruksjoner i Rattanakosin som er det historiske senteret i Bangkok. Byggene i denne samlingen var bygget i en tradisjonell Ayutthayan stil, men det er også noen moderne vestlige bygg innenfor komplekset. En annen flott severdighet å få med seg hvis du først er på attraksjons jakt i Bangkok er buddhist tempelet Wat Arun, også kjent som “Temple of Dawn”. Tempelet er bygget med en blanding av sjøskjell og porselen som gjør at når de første solstrålene ved soloppgang treffer vil tempelet gi en iriserende glans. Et av de tilsynelatende eldste templene er Wat Rong Khun, men det ble faktisk designet så sent som 1997 av en artist ved navn Chalermchai Kositpipat. Konstruksjonen er igrunn et eneste stort kunstverk, med en hel hurv av spektakulære og surrealistiske skulpturer og absolutt verdt å få med seg.

Thailandsk gastronomi.

Fantastisk godt og ikke minst sunt.

Når du smaker på maten i Thailand bør du ikke være redd for å smake på den litt ambisiøse krydringen, men du skulle foretrekke en mildere versjon kan du alltids be om “mai phet” som betyr “ikke varmt”. Thai kjøkkenet kan karakteriseres med frisk og sunne ingredienser som tilberedes til noe som ender opp med ligne på en kombinasjon av Kinesisk og Indisk mat. Det skal sies at det Indiske kjøkkenet er nok noe sterkere enn det i Thailand, så hvis du allerede er vant med Indisk bør du ikke ha noe problem i Thailand.

På rundreise i Thailand vil du kanskje merke at det er vanlig å spise oftere og mindre av gangen enn det vi er vant til i nord. I Thailand er det faktisk vanlig å spise hele syv måltider om dagen, noe som skal være et sunnere alternativ til våre 3 måltider. Mye av maten i Thailand har ris som grunnlag og de bruker mye krydder og urter, du har for eksempel sitrongress, koriander, chilli pepper, osv. På din rundreise i Thailand bør du absolutt prøve deg på noen av de mest kjente klassikerne som Kha Kai, Pad Thai, og Thai karri.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret