12 tilbud

Rundreise Vietnam

Book en rundreise Vietnam med TravelBird, og opplev dette fantastiske asiatiske landet med historiske severdigheter og spennende kultur.
Se mer:
Valgte filtere:
12 tilbud
Filtre Tilbakestill

En perle av et tropisk land som har alt fra hvite strender, historiske severdigheter, til kaotiske og spennende storbyer.

Vietnam har blitt en mer og mer populær turistattraksjon, og det er så absolutt ikke for ingenting.

Vietnam er et land som ligger i Sørøst-Asia ut mot Sørkinahavet. Landet grenser til Kina, Laos og Kambodsja, hvor plasseringen gir deg store muligheter til å reise videre. Spesielt er det anbefalt å reise til Kambodsja når man først er på ferie i denne delen av Asia. Vietnam går også offisielt under navnet Den sosialistiske republikken Vietnam, og har en befolkning på over 90 millioner mennesker. Dette gjør det derfor til det 13. mest folkerike landet i verden. Folketettheten er svært høy, og består av omtrent 84% vietnamesere, ellers finnes det mer enn 50 etnisk-lingvistiske grupper. Hovedstaden er Hanoi, og ligger i den nordlige delen av landet. Ho Chi Minh-byen er landets nest største, og ligger i sør. Vest i landet er store deler kupert og der lever det i stor grad minoritetsgrupper, mens de kystnære områdene er for det meste dyrket mark som brukes av etniske vietnamesere. Vietnam er en ettpartistat som betyr at det kun er kommunistpartiet som er tillatt, og både presse- og ytringsfriheten er svært begrenset. Noe som er ekstra fascinerende hvis du drar på rundreise Vietnam er at hele tre fjerdedeler av Vietnam består av fjell og bakker. Det er også et ekstrem rikt dyreliv, og det er registrert rundt 310 dyrearter. Her kan du finne alt fra elefanter, tiger til tallrike apearter. Hvis du skal på rundreise Vietnam har landet et tropisk monsunklima, hvor temperaturene ligger på rundt 27-30 grader på det varmeste i sommerperioden, og på rundt 20-25 grader i vinterperioden. Når det kommer til økonomi og næringsliv er over halvparten av arbeidskraften sysselsatt i jordbruk, og landet er i tillegg et av verdens største eksportører av ris, kaffe og cahewnøtter. Så hvis du er i Vietnam er disse varene noe du virkelig kan nyte godt av. Ikke nok med det så har de en stor eksport av sjømat, i tillegg til at landet er svært rikt på mineraler som antrasitt, aptitt, kull og jernmalm.

Med en rundreise Vietnam så kan man være sikker på at man kommer hjem med sekken full av nye opplevelser og gode historier.

Ved å starte reisen din i Hanoi så har du allerede den perfekt plasseringen i forhold til de viktigste destinasjonene i landet.

Hanoi er en spennende, kaotisk og sjarmerende storby som virkelig er en opplevelse utenom det vanlige. Gamlebyen, eller byens bankende hjerte som det også kalles, er et av de mest populære områdene i Hanoi. I denne byen er det så mye som skjer at det ikke er noe problem å reise alene. Her er det fullt av kaotiske spisesteder, utsalgssteder, og en trafikk som ikke kan sammenlignes med den i Norge. I helgen er det et stort kveldsmarked med masse forskjellige varer, som er gøy å få med seg før man avslutter kvelden på en av de lokale barene. I tillegg bør du få med deg innsjøen Ho Hoan Kiem, som ikke ligger langt fra Gamlebyen. Videre kan du også få med deg mausoleet, presidentpalasset, og det lille huset til Ho Chi Minh. Ho Chi Minh er den tidligere presidenten i Vietnam, som også storbyen i sør er oppkalt etter. Du kan også ta en tur innom “Hanoi Hilton” som absolutt ikke er et hotell som mange først tenker. Dette er et tidligere fengsel, som opprinnelig ble bygd av franskmenn i 1986, hvor krigsfanger ble oppbevart under Vietnamkrigen. Man kan heller ikke gå glipp av alle de flotte museene som er kjent for å være ekstremt spennende. Noen av de mest kjente er de museene som lar deg komme nærmere innpå kommunismen og Vietnamkrigen; som Ho Chi Minh museet, Militærmuseet og Revolusjonsmuseet. På rundreise Vietnam er det også mange spennende dagsturer man kan ta fra Hanoi. Dette er steder som Perfume Pagoda og Ninh Binh området. I Perfume Pagoda er flere templer som ligger i små huler oppe i Huong Tich fjellet. Her kan du også ta deg en rolig rotur langs vannet, mens du nyter et helt nydelig landskap med vakker natur.I Ninh Binh provinsen finner du ikke bare spennende natur, men også en haug av kulturelle severdigheter. Er det en destinasjonen som er kjent, og kanskje er den aller mest populære i Vietnam, så er det Halong Bay. Denne attraksjonen ligger bare et par timers kjøring fra Hanoi, og har sin plassering langs kysten. Her finner du alt fra vakre strender, laguner og huler, til tusenvis av kalksteinsøyer som reiser seg opp fra havet. Et virkelig vakkert skue for øyet, og her kan du virkelig nyte en velfortjent ferie. I Halong Bay kan du også aktivisere deg med mange forskjellige aktiviteter; som padling i kajakk, turer i huler og utflukter inn i jungelen. Dette kan være den perfekte turen hvis du og din partner er på kjærestetur. Videre fra Hanoi har du Sappa, som virkelig er noe du må oppleve hvis du er på rundreise Vietnam. Litt utenfor Sapa finner du masse lokale landsbyer og flotte risterrasser som virkelig gir deg følelsen av å oppleve ekte, vietnamesisk kultur og landskap. Her kan du gå på fotturer i fjellet og besøke de forskjellige etniske gruppene som lever i landet. Det i dette områder du finner Vietnam’s høyeste fjell Fansipan, og hvem vil vel ikke komme hjem for å skryte på seg at man har besteget en fjelltopp?

Opplev hele Vietnam og alle de flotte severdighetene og landskapene landet har å by på.

En reise man sent vil glemme.

Videre er Ho Chi-Minh en by man ikke kan gå glipp av når man er på rundreise i Vietnam. Her finner du også et voldsomt trafikkaos med mennesker overalt. Dette er i tillegg mye av sjarmen med Vietnam; alle menneskene som suser rundt på mopedene sine. Byen er oppkalt etter gerilja og landsfaderen Ho Chi Minh, men hadde navnet Saigon helt frem til 1975. I Ho Chi Minh er det også masse shoppingmuligheter, og det er lett å finne saker og ting til en billig penge. I tillegg er det ikke langt hvis man vil ta en dagstur til tunnelene i Cu Chi. Dette er et system av tunneler som ligger nordvest for byen. Disse tunnelene ble bygget av FNL under Vietnamkrigen, og ble brukt som gjemmesteder og hemmelige passasjer under kamper i krigen. Her kunne man også få sendt gjennom både våpen og andre forsyninger. Det er heller ikke langt hvis du vil til Mekongdeltaet, som også er en svært populær turistattraksjon. Mekong er en elv som brer seg utover i det som kalles Mekongdeltaet; det perfekte området å reise til hvis man vil komme nærmere innpå naturen og lokalbefolkningen. Før man kommer til Ho Chi Minh byen så må man også besøke Nha Trang, som er kjent for å være en landets fremste feriebyer. Her kan du sole deg, bade og snorkle, og få de D-vitaminene du så lenge har lengtet etter. Hvis du ønsker å oppleve flere feriebyer har du i tillegg Mui Ne og Dalat som er flotte destinasjoner for sol- og badeferier. Dette er de perfekte destinasjonene hvis du er på ferie med barn.

Asiatisk mat som passer til alle og enhver.

Vietnamesisk mat er sunt, variert og spennende.

Det er svært populært med bruken av rå grønnsaker som blir satt på bordet til hvert eneste måltid, og vietnameserne er også svært forsiktig med bruken av olje. Det er derfor brukt mye koriander, mynte, frisk dill, fennikel og aromatisk basilikum i gryterettene og wokene de lager. I tillegg er sitrongress svært vanlig i matrettene her, men også kjøtt, fugl, fisk, grønnsaker og frukt. I noen tilfeller er kobraslange og hund også brukt fordi som virkelig vil prøve seg på noe nytt og annerledes. Det er også viktig å huske på at grunnstammen i det vietnamesiske kjøkkenet er ris og nudler. Et vietnamesisk måltid består alltid av mange småretter, og noen av de mest populære rettene er nem nuong, bo nuong eller vietnamesiske vårruller i salat. Hvis du ikke har fått nok av ferie på din rundreise Vietnam er det ikke langt hvis du vil reise til Kina.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret