80 tilbud

Rundreiser

Lyst på en ferie du vil huske for alltid? Her hos TravelBird finner du en rekke rundreiser perfekt for den eventyrlystne. La deg inspirere!
Se mer:
Valgte filtere:
80 tilbud
Filtre Tilbakestill

Å se flere steder på samme ferietur blir mer og mer populært. Noen foretrekker cruise, andre vil heller dra på backpacking. Uansett kan vi love deg at du vil returnere med utallige nye minner i bagasjen!

Med god hjelp fra tog, praktiske nattbusser og rimelige flybilletter er det enkelt å krysse av flere byer på listen i løpet av kort tid. Reiser du mellom byer i Europa er det enkelt å ta seg frem og utrolig mye spennende å oppleve! Destinasjoner lengre hjemmefra, som sørøst-Asia, har de seneste årene blitt bedre og bedre tilrettelagt for reiselystne, og er nok noe av forklaringen på hvorfor flere og flere velger rundreiser til fjerne land. Når du først har dratt hjemmefra, hvorfor ikke oppleve flere spennende land og nye kulturer på samme tur? Som en Sri Lanka ferie?

Alle land, byer og steder har sin egen kultur, historiske severdigheter og trivelige spisesteder. Ikke rart nordmenn er det femte mest bereiste landet i verden når det er så mye spennende å se og oppleve! Ifølge Statistisk Sentralbyrå utførte nordmenn 18,4 millioner reiser de første 9 månedene av 2015. Så hvorfor vil man reise jorda rundt, og hva bør du tenke på før du drar?

Rundreiser blir mer og mer populært blant nordmenn når man skal på ferie, og det spås å være en av de største reisetrendene for 2016. La din neste ferie bli et eventyr uten like!

En rundreise er ofte svært givende fordi du ikke bare opplever ett nytt sted, men mange. Tenk på alle inntrykkene og minnene du kan skape - mulighetene er uendelig! Om du har vært på gruppereise med vennnegjengen i Europas vakre byer eller reist jorden rundt som backpacker, kommer du hjem med mange historier å fortelle. Man hører ofte at man utvikler seg som person etter lengre reiser fordi man får mange nye impulser og blir tusenvis av erfaringer rikere. Spesielt når man vil man merke dette.

Kanskje har har du tatt en reise til Cuba, eller matet elefanter i Chiang Mai? Eller har du kjørt motorsykkel i havnebyen Nha Trang i Vietnam og sett det vakre naturlandskapet? Uansett vender du tilbake med en rekke nye inntrykk, og du har garantert utviklet deg som person etter å ha hørt historiene til ukjente mennesker og opplevd nye kulturer. Rundreiser er fantastiske! Du skjønner hva vi mener etter din første tur. La deg inspirere her hos TravelBird!

Tips og triks gjør reisen enklere, og du øker sjansen for en vellykket tur uten uhell. Har du for eksempel tenkt over hvordan du bør oppbevare penger og pass? La oss hjelpe deg på veien til en stressfri ferie!

Det er alltid lurt å forberede seg til turen - dess bedre forberedt du er, dess mer vil du få ut av turen. Regel nummer én er å sørge for at verdisakene dine er trygge. Det er kjedelig å miste passet sitt dypt inne i en jungel eller midt i ødemarken! Ta derfor alltid en ekstra titt rundt deg hver gang du forlater et sted og dobbeltsjekk at du ikke har glemt noe, både når du reiser deg fra bussetet eller sjekker ut fra hotellrommet. Et annet lurt triks er å oppbevare penger og bankkortene dine ulike steder. Legg for eksempel MasterCardet i safen på hotellet når du går ut, ha bankkortet på innerlommen i jakken og kontantene i lommeboken i veska. Vi anbefaler også alltid å oppbevare passet på et trygt sted. Om du har tilgang til en safe på hotellrommet bør du ikke ta det ut derfra med mindre du har behov for det dit du skal.

Tips nummer tre på rundreiser er å alltid lage kopier av reisedokumenter og andre viktige kort og papirer før du drar. En kopi av passet ditt er eksempel på noe som er lurt å ha med i bagasjen, i tilfellet passet skulle bli stjålet eller mistet. Det kan dessuten være lurt å scanne inn kopien og sende på mail til deg selv, samt legge igjen en kopi hjemme, slik at familie og venner har muligheten til å hjelpe deg om uhellet skulle være ute. Tips nummer fire er å alltid sørge for å ha reiseforsikring. Slik kan du føle deg trygg på reisen. Sjekk at forsikringen er gyldig før du drar, og at den er gyldig gjennom hele reisen! Noen land krever dessuten at passet ditt er gyldig en viss tid etter at reisen din er ferdig. Som for eksempel en reise til USA ville gjort!

For å oppnå en perfekt rundreise er man ofte avhengig av at kollektivtransporten fungerer som den skal. Heldigvis har transportnett som jernbaner, busser og ferger forbedret seg de siste årene, til alle reiseres store glede!

Den aller første jernbanen var av tre og ble introdusert allerede på 1600-tallet. Men det var først på 1800-tallet, da dampmaskinen virkelig kom til sin rett, at folk fikk øynene opp for jernbanen og dens mulighetsområder. Jernbanen har med andre ord lang fartstid, og i dag finner man ultramoderne hurtigtog, for eksempel kinesiske Shanghai Maglev, som kan nå en toppfart på svimlende 431 kilometer i timen. Tog er med andre ord ikke bare et komfortbalet transportmiddel, det kan også ta deg fra A til B på kort tid og er perfekt om du skal reise en middels lang avstand.

Buss er også et populært fremkomstmiddel når man er på rundreiser, og ofte en enkel og komfortabel måte å reise mellom steder, spesielt om avstanden er relativt kort eller man vil reise til steder der det ikke finnes togstasjoner. Buss har dessuten blitt et mer og mer komfortabelt transportmiddel de siste årene. I Vietnam blir for eksempel mange busser for tiden oppgradert til koreanske modeller, som er mer moderne. Å ta nattbuss i Vietnam og Thailand har vært populært lenge; helt siden 60- og 70-tallet har reiseklare turister tatt i bruk denne praktiske og billige reisemåten. Kanskje ikke ideel hvis du er på bryllupsreise!

Fordelen med tog og buss er at du får muligheten til å se omgivelsene rundt deg, om du reiser på dagen. Om du reiser om natta har du mulighet til å sove under reisen og kan bruke dagen til å oppleve stedene du reiser til i stedet. Da gjenstår det bare å ønske deg god tur - nyt ferien og skap minner for livet!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret