Safari Afrika

Drømmer du om å reise på safari i Afrika? TravelBird har tipsene til hvor du bør dra!

Tilbud

Velg en avreisedato
2 tilbud
Med rundt 20 land og dusinvis av viltreservater og nasjonalparker kan det virke lettest å bare sette en pil på kartet over Afrika.

Ser du nærmere etter oppdager du at det er store forskjeller mellom de ulike landene. Alt fra tilgjengelighet til hvilke arter som befinner seg i området, type og kostnader for overnatting, samt mulighet for å kjøre rundt selv. Noen parker er perfekte for familiesafari, mens andre vil inspirere din indre oppdagelsesreisende. Få med deg Afrikas fem store; løve, afrikansk savanneelefant, leopard, kafferbøffel og neshorn. Opplev det magiske synet av soloppgangen over savannen, utforsk masaienes historie, og nyt å sitte ved bålet under den funklende stjernehimmelen. Vi i TravelBird ønsker å tilby deg en uforglemmelig safariopplevelse!

Safari i Afrika gir deg en spennende opplevelse som byr på en blanding av unike kulturmøter, eventyrlig dyreliv og spektakulær natur! Dra på safari for å oppleve Afrikas villmark mens du ennå kan. Mange av dyrene er truet, så det er uvisst hvor lenge du vil kunne se dem ute i det fri. Opplev spenningen i å jakte på dyrespor, og det å oppleve fuglene i sitt naturlige habitat. Grip sjansen til å få et glimt av disse mektige og sjeldne skapningene. Fordyp deg i ørkenen og fyll sansene med Afrikas råe skjønnhet. Du får nok av muligheter til å ta flotte og minneverdige bilder av mennesker, steder og dyr som du kan vise til de der hjemme. Reis rundt i et avslappet tempo, langt borte fra hverdagens mas og kjas. Kom i kontakt med naturen og lad opp batteriene. Legg deg til lyden av naturen under stjernene i den afrikanske bushen. Visste du at dyrene er mest aktive tidlig om morgenen og om ettermiddagen? På en Afrika safari vil du derfor typisk ta to kjøreturer i løpet av en dag. Tidlig på morgenene i et par timer når sola er på vei opp, og på ettermiddagen rett før solnedgang.

Hvor kan du dra på safari i Afrika?

Vi gir deg tipsene til din safari Afrika!

Du finner safarier i ulike områder i Afrika, og de kan alle skryte av ulike attraksjoner og landskap.

Sør-Afrika omfatter Namibia, Zambia, Malawi, Botswana, Zimbabwe. Her finner du Botswanas Okanvango delta og den halvtørre Kalahariørkenen. Opplev Namibørkenen, Skjelettkysten, Kruger National Park og milevis med kystlinje. Utforsk den nedre delen av Zambezi-elven, og Victoria Falls på grensen mellom Zimbabwe og Zambia. Tanzania og Kenya finner du i Øst-Afrika. Regionen kan skryte av Ngorongoro-krateret, Maasai Mara/Serengeti økosystemet, og Kilimanjaro. I Serengeti finnes det i overkant av 3000 løver. I Sentral-Afrika finner du Burundi, Den demokratiske republikken Kongo, og Uganda. Dette er populære destinasjoner for gorilla-safari. Malawi og Zambia klassifiseres noen steder som Sentral-Afrika.

De ulike regionene er ganske forskjellige når det gjelder attraksjoner og landskap. Dyreartene som finnes i de to områdene er hovedsakelig de samme, kun noen få pattedyr, og reptiler er forskjellige. I Øst-Afrika finner du gnuer i hundretusener og flokker av sebraer. Den årlige migrasjonen fra Maasai Mara i nord til Serengeti i Tanzania i sør er et spektakulært syn, årlig migrerer 250 000 sebraer og 1,5 millioner gnu. Zimbabwe og Botswana er hjem til 80% av Sør-Afrikas 300.000 elefanter, og flokker av disse majestetiske dyrene er et vanlig syn langs den nordlige grensen. I Zimbabwe kan du oppleve landets unike natur og dets fortreffelige guider. Her finner du alt fra frodig høyland strødd med skoger og innsjøer til lavtliggende semi-ørkener. I nordvest finner du nasjonalparken Hwange, som er landets største. Elefantene her er verdensberømte, og du finner en av verdens største bestander her. Elva Zambezi fungerer som et vannhull for det tørste dyrelivet.

De største forskjellene mellom safarier i Sør-Afrika og Øst-Afrika er mengden turister, innkvarteringen og safaribilene. Øst-Afrika har generelt rykte på seg for å ha høy tetthet av turister, som innlosjeres i hotell-stil. De vanligste kjøretøyene er mini-vans med pop-up tak. Her kan du stå å ta bilder. Det er et økende antall luksusinnkvarteringer også i Øst-Afrika, spesielt i Tanzania. Disse gir en mer eksklusiv opplevelse enn safariinnkvarteringene som har preget Tanzania og Kenya. I Sør-Afrika finner du store villmarksområder med svært lav turisttetthet, og luksuriøse teltleirer. Her får du en langt mer privat safariopplevelse. Bilene som brukes er Land Rovere uten tak. Disse bygger opp under nærheten til villmarken. Regionen domineres av konsesjoner eid av luksussafarioperatører som utelukker bruk av leirene for andre enn sine egne gjester. Leirstørrelsen er stort sett på 10-16 gjester, så du kan kjøre rundt hele dagen uten å støte på annet enn dyreliv og villmark. Du velger selv hvilke type Safari Afrika du ønsker.

Dra på safari til Tanzania!

Opplev dette fantastiske landet på din safari Afrika

I Tanzania finner du flere naturreservat som er perfekte for safari. Besøk Selous Game Reserve, som ligger i hjertet av det sørlige Tanzania.

Dette 48.000 kvadratkilometer store villmarksområdet dekker mer enn 5% av Tanzanias fastland. Her finner du Afrikas største viltreservat, og landets mest omfattende verneområde. Tett innpå finner du også Serengeti, som står på UNESCOs verdensarvliste, og Ruaha National Park. Opplev flokker av elefanter, i tillegg til krokodiller, villhunder, bøfler, flodhester og en mengde fuglearter. Her finner du også noen av de siste svartneshornene. Elva Rufiji renner på tvers gjennom parken og til havet, og har et av de største vannopptaksområdene i Øst-Afrika. Den skjærer forbi gressletter, skog og Borassuspalmer. Fra elven har du førsteklasses utsikt til dyrelivet. Utenfor reservatet, på motsatt side av øya Mafia finner du elvedeltaområdet. Her blandes det rødbrune ferskvannet fra elven og det blå saltvannet seg, og danner slående mønstre. Her holder også en rekke fuglearter til, og delfiner tar turen innom fra tid til annen. I reservatets nordvestlige del finner du Stiegler Gapes, som i gjennomsnitt er 100 meter dypt. Det er oppkalt etter en oppdagelsesreisende fra Sveits som i 1907 ble drept av en elefant her. Antallet turister som besøker Selous har økt det siste tiåret, men det har også antallet innkvarteringsmuligheter. Her er det likevel færre turister enn i landets nordlige parker. Fra det øyeblikket du ankommer parken vil du oppleve den fantastiske elvenaturen og rike dyrelivet reservatet byr på. Kun den delen reservatet som er nord for Rufiji-elva er åpen for turisme, store deler av området sør for elva er regulert som jaktområde.

Er du heldig får du kanskje til og med oppleve gnuenes årlige migrasjon på din safari i Tanzania, hvor to millioner gnuer er på leting etter nye beitemarker. Sjansen er størst for å se dyrene i perioden desember til mars. I parken Ngorogoro finner du et 20 kilometer langt krater, hvor du kan se gnuer, zebraer, løver, elefantr, neshorn, hyener og leoparder hele året. Parken er populær, så det kan bli trangt om plassen. I Ruaha National Park finner du røde okerfargede stier blant ulmende lilla åser. Parken har en egen evne til å komme under huden din. Det er ingenting mildt med stedet, i motsetning til i Mara. Ruahas skjønnhet er av det hardere slaget. De uttørkede slettene er strødd med steinblokker, og hvor enn du snur deg ser du Baobatrær som er like gamle som London. Landet er malt i duse farger, men dette forandrer seg i timen før solnedgang, hvor det gløder i gult.

Opplev fantastiske dyr på din safari Afrika

Hvilke dyr har du lyst å se?

Besøk storslåtte Sør-Afrika, og reis på safari i de nordlige delene rundt den minneverdige Krügerparken.

Parken er en klassiker, og en av kontinentets best vedlikeholdte parker. Kjent som det enkleste stedet å se alle de fem store. Den enorme parken er på hele 19 000 kvadratkilometer, og her kan du se zebraer, hyener, sjakaler, sabelantiloper, sjiraffer, bøfler, løver og leoparder. Det finnes også geparder, gnuantiloper og hvite neshorn i parken. Vil du unngå masseturisme reiser du til vakre Botswana, hvor du bare finner vakker natur. I området rundt Okavangoflodens innlandsdelta, som ligger midt i et naturreservat, finner du et helt fenomenalt dyreliv. Dra på båtturer på elven, og overnatt på en av øyene i deltaet. Herfra kan du se krokodiller, gnuer, sebraer, flodhester og antiloper. Reiser du til Kenya, er reservatet Masai Mara et sikkert valg for å få sett savannens dyr. Se bøfler, løver, sjiraffer og antiloper. Afrikas mest populære safaridestinasjon kan skryte av bølgende gressletter og akasieskog som er hjem til de fem store. I perioden juli til oktober er det tid for den årlige migrasjonen, hvor millioner av gnu får bakken til å vibrere.

Eller hva med en tur til dyriske Namibia? Her finner du turisme i en mindre skala, og øko-turisme med fokus på luksus er veldig populært. På safariturene kan du møte svart- og hvitneshorn, elefanter og gepard. I Zambia finner du vill rå natur, og Zambezi Valley National Park, er en oase av elefanter, flodhester og fugleliv. Zambia er mindre besøkt enn sin nabo Tanzania. I Rwanda finner du tåkete regnskoger, vulkaner, bølgende gressletter og rolige innsjøer som er ideelle for kanopadling og fotturer. I de øvre skråningene av fjellene Virunga finner du verneområdet som omfatter tre nasjonalparker. Her innkapsles Rwanda, DR Kongo og Uganda, og du finner fjellgorillaene.

Uansett hvor du velger å dra vil du oppleve hvor magisk det er å dra på safari! Det er en helt spesiell opplevelse å ligge i telt og våkne opp til lyden av en leopard eller hyene, eller kanskje et løvebrøl. Avslutt dagene foran et bål mens dere oppsummerer dagens høydepunkter. Hva venter du på? Bestill din safari Afrika i dag!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret