tilbud

Sardinia ferie

Nydelige Sardinia kan friste med noen av de vakreste strendene Middelhavet har å by på. Legg til italiensk pizza, pasta og vin, og du forstår tiltrekningen. Bli inspirert hos oss i TravelBird!
Se mer:

På din Sardinia ferie finner du dramatisk natur, fantastiske strender, spennende historie, italiensk mat og vin, og strålende sommersol hele sommeren.

Er du på jakt etter avslappende dager på stranden, kvalitetsmiddager på uterestauranter om kvelden, og spennende uteliv, reis til Sardinia! Utelivet på øya eksploderer i august når fastlandsitalienerne inntar Costa Smeralda, eller Smaragdkysten som den er kjent som. Smak på navnet. Det gir helt klart visse forventninger til en soltørst nordmann, på jakt etter sommerparadiset! Nyt din Sardinia ferie på øya som er Italienernes svar på sørlandet.

Havnebyen Porto Cervo er øyas kronjuvel, og de rikes lekegrind. Landområdet nord for Olbia ble kjøpt av prins Aga Khan på 1960-tallet, og sammen med internasjonale investorer utviklet han den fattige avkroken til det som i dag er Porto Cervo. Her bygde han et eksklusivt feriested med luksushotellet Cala di Volpe i sentrum, ekstravagante restauranter og utesteder, noen av Europas flotteste golfbaner, samt en yachthavn. I denne mikroskopiske lille byen ferierer Europeiske jetsettere bak lukkede murer og høye pinjetrær. Her kan du shoppe i designerbutikker, og mingle med kjendiser som spankulerer rundt med gullklokke og skyhøye designersko. Når klokken passerer midnatt tar de turen til nattklubben Billionaire, som ligger et stykke utenfor byen. Her er det dyrt å drikke og dyrt å komme inn, men du får danse ved siden av arvinger, popstjerner og modeller. Om det er verdt prisen er opp til deg! Havnebyen oser av glamour, men mangler noe av den autentiske Sardiniasjarmen. Porto Cervo har gitt øya sitt noe feilaktige rykte som en dyr luksusøy, men den har langt mer å by på enn dyre butikker og langstrakte golfbaner.

Gamlebyen Alghero er kjent som en av Europas fineste og best bevarte. Den er oppkalt etter algene som strømmer inn fra havet, og er også kjent som lille Barcelona. Gateskiltene har siden Spanjolene inntok øya en gang på 1350-tallet vært på både italiensk og katalansk. Opp igjennom årene har både fønikere, romere, spanjoler og arabere forsøkt å sikre seg en bit av denne strategisk plasserte øya. Nå til dags er det turistene som inntar Sardinia. Dette har gitt lokalbefolkningen et nytt levebrød, i tillegg til vinen, honningen, olivenene, korken og osten de produserer. På Italias nest største øy er mulighetene mange. Opplev spennende natur, prøv ulike typer vannsport, eller dra på kjendis-kikking! I hovedbyen Cagliari kan du besøke det nasjonale arkeologiske museet, og i Caprera tar du turen til Garibaldi-minnesmerket. Eller hva med å besøke gruvemuseet i Carbonia, eller oldtidsruinene i Baunei? Valget er ditt!

Besøk Middelhavets perle

Nyt strålende solskinn og late dager på din reise Sardinia

En halvtimes kjøretur nord for Porto Cervo finner du Baja Sardinia. Her er stemningen mer avslappet og prisnivået lavere.

Er du vininteressert drar du på vinsmaking til en av de mange vingårdene på din Sardinia ferie. Øya kan friste med flere gode vinprodusenter, og er du i Alghero bør du ta turen innom Santa Maria La Palma og Sella & Mosca, som begge er anbefalte vingårder. Mat er en viktig del av ferieturen, og du bør selvsagt kose deg med klassiske italienske retter som pasta al dente, risotto, og nystekt, sprø pizza med rennende tomatsaus. Måltidet avsluttes med en nydelig panna cotta, eller en deilig tiramisu, og selvsagt en kopp kaffe! Er du heldig finner du også laksepizza på menyen, denne ble introdusert da norske turister inntok øya.

Du får servert fantastisk fersk og nydelig sjømat på de flest av øyas restauranter. På tross av det gode utvalget av fisk og sjømat er det ikke her fokuset til det tradisjonelle Sardinske kjøkkenet ligger. Øyas plassering midt i Middelhavet gjorde den til et yndet stopp for sjørøvere. Sardinerne trakk seg derfor vekk fra kysten og innover i landet. Kosten her var basert på meieriprodukter og kjøtt, og dette har preget det Sardinske kjøkkenet. Prøv nydelig helstekt gris og ulike saftige paier på din Sardinia Ferie!

Prøv noe nytt!

Kun fantasien din setter grenser

Mange vil oppleve noe nytt i ferien, reise til et sted som er nytt og uberørt.

Lære noe nytt. Utfordre seg selv. Lære å kite, eller å ri. Gå i fjellet, tilbringe dagen på sjøen. Sardinia kan by på alt dette og mer! Lyst til å vindsurfe? Da tar du turen til stranden Porto Liscia vest for byen Palau, hvor du kan leie både instruktør og utstyr. Sør på øya finner du Italias beste klatreløyper. Ellers er dykking i det krystallklare vannet populært blant besøkende. Sykkelentusiasten kan leie sykler, og prøve seg på landeveissykling eller terrengsykling.

Liker du golf finner du noen av Europas flotteste golfbaner på øya, eller hva med en ridetur på stranda? I Nasjonalparken Parco della Giara Tulli kan du dra på guidede fotturer. Reiser du med barn kan en båttur til Capo Caccia klippene utenfor Alghero eller Neptuns Grotte være god underholdning. I Neptuns Grotte finner du enorme dryppesteinsformasjoner som gir deg følelsen av å være med i en Indiana Jones film.

Besøk Middelhavets perle

På din ferie Sardinia finner du fantastiske sandstrender og krystallklart vann

Sardinia kan friste med finkornet sand og varmt badevann så klart du skulle tro du var i Karibien.

Legg strandturen til de nydelige strendene Lise Ruja, Capriccioli og Cala Capra! Lise Ruja er kanskje en av de beste strendene i Middelhavet. Her finner du en lang bukt med hvit, silkeaktig sand, som går mot rosa jo nærmere du kommer vannkanten. Cappriccioli er tre små sandbukter på Costa Smeralda. Buktene er knyttet sammen av sanddekkede stier. Her finner du klart blåturkis vann og vegetasjon som gir naturlig skygge. Buktene er svært populære, så det anbefales å komme tidlig eller å dra seint! Cala Capra er en smal liten bukt med klart og rolig vann. Her finner du gyllen sand som er perfekt for sandslottbygging, og de store nåletrærne gir deg skygge i løpet av dagen. Eller hva med å ta en dagstur til Maddalenaøyene i løpet av din Sardinia ferie? Øygruppen består av syv små øyer som er en del av et naturrreservat. Den er et paradis for dykkere og snorklere på grunn av sitt klare vann og rosa strender! Uansett hva du velger å fylle dagene med, får du nok en sårt trengt pause fra hverdagens mas og kjas på din reise til Sardinia. Det anbefales å leie bil, da de fineste strendene ligger noe utenfor allfarvei. Dette gir deg også frihet til å farte mer rundt på øya, enten du vil ta en tur opp i fjellene eller besøke en vingård!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret