Sommerferie

Lengter du etter lange, lyse netter, og det å kjenne solens varme stråler på kroppen? Ta en titt på TravelBirds mange spennende tilbud og drøm deg bort til årets sommerferie allerede nå!

Tilbud

Velg en avreisedato
0 tilbud
Fjell og natur i Østerrike, sol og strandferie i Sør-Europa eller hjemmeferie fylt med hjemmelaget iskrem og ferskplukkede jordbær? Valget er ditt!

Reiser til Sør-Europa er alltid populært blant reiseglade nordmenn. For hva frister vel egentlig mer når sommeren nærmer seg enn sol, strand og behagelige badevannstemperaturer? Sørlige Kreta, Mallorca og Tyrkia har lenge vært populære reisedestinasjoner blant oss nordmenn. Her hos TravelBird har vi sommerferier som passen enhver smak, så det vanskeligste er nesten å bestemme seg for hvor turen skal gå!

Hva med å ta turen til våre kjære naboland Sverige og Danmark? I Danmark kan du nyte is med flødeskum, røde pølser og tivoli. Nordjylland kan friste med flotte og brede sandstrender, mens du på Fyn finner mange sykkelstier, et stort aktivitetstilbud og den idylliske øya Bornholm. Eller hva med å dra Danmark rundt på sykkel? Aktive ferier har blitt mer og mer populære blant treningsglade nordmenn. I Danmark finner du 12 000 kilometer med merkede sykkelveier, og et paddeflatt landskap. Et perfekt utgangspunkt for utforskning på to hjul! Det er deilig å være norsk i Danmark, men det er heller ikke verst å være norsk i Sverige! Dra på roadtrip til de svenske skjærgårdsperlene, eller storbyferie til Stockholm. Valget er ditt - hva har du lyst å gjøre med sommerferien din?

Ta en tur til Island? I vest finner du Sagaøya, som byr på et brutalt landskap og eksplosive varmekilder. Dra på fotturen Laugavegur, som tar deg gjennom vakker islandsk natur med store isbreer, skummende varme kilder og fjell i alle regnbuens farger. Ta turen til Den blå lagune, Islands mest berømte attraksjon. Visste du at den har blitt fylt på med spillvann fra det geotermiske kraftverket Svartsengi siden 1976? Len deg tilbake og bare nyt!

Dra på cruise

TravelBird har en rekke cruise å by på

Klarer du ikke bestemme deg kan du dra på cruise! Her er mulighetene mange, enten du vil til Karibien, Middelhavet, østover eller på elvecruise!

Ellers er det flere og flere nordmenn som tar turen til Polen. Nyt dagene på Sopots kritthvite strand, spaser utover den 511 meter lange piren, og gled deg over de gode shopping- og matopplevelsene du finner i byen. Herfra er det kort vei til nabobyene Gdánsk og Gdynia, som byr på spennende arkitektur og kultur, samt et hyggelig prisnivå.

Ellers finner du en rekke koselige og sjarmerende gamlebyer med i Baltikum. Vi anbefaler byene Tallinn, Riga og Vilnius. Besøk gamlebyen og forsvarstårnet Kik in de Kök i Tallinn, sentralmarkedet og Peterskirken i Riga, og det fryktinngytende KGB-museet i Vilnius. På langweekend-fronten er Ungarns hovedstad Budapest en sikker vinner. Kjent som kontrastenes by; her kan du drikke og spise godt og gjøre kupp på shoppingfronten. Byen har lange velværetradisjoner, og en den perfekte destinasjon for deg som har vil unne deg litt sommerluksus. Plask rundt i de varme kildene.

Se etter nye muligheter

Hva med å dra til nye steder i sommer?

Har du lyst på en litt annerledes badeferie kan du ta turen til kystbyen Bournemouth på sørkysten av Storbritannia.

Her finner du landets fineste strand i byen som har flest soldager i året. Badesesongen på dette populære turistmålet starter allerede i mai, og det er massevis av liv på byens puber, kafeer og restauranter gjennom sommeren. Finpuss teknikken på surfebrettet, spaser på byen berømte pir eller delta på en av de mange festivalene.

Middelhavet er en sikker vinner for din sommerferie, og er du på utkikk etter noe nytt bør du ta turen til Malta. Dette lille landet i Middelhavet kan friste med langt mer enn bare sol og strand. Her finner du husfasader prydet med rosa blomster, og rekke på rekke med fargerike fiskebåter i havnen. På øya Comino kan du dyppe tærne i det krystallklare vannet i den blå lagunen. Ønsker du å kombinere dager på stranda med en aktiv ferie kan vi anbefale Montenegro på det sterkeste. Landet kan by på fartsfylte aktiviteter som elverafting og ziplines, samt uendelige muligheter for fotturer. Valget er ditt - det er tross alt din sommerferie!

Vi har tipsene for en stress-fri sommerferie

Slik at du kan senke skuldrene og nyte din sommerferie fra en solseng

Sommeren er en spennende tid; været er fint, barna har fri fra skolen, og vi føler oss inspirert. Mange av oss ønsker derfor å tilbringe sommeren ved å utforske nye og spennende steder med familie og venner.

Å reise til nye og spennende steder er gøy, men noen ganger stresser vi oss selv ved å planlegge alt ned til hver minste detalj, og glemmer hva det hele egentlig handler om - nemlig å ha det gøy! TravelBird har reisetipsene som hjelper deg på veien mot en stressfri sommerferie.

  1. Lag en liste over alt du skal pakke - Laster du ned en app som f.eks. Wunderlist har du den lett tilgjengelig på telefonen, og kan legge inn ting du kommer på underveis. Listen kan du dele med familie og venner, så husker hele gjengen hva dere trenger å ha med dere på turen.
  2. Pakk smart - ta med deg klær som kan kombineres på ulike måter, og bruk plaggene to ganger. Husk gode sko, nye steder er lettere å utforske når du slipper gnagsår eller vonde sandaler.
  3. Pakk toalettsaker og alt flytende i plastposer, så slipper du å ankomme feriedestinasjonen med shampoo på finkjolen.
  4. Spør lokalbefolkningen hvor de liker å spise - så finner du gjerne en perle som ikke står i guideboka.
Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret