5 tilbud

Sri Lanka ferie

En ferie fylt med sol og strand, fantastiske naturopplevelser eller en eventyrlig rundtur? En Sri Lanka ferie med TravelBird gir deg alt - og mer til!
Se mer:
Valgte filtere:
5 tilbud
Filtre Tilbakestill

Sri Lanka har de siste årene seilt opp som en storfavoritt når nordmenn skal på ferie. Med øyas behagelige klima, kulturrikdom og vennlige lokalbefolkning er dette et fantastisk feriemål!

Liker du å være i bevegelse når du er på ferie? Eller foretrekker du en roligere tilværelse? En Sri Lanka ferie er perfekt for alle ønsker. Her kan du velge mellom lange, late dager på øyas mange strender, eller utforske korallrev på fantastiske dykketurer. Valget er ditt! Og en ting er sikkert - på Sri Lanka har du mye å velge mellom. Landet har rundt 1600 kilometer med strender, med palmetrær når du trenger en pause fra sola. Spesielt den nordlige delen av Sri Lanka har mange populære og flotte strender å by på, mens lenger sør finner du strender med færre besøkende. Men vær oppmerksom på at det ikke er lurt å bade overalt, så sjekk ut dette før du hopper i havet for en dukkert!

En reise til Sri Lanka er en drøm for deg som liker å være i aktivitet og kjenne adrenalinrushet. Her finner du muligheter for kajakkpadling, rafting, turer i regnskogen og terrengsykling. Kanskje du passerer et av Sri Lankas eldgamle templer eller statuer på veien? Landet kan nemlig by på mange forhistoriske bygninger, som alle kan fortelle deg en spennende historie. Om du befinner deg i en av byene, for eksempel hovedstaden Colombo, bør du få med deg en cricketkamp! Idretten er svært populær på Sri Lanka, og stadion i Colombo er den største i landet. Cricket anses som en viktig del av kulturen på Sri Lanka, i tillegg til mat og nydelig te, dans og musikk. På Sri Lanka er ingen dag lik den forrige. Kombiner en ferie hit med en reise til India!

Buddhismen har vært den største religionen på Sri Lanka siden før vår tidsregning. Dette vises i de gamle byggene du finner rundt om i landet, og har i stor grad påvirket Sri Lankas kultur.

Sri Lanka har gjennom tidene blitt påvirket av flere ulike land og kulturer, men de eldste byggene stammer fra før portugiserne ankom øya på 1500-tallet. Et av dem er er Dambulla-tempelet, som står på UNESCOs verdensarvliste. Dette er det best bevarte og største tempelanlegget på Sri Lanka, og når du besøker det vil du kunne beundre de mange vakre statuene av Buddha, samt mange malerier. Et annet kjent historisk landemerke er det gigantiske Abhayagiri-relikviet. Før i tiden var det kun pyramidene i Giza som kunne måle seg med relikviets mer enn hundre meter høyde over jorda. I dag er høyden rundt 75 meter, men det er fortsatt et syn du ikke vil glemme med det første! En annen spennende øy kan du oppleve på en reise til Madagaskar!

Et annet historisk syn verdt en visitt i løpet av din Sri Lanka ferie er Yapahuwa-fortet, en hundre meter høy høyde som ble brukt som fort da Yapahuwa var en av hovedstadene på Sri Lanka på 1200-tallet. En av Buddhas relikvier ble oppbevart her. Den bratte steintrappen som leder opp til der tempelet med relikviet befant seg er et av fortets høydepunkter, med statuer og inskripsjoner i steinene. Du kan også besøke et museum her, for å lære mer om fortets og stedets tidligere storhetstid.

Fjell og regnskog, sandstrender og laguner, nasjonalparker og botaniske hager - er det noe Sri Lanka ikke har? Ikke såvidt vi vet!

Et av Sri Lankas høyeste fjell er Adam’s Peak, som reiser seg 2243 meter over havoverflaten. Fjellet er for både kristne, hinduer, muslimer og buddhister et hellig sted, og er derfor en populær destinasjon for pilegrimsferder. På toppen av fjellet finner du bebyggelse, som lyses opp når mørket faller på - et fantastisk vakkert syn! Et like fantastisk syn er utsikten du har fra toppen av fjellet. Og utsikten kan nytes med god samvittighet - du må nemlig først klatre 4800 trappetrinn for å nå toppen!

På din neste Sri Lanka reise bør du få med deg et av landets flere nasjonalparker. Yala Nasjonalpark er kjent for å være hjemmet til mange leoparder, men du finner også elefanter og ulike fuglearter her. Dra på safari og opplev hva Sri Lankas dyreliv har å by på! Udawalawe er en annen nasjonalpark som fortjener et besøk på Sri Lanka ferie. Her finner du unike fuglearter, elefanter, aper og bjørner. Ga det mersmak? En av de mest anerkjente safari-opplevelsene får du på en reise til sor-afrika!

Sri Lankas kultur er unik og noe du ikke kommer til å glemme med det første etter et besøk til dette fantastiske landet. Ulike religioner har bidratt til å forme dagens varierte og fascinerende kulturelle bilde.

Sri Lanka har i dag mange ulike tradisjoner og skikker som oppstod for flere tusen år siden. Blant besøkende er de fargerike festivalene spesielt populært. Landets mange statuer, malerier og templer er ofte buddhistiske, men hinduismen, kristendommen og islam har også formet dagens kultur. Sri Lanka har vært under potrugisisk, britisk og nederlandsk styre, som også har satt sine spor. Kanskje du vil kjenne igjen arkitektur på din reise til Amsterdam?

Om du ønsker å teste ut lokal mat som en del av din Sri Lanka ferie, bør du prøve ris og curry, den kanskje mest kjente srilankiske matretten. Det spises dessuten mye fisk og kylling her, og krydder brukes generøst til å piffe opp maten. En kopp te eller flere er også et “must” når du er i Sri Lanka. Landet er storprodusent av te, og eksporterer det til mange andre land.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret