tilbud

St Petersburg reise

Velkommen til en av Russlands strørste byer, og byen mange mener er verdens vakreste. TravelBird tar deg med på en St Petersburg reise du sent vil glemme!
Se mer:

St Petersburg er blitt kalt Nordens svar på Venezia, bestående av flere øyer og elven Neva som deler byen i to. La deg fortrylle av byens vakre farger og storslåtte fasader.

St Petersburg ble grunnlagt i 1703 av Peter den Store, tsaren som er kjent som det moderne Russlands far. Byen var Russlands hovedstad fra 1712 til 1918, og ble kjent som den moderne byen i Russland, noe den fortsatt er kjent for i dag. Likevel har byen nok av historiske palasser, katedraler og andre vakre bygninger du kan beundre når du er på St Petersburg reise. Når du vandrer gatelangs vil du fortsatt få følelsen av å bli tatt tilbake til tsarenes tid.

Planlegger du en tur til St Petersburg vinterstid? Da bør du huske godt med klær, for det kan bli rimelig kaldt her. Men ingenting er så vakkert som å se islagte elver og kanaler, og beundre de vakre bygningene i kald vintersol. St Petersburg ligger langt nord, og derfor vil du oppleve lange sommernetter om du besøker byen om sommeren. Uansett sesong er St Petersburg en fantastisk destinasjon for en storbyferie! Utforsk byens mange museer og palasser, se byen fra en båt på elven Neva eller nyt en bedre middag på en av byens mange fasjonable restauranter. St Petersburg vil ikke skuffe deg!

Selv om du ikke er en ivrig konsertgjenger eller går i operaen hver dag, vil du garantert få bakoversveis av det kulturelle tilbudet i St Petersburg - her er det noe for enhver smak!

Vi tør påstå at det er lite som slår underholdningsverdien til St Petersburg - her finner du ballettforestillinger, operaopptredener og konserter i verdensklasse! Om sommeren kan du dessuten boltre deg i byens store utvalg av musikkfestivaler. St Petersburg og Moskva sies å være Russlands kulturelle og vitenskapelige sentre, og du vil fort forstå det når du er på St Petersburg reise. Vi anbefaler spesielt Mariinsky-teateret, hvor du ikke bare kan nyte en vakker ballettforestilling, opera eller klassisk konsert, men også innta de vakre dekorasjonene og suge til deg stemningen innendørs. Legg spesielt merke til det majestetiske sceneteppet!

Når du besøker St Petersburg er det obligatorisk å besøke byens museer. Tiden vil nok dessverre ikke strekke til så du rekker å besøke alle museene byen har å by på, så om du skal velge deg ut ett anbefaler vi Det Russiske Museum. Selve museet er et vakkert palass, med en nydelig hage som bør utforskes. Innendørs finner du Russlands største samling av russisk kunst. Sett av flere timer her - her er det nok av ting å se!

Det første som vil slå deg når du er på St Petersburg reise er at byen i seg selv er en eneste stor severdighet. Her er det ikke langt mellom vakre dekorasjoner og utsmykninger!

St Petersburg kan by på mange ulike aktiviteter og spennende opplevelser, men du bør også sette av mye tid til å vandre gatelangs og beundre den enestående arkitekturen i byen. Vasilevskiy er en byens øyer, der du kan utforske mye forskjellig, blant annet et par sfinkser fra Egypt. Om du foretrekker mer tradisjonelle St Petersburg-severdigheter anbefales Peterhof på det varmeste. Dette er et majestetisk slott, med hager, fontener og skulpturer som vil ta pusten fra deg! Palasset kalles ofte St Petersburgs svar på Versailles, og befinner seg et par mil utenfor byen.

Arkitekturen i St Petersburg kan generelt sett kjennetegnes ved en salig blanding av en nyere vestlig stil og klassisk russisk stil. Byen er bygget i barokkens stil, med innslag av nyklassisisme og tradisjonelle russiske elementer. Byggingen startet under Peter den Store, som også har gitt byen dagens navn. Hans døtre Elisabeth og Katarina fulgte i farens fotspor og fortsatte utbyggingen, og førstnevnte fikk blant annet det berømte og mektige Vinterpalasset bygget. Det er ikke annet å gjøre enn å nyte de imponerende bygningene St Petersburg har å by på - vi er ikke overrasket over at denne byen er kalt en av de vakreste i verden!

Vi snakker selvfølgelig om Vinterpalasset og Oppstandelseskirken! Disse vakre bygningene er for mange det man tenker på når man tenker på St Petersburg.

Vinterpalasset, eller Eremitasjen, er et av byens definitive høyepunkt. Innenfor dørene vil du finne en imponerende samling kunst, blant annet av Rubens og Rembrandt, samt russiske kronjuveler. Selve slottet er bygget i barokkstil, og var tidligere hjemmet til tsaren av Russland. Den karakteristiske grønne fasaden, med hvite søyler og gulldekorasjoner, er like vakker om dagen som om natten. Spesielt fra elven er dette palasset et fantastisk vakkert syn, og er definitivt et “must” på din St Petersburg reise!

Oppstandelseskirken er kanskje motivet flest gjenkjenner fra St Petersburg. Man kan ikke annet enn å måpe når man ser dette kunstverket av en kirke, med de turkise og gullfargede kuplene, den vakre mosaikken på innsiden og utsiden og de mange ornamentene og dekorasjonene. Kirken kalles også Blodskirken, da den er et minne etter tsar Aleksander II som ble drept her i 1881. I dag fungerer bygningen som et museum, med over 700 000 besøkende hvert år. En reise til St Petersburg er ikke komplett uten et besøk til Oppstandelseskirken!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret