67 tilbud

Storbyferie

Sommer, høst, vinter eller vår - storbyene ligger for dine føtter. Dra på storbyferie med TravelBird!
Se mer:
Valgte filtere:
67 tilbud
Filtre Tilbakestill

Enten du er på utkikk etter en romantisk citybreak sammen med en du er glad i eller har lyst til å finne en siste liten restplass storbytur sammen med en venninne eller venn hvor dere kan shoppe og nyte livets glade dager, er mulighetene mange.

Hva med shopping i London, portvinsmaking i Lisboa, romantikk i Paris eller en sykkeltur i Amsterdam? Når du drar på oppdagelsesferd i en ny storby er et tips å alltid prøve å komme deg opp i høyden. En kaffe på en av byens takterrasser kan gi deg den aller beste utsikten, og det trenger ikke koste deg mer enn en espresso eller to! Et annet tips er å komme seg ned til vannet, enten det er havet, en innsjø eller en kanal. Hva er vel koseligere enn å ta middagen langs kaia mens du ser på båtene som tøffer forbi i København, eller å snirkle seg gjennom trange kanaler og under blomsterbelagte broer du vil se på din reise til Venezia? Uansett hvor du ønsker at din neste storbytur skal gå kan være greit å planlegge hvilke steder du skal besøke litt i forveien hvis du for eksempel ønsker å ta et besøk til byens operahus for å se en forestilling, eller vil oppleve en av byens andre populære attraksjoner. Kjøper du billetter i forveien kan du ofte slippe mye av køen, og på en storbyferie har tid gjerne alt å si fordi det er så mye vi har lyst til å se og gjøre!

Vi har kanskje alle vår egne lille toppliste over byer vi liker best og ofte er det også sesongbasert. Høsten og våren er ekstra populære årstider å ta seg en weekendtur da temperaturen er mild og du unngår de verste hetebølgene.

Kloke hoder sier at man ikke har opplevd det gode liv før en har besøkt Roma, og Amsterdam hvor det finnes flere sykler enn mennesker. La oss ikke glemme multikulturelle Berlin med sine store gatemarkeder og Søta brors åpne armer når vi tar en reise til Stockholm! På topplisten har både Reykjavik, Riga og Praha fått sin velfortjente plass grunnet storbyenes store vekst innen kulturliv. Det er vanskelig å lage en toppliste i Europa uten å nevne kjærlighetsbyen Paris, hvor man kan drømme seg bort til søte toner fra de mange gatemusikantene mens man knasker på en deilig makron fra det kjente bakeriet Ladurée.

Kurbyen du kan oppleve på en reise til Budapest er for deg som ønsker å unne deg det lille ekstra, og spesielt på sommerhalvåret troner Barcelona på toppen - her får du både strand og storby i én og samme ferie! En dag fullspekket av severdigheter, shopping og ganepirrende tapas avsluttes aller best med en drink på stranden hvor du kan senke skuldrene og kjenne den friske havbrisen børste bort alle bekymringer og strev.

Å gå på skattejakt på en av dine fremtidige storbyreiser er både spennende og gøy, og sjansen for at de nabolagene du valgte å ikke besøke ved ditt forrige besøk og som kanskje ikke lokket like mye den gang, nylig har blitt til det nye “it”-stedet!

Kanskje er det når du roter deg bort i en av Londons mange gater at du finner din neste favorittplass for brunsj som du vender tilbake til gang på gang ved senere besøk i storbyen? Eller kanskje du finner en utkikkspost i Paris som ingen av reiseguidene nevner? Hvis din neste reise går til Berlin garanterer vi skattejakt i Mauerparken hvor det både er sang, dans og musikk og kanskje Europas største og rareste bruktmarked. Selv om du lager de beste ferieminnene ved å utforske på egen hånd, og det må du ikke slutte med(!), kan det også være en ide å ta en titt på ulike reiseblogger med base i den byen du skal besøke. På ulike reiseblogger kan du få tips og informasjon om byen som du ikke ville funnet på noe annet sted, for hvem vet, kanskje Amsterdams kuleste pianobar gjemmer seg på bakrommet av en av byens beste hamburgerrestauranter? Noe som i dette tilfellet faktisk er sant! Det samme gjelder for museer, forestillinger, nabolag og lignende.

Tid har alt å si på en weekendtur, men sjekker du byens eventkalender før avreise vil du kunne befinne deg på rett sted til rett tid.

Et tips er å undersøke kollektivmulighetene i byen du skal besøke. Det å ta kollektivtransport kan være en hyggelig opplevelse og en mulighet til å oppleve noen andre sider av byen som du kanskje ikke hadde tenkt på før. Lisboa er et glimrende eksempel på hvor kollektivtransport kan være en attraksjon i seg selv. Er du i byen, hopp på trikk nr. 28 som tar deg med på en behagelig liten tur gjennom byens smale og bratte bakker opp til slottet. Pop Up-restauranter har også blitt mer og mer populært de seneste årene. Dette er restauranter som kun har åpent mellom et gitt tidspunkt og er av den grunn eksklusive; ofte serverer disse stedene også ekstra spesielle delikatesser, så når du først tester ut et nytt konsept, hvorfor ikke også sette smaksløkene dine på en liten prøve? Flere og flere velger også å reise på storbyferie i europa før jul for å få unnagjort juleshoppingen og for å få med seg et julemarked eller to. De tyske storbyene du har sett på ferie i Tyskland, har kanskje de mest velduftende markedene, hvor luften fylles av søt kanel og brente mandler. Er du på utkikk etter en ekstra spesiell gave til en du er glad i til jul? Opplevelser gjør deg rikere og hvem ville ikke blitt glad for en helgetur til sin favorittby! Kanskje kan det også kombineres med enten julegaveshopping eller nyttårsaften? Fyrverkeriene i Berlin skal i følge ryktene være storslåtte, og hvert år vender tusener av mennesker snuten mot den tyske metropolen for å feire det nye året med latter, sang og bobler i blodet!

Mer inspirasjon

Pakkereiser Reise alene Kjærestetur Seniorreiser

Baltiske stater Andre storbyferier Temareiser Reisetilbud

Mallorca ferie Restplasser fra Bergen Restplasser fra Stavanger Helsereiser

Bryllupsreise Reise til Nice Reise til England Valentines day

Reise til Skottland Israel reise

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret