Sydenreiser

Her har vi i TravelBird samlet alle våre beste sydenreiser slik at du på kun noen få tastetrykk kan bestille din neste varme ferie. Drøm deg bort til palmesus og sand under føttene - Vi er reiseklare!

Tilbud

Velg en avreisedato
24 tilbud
Vi nordmenn elsker å reise til varmen, og tar oss helst en sydenferie i året. Sommeren er den aller beste tiden å feriere rundt Middelhavet hvor gradestokken ligger på deilige 30 varmegrader, men flere og flere velger også å reise til eksotiske land.

Sommeren er den aller beste tiden å feriere rundt Middelhavet hvor gradestokken ligger på deilige 30 varmegrader, strendene er lange og myke og badevannet er krystallklart og azurblått. I år drømmer vi oss bort til små kystlandsbyer på Costa del Sol, som Cadaques og Nerja hvor hvite sjarmerende hus slynger seg opp etter fjellveggene fra de sjenerte små strendene som du finner mellom kystlinjens mange klipper og berg. Når det endelig er tid for badeferie er det flere ting som må på plass før vi kan synke ned i flysetet og la oss frakte til vår valgte destinasjon, men planleggingsfasen er jo en av de tingene som er ekstra morsomt når vi føst skal unne oss en sydenreise!

Skal årets sommerferie gå til Portugals Algarve-kyst, eller skal det være øyhopping i Kroatia? Kanskje Côte d´Azur og Frankrikes luksuriøse badebyer frister mer, eller Kanariøyene utenfor Afrikas nordvestlige kyst? Uansett hva du velger, er sol og bad de viktigste stikkordene for årets sydentur. Før du bestiller kan det være en idé å forhøre seg litt med venner og bekjente om de har noen tips å komme med, kanskje de til og med har lyst til å bli med på ferie. Reiser dere med en større gruppe kan det være en idé å leie en egen leilighet eller villa. Dette kan både være rimeligere, men også en veldig hyggelig opplevelse. Lange sommernetter i de sydligere strøk på din egen veranda med BBQ, latter og sang - høres det ikke hyggelig ut?

Når er det best å reise?

Vinter, sommer, høst eller vår - vi gir deg tips til når det er best å reise til syden.

På høsten kan du sikre deg de best prisene for en ferie til syden. Fellesferien er over, turistmassene har trukket seg tilbake og du kan være så heldig å finne en strand kun for deg selv!

Hotellprisene har som regel også sunket på dette tidspunktet, og velger du avreisedato utenom helgene kan du sikre deg en sydenferie for halve prisen. Ønsker du likevel å ta det som sommerferie anbefales det å ta en titt på de kanskje litt mer utradisjonelle feriedestinasjonene dersom du ser etter en sydenferie som ikke er overpriset. Landene som har fått litt ekstra oppmerksomhet de seneste årene er Makedonia, Albania, Bulgaria og nord i Polen ved Østersjøen, der du finner den populære polske badebyen Sopot med deilig myk sand og friskt badevann. Det er også en stadig økning av folk som velger å reise til syden på vinteren. Når kulda biter og vinden blåser surt kan det være deilig å reise til sydligere strøk for å slikke sol og få tilbake sommergleden.

I en forskningsrapport publisert av forskere ved Boston University School of Medicine har de kommet frem til hvorfor vi burde reise til sydeligere strøk og argumenterer med at varmen fra solen kan ha svært god helsebringende effekt for de som lider av muskel- og leddsmerter, sydenreiser kan være gunstig for immunsystemet ditt, solen gjør oss mer fruktbare og ikke minst lykkeligere! Visste du forresten også at sol kan være godt for tennene dine? Ja, du leste riktig, sol styrker tannemaljen. Som om vi trengte enda en grunn til å reise til solen!

Tips før avreise

Det er flere ting som må på plass før avreise. For å gjøre det enda enklere for deg, har vi samlet en del tips til hva du burde huske på.

Sydenreiser skal nytes til det fulle, så det er bedre å være føre var enn etter snar. Det er flere ting som må på plass før føttene han synke ned i sanden og du kan lene deg tilbake med en god bok i fanget, ta en titt her!

For det første er det viktig å sjekke utløpsdato på ditt pass. Noen land påkrever at ditt pass er gyldig i så og så mange måneder etter at du kommer hjem, og noen land, som for eksempel USA, tillater ikke nødpass dersom du skulle være så uheldig å ikke ha sjekket opp dette på forhånd. Noen land påser også at du har søkt om visum før innreise. For riktig informasjon om visum og gyldighet av pass, ta en titt på den norske ambassaden i det landet du skal reise til sine hjemmesider.

En annen ting det er lurt å sjekke opp i før avreise er reiseforsikringen din. Reiseforsikringen vil dekke kostnader for deg dersom du er så uheldig og blir syk på ferie, mister bagasjen din og en rekke andre ting. Reiser du langt avgårde på din neste sydenreise må du også huske å sjekke opp om du må ta vaksiner. Informasjon om dette er også tilgjengelig på ambassaden sine hjemmesider. Hvilken valuta de bruker i det landet du skal reise til er også viktig å sjekke først. Alle reiseselskaper oppfordrer deg til å ta ut litt penger på forhånd slik at dersom uhellet finner sted eller restauranten ikke tar kort, vil du alltid være sikker på at du har noen kontanter.

Mot nye horisonter

Gjør som fuglene og trekk sydover i vinter.

Vi forbinder ofte syden med det sydlige Europa, men flere og flere velger også å reise til Asia og Mellom- og Sør-Amerika når de skal på badeferie.

National Geographic har kåret verdens vakreste strender og på toppen troner Seychellene, som ligger nord for Madagascar utenfor det afrikanske fastlandet i det indiske hav, med sin kritthvite sand og mystiske korallrev. Maldivene og Bora Bora har også kommet seg opp på deres liste og er kjent for å være et perfekt sted for en uforglemmelig bryllupsreise da øyene og de magiske strendene er stedet for romantikk og kjærlighet. Reiser til varmere strøk er med andre ord ikke utelukkende forbeholdt sommerferie lenger!

Hva med å reise på sydenferie til USA? På Hawaii finner du noen av verdens flotteste strender og øya er også et surfe- og golfparadis! Du har kanskje også hørt om The Hamptons? Sommerplassen som New York-erne trekker til når det blir ekstra varmt i storbyen. Foruten å skilte med nydelige strender og storslåtte sommerhus, kan man glede seg over en rekke arrangementer hele sommerhalvåret i The Hamptons. New York-stranden er også stedet for kjendis-spotting og plassen holder høy glam-faktor.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret