1 tilbud

Tyrkia reiser

Tyrkia har seilt opp som en feriefavoritt blant nordmenn. La oss i TravelBird overbevise deg om hvorfor Tyrkia reiser er et godt valg for din neste ferie!
Se mer:
Valgte filtere:
1 tilbud
Filtre Tilbakestill

Tyrkia har de siste årene blitt mer og mer populært som feriedestinasjon for nordmenn. Her finner du eksotisk kultur, rester av spennende historie, vakker aritektur og varme strender i skjønn forening.

Tyrkia er et relativt ungt land, grunnlagt i 1923 på grunnlag av restene etter Det Osmanske Riket. Turisme har de siste årene blitt en svært viktig næringsvei i Tyrkia, og spesielt de sørlige og vestlige delene av landet, som grenser til Middelhavet, er populært blant turister. På grunn av det tørre Middelhavsklimaet om sommeren er det stor sannsynlighet for at du vil få en solfylt ferie. Vi kan dessverre ikke styre værgudene, men om du søker et sikkert solkort er Tyrkia reiser virkelig å anbefale.

Selv om mange velger Tyrkia som sin feriedestinasjon på grunn av det varme og klimaet og de hvite strendene, har også landet mye historie og vakker arkitektur å by på. Du trenger faktisk ikke ta en Ibiza ferie om du ønsker strand og uteliv! Om du ønsker en storbytur bør du ta en nærmere kikk på Istanbul, Tyrkias største by, med mer enn 13 millioner innbyggere. Dette var landets hovedstad fram til 1923, da Tyrkia ble dannet og Ankara overtok rollen som landets hovedsete. Byen het på den tiden Angora, hvor angoraull har fått sitt navn fra.

I sommermånedene er det ikke uvanlig at temperaturen i landet nærmer seg 40 grader, og til og med vintrene i landet holder seg som regel over 10-tallet på plussiden av gradestokken. Ikke noe poeng å pakke med seg boblejakken, med andre ord!

Visste du at Antalya, en populær stranddestinasjon sør i landet, i gjennomsnitt kun har én regndag per måned om sommeren? Et nokså sikkert solkort for din Tyrkia ferie, med andre ord! Alanya og Antalya er to kjente feriedestinasjoner for soltørste turister. De to byene ligger rundt 13 mil fra hverandre langs den tyrkiske sørlige kysten, og Middelhavet bølger innover de lange hvite strendene i byene. Faktisk hevder Antalya å ha Middelhavets reneste vann. Dersom Middelhavet er noe for deg er et spennende cruise i Middelhavet noe å anbefale!

Antalya er en av de mest kjente ferieperlene når nordmenn drar på Tyrkia reiser. I sommermånedene kan antall personer som opppholder seg i byen tredobles som følge av den store turiststrømmen, så det sier sitt om hvor populær denne byen er, med sin lange hvite strand som skiller Middelhavet fra byens bebyggelse. Alanya, lenger øst langs kysten, lokker turister med strand, flott natur og historie i form av gamle bygninger.

Tyrkias største by ligger ved Bosporusstredet, på skillet mellom de to verdensdelene Europa og Asia. Byen har lenge vært en viktig by på grunn av sin plassering, og har derfor en fantastisk historie å fortelle.

Istanbul er en av de mest besøkte byene i verden, og kan by på alt du som turist måtte ønske. Byen er i dag Tyrkias senter for industri, handel og kulturliv, og var hovedstaden fram til Det Osmanske Riket ble til Tyrkia i 1923. Byen er også kjent under navnet Konstantinopel, som var navnet fram til 1923, og har siden den ble opprettet på 600-tallet f.Kr. blant annet vært hovedstad i Romerriket. Som følge av byens viktige posisjon opp gjennom tiden har den blitt utsmykket med vakre og majestetiske bygninger, og europeisk og asiatisk kultur kan ses i skjønn forening. Hvem sa du må reise til Berlin for å se historiske bygninger?

Det hevdes at det ikke holder med én tur til Istanbul; denne byen må utforskes i flere omganger! I stedet for å gi deg tips til din neste Tyrkia reise bør vi derfor si at vi gir deg tips til dine neste Tyrkia reiser! Det anbefales på det varmeste å oppleve det kulturelle mangfoldet, og det er nok av vakre kirker og moskeer å se i byen. Palasset Topkapi og byens museer er også verdt et besøk, for ikke å snakke om den store basaren! Det er en av de eldste og største basarene med tak i verden, med mer enn 4000 butikker fordelt på 61 gater.

Det tyrkiske kjøkkenet vil ikke skuffe deg! Her finner du noe for, bokstavelig talt, enhver smak, mye takket være den store tilgangen på gode og varierte råvarer, da Det Osmanske Riket strakte seg utover store landområder.

Om du er glad i kebab, krydret mat eller søtsaker har du kommet til rett land. Lam og kylling er populære råvarer fra dyreriket, og det brukes mye grønnsaker og ris. Og om du er glad i kebab kan vi love deg at det ikke vil smake det samme etter en eller flere Tyrkia reiser! Her får du servert fantastisk kebab. Det er ikke bare på en reise til London at du får spise kebab!

Av søtsaker anbefales spesielt baklava, som serveres som dessert, gjerne sammen med en rykende varm kopp med myntete eller kaffe. Baklava er en slags nøttekake dyppet i sirup - sukkersjokk, ja takk! Om du fortsatt har plass i magen etter en eller flere baklavaer er det nok av andre kaker og kjeks å velge mellom. Ta turen innom et lokalt bakeri og du vil raskt forstå hva vi mener!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret