Valentine's Day

Valentine’s Day nærmer seg med stormskritt, og da er det kjærligheten som skal feires. Ta med din kjære på en romantisk storbyweekend med TravelBird!

Tilbud

Velg en avreisedato
0 tilbud
Europa er hjem til noen av verdens mest romantiske byer - fra Praha til Paris, her finner du noe for enhver romantiker!

Praha har blitt ansett som en av verdens vakreste byer siden middelalderen, og den perfekte Valentine’s Day destinasjon! Byen kjent for sine hundre spir finner du i hjertet av Europa. Det historiske sentrum har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 1992. Spaser hånd i hånd i det sjarmerende området rundt Praha slott, kjent som Hradcany, eller ta turen til Strahov kloster, med sitt bemerkelsesverdige bibliotek. Herfra har dere nydelig utsikt over byen. Lytt til Loretoklokkene mens dere spaserer ned til slottet, og besøk det kongelige palasset, St. Vitus-katedralen og de pittoreske husene. Den kongelige veien tar dere ned til byen og videre til Karlsbroen. Broen ble bygget på 1300-tallet og er på dagtid full av gatekunstnere og levende underholdning. Nyt en bedre middag på en av byens mange restauranter og bare kos dere. Valentine’s Day er til for å feire kjærligheten!

La romantikken blomstre

Skjem bort din kjære på Valentine's Day

Ta turen til Wien - den Østerrikske hovedstaden er bristeferdig med sjarm.

Nyt en romantisk tur gjennom byen i hest og kjerre under et pledd. Utforsk byens keiserlige arkitektur, og ta en dagstur til den kongelige residensen. På kveldstid tar dere på dere finstasen og tilbringer kvelden i operaen med noe godt i glasset. Denne spennende storbyen har gjennomgått dyptgripende endringer det siste århundret, og har forvandlet seg selv fra en prangende keiserlig hovedstad til et moderne senter for samtidskunst. Opplev den med din kjære! Eller hva med å ta turen til Barcelona? Spanias mest populære turistmål har tiltrukket seg publikum i tusentall for sin unike sjarm. Her finner du interessant historie, fantastisk arkitektur, og solnedganger. Nyt et uforglemmelig tapasmåltid på en lokal bar, kos dere med valentinesdag!

Ingen oversikt over romantiske byer er komplett uten Venezia! Byen er stadig en favoritt blant forelskede par - og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor! Her finner du et bredt utvalg av ulike kirker, museer, palasser og villaer. La deg forføre av Venezias historiske sentrum, de berømte øyene Burano og Murano, villaene langs elva Brenta og det vakre omkringliggende landskapet. Flytende mellom lagunen og havet finner du den vakre øya Lido. Dra på gondoltur og spis deilig italiensk pizza. Måltidet avsluttes med en ekte italiensk tiramisu, eller kanskje pannacotta. Valget er ditt på Valentine’s Day!

Feir kjærligheten med en storbyweekend

Romantiske Budapest og fengslende Krakow

Dra på en romantisk storbyweekend til Budapest. Spaser hånd i hånd gjennom byens livlige sentrum, vakre parker, forbi høye kirkespir og den majestetiske elven.

Ta turen til storslåtte Buda Castle, og Castle District. Fra Gellért Hill har dere eksepsjonell utsikt over byen. Kryss elven og besøk den storslåtte stortingsbygningen. Budapest er også en kjent spaby, så benytt anledningen til å skjemme dere selv bort! Besøk noen av byens varme kilder, disse finner du nemlig flere av her enn i noen annen hovedstad i verden. Skjem dere bort med massasje, ansiktsbehandling eller pedikyr. Valentinesdag er til for å nytes!

Ta med din kjære på en tur til Polens tidligere hovedstad Krakow, og et av landets eldste byer. Denne fengslende byen finner du langs bredden av elven Vistula, kjent som dronningen blant de polske elvene. Det er lett å forelske seg i byen, og dens rike kulturelle og kunstneriske liv. La deg fortrylle av byens hovedtorg, dra på en eventyraktig tur med hest og kjerre, mens gateartister spiller søte melodier. Trekk inn duften av de friske blomstene som selges på hvert gatehjørne, og avslutt dagen med en bedre middag på en av byens populære restauranter under levende lys.

Paris, Je t'aime

La kjærligheten blomstre i romantikkens hovedstad på Valentine's Day

Cruise på Seinen, eller en rusletur ved Montmartre, hva er vel mer passende på en valentinesdag?

Besøk Montmartre ved Sacré-Coeur basilica, og de små romantiske gatene rundt basilikaen. Her finner dere gatekunstnere som tegner portretter eller karikaturer, typiske franske restauranter, vingårder og vindmøller. I distriktet Saint-Germain finner du berømte kafeer hvor legendariske forfattere, som Ernest Hemingway, pleide å henge. Her finner du også prestisjetunge kunstgallerier og romantiske hager. Vi anbefaler Arénes de Lutéce, Jardin du Luxembourg og Jardin des Plantes. I området finner du også Pantheon torget og Paris City Hall, hvor romantiske og autentiske Rue Mouffetard starter.

I Latin district finner dere den mystiske Notre-Dame-de-Paris katedralen, som inspirerte Disney-filmen Ringeren i Notre Dame, samt gater som strekker seg tilbake til middelalderens Paris. Her finner du tallrike restauranter og kafeer som serverer typiske franske retter som snegler, biff tartare, andouilette, crepes, eclair au chocolat og makroner. Eller hva med å nyte en croissant på en fransk vinduskafé? Ta en romantisk spasertur langs elvebredden med din kjære. Ellers er jo Eiffel-tårnet en klassiker, og herfra har du fint utsyn over byen. Den ligger kun et steinkast unna Champs-Élysées. Ta turen til Sainte-Chapelle, her finner du det som kanskje er det vakreste glassmaleriet i verden. Disse er fra 1200-tallet, og har nylig blitt restaurert. Femten utsøkte vinduer utgjør enden og siden på kapellet. Ellers er det ikke å stikke under en stol at Paris er himmelen for den shoppingglade. Hva med å skjemme hverandre bort med en tur til butikkene på Boulevard Haussman? Den nye filharmoniske konserthallen på La Villette kan by på utrolig akustikk og strålende design, ypperlig dersom dere har lyst å dra på en klassisk konsert. Sprett en flaske champagne under Eiffeltårnet og nyt noen ekte franske oster. Happy Valentine!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret