4 tilbud

Vilnius reise

Ønsker du å dra på ferie med kjæresten eller venninnegjengen til en destinasjon hvor du kan få overnatting, shopping og restaurantmåltider til en redusert pris? Dra på en Vilnius reise med oss i TravelBird!
Valgte filtere:
4 tilbud
Filtre Tilbakestill

Det er lett å forelske seg i byen på din Vilnius reise. Byen som omtales som det neste Berlin og Prahas lillesøster, er en av Europas billigste storbyer.

Gamlebyen er en av Europas største og står på UNESCOs verdensarvliste. Den er i tillegg kjempekoselig! Her finner du brosteinsbelagte gater og vakre, beundringsverdige bygninger side om side med luksuriøse butikker, barer og restauranter. Byen har utviklet seg gjennom århundrer, og her finner du et utvalg av europeiske arkitektoniske stilarter representert.

Tittelen som europeisk kulturhovedstad i 2009, satte for alvor fart på utviklingen, byplanleggingen og det kulturelle tilbudet. Prisnivået henger derimot igjen i en annen tid. Byen er levende med stemningsfulle gater og et yrende liv døgnet rundt. Barokk og gotiske kirker strekker spirene sine i været og trange, små gater snirkler seg mellom husene, som ble bygget en gang på 1600-, 1700- eller 1800-talllet. Her finner du museer og moderne butikker om hverandre, og det kryr av restauranter. Går du i gatene Vokieciu og Pilies finner du noe for enhver smak og lommebok. Kirkene i byen benyttes ofte til utstillinger og konserter, og her finner du også en hel del små, moderne gallerier. I Gedimiotårnet i byparken har man 360 graders utsikt over byen. Byens beste shoppinggate heter Gedimino pr., og er Vilnius’ svar på Karl Johans gate. Her finner du blant annet merker som Mango og Zara. Du finner også en del vintagebutikker i området rundt Stickliugaten. Vilnius er kjent for å være en grønn by, så ta en spasertur i en av byens mange grønne parker. De er ikke like store som det du ville opplevd på en reise til new york, men det de ikke har i størrelse, tar de igjen i sjarm!! Vilnius har gode flyforbindeler til Norge, og er ifølge nordmenn som bor der “latterlig billig”. Ta en pause fra hverdagen på en Vilnius reise!

Presidentpalasset som nå huser landets president er verdt besøket. Palasset huset på 1600-tallet byens biskoper, og dets nåværende russiske imperiestil er fra tidlig på 1900-tallet.

Palasset ble brukt av Napoleon under hans fremrykk mot Moskva, og senere av hans russiske motpart Mikhail Kutuzov da han ble jaget tilbake til Paris. Dersom Russland virker spennende er en st petersburg reise noe for deg. Det serimonelle vaktskiftet ser du hver dag klokken 18. Palasset besøker du med en forhåndsbestilt guidet tur. Nasjonalmuseet med sine samlinger viet til landets ulike folketradisjoner, gravgods og til numismatikk, inkludert noen av landets første mynter, er også verdt et besøk!

Tusener av pilgrimmer strømmer hvert år til kapellet over portåpningen til Gate of Dawn - Morgengryets port - for å be om mirakler. Bildet av Jomfru Maria sies å ha overnaturlige evner. Porten er en av ni forsvarsporter som ble bygget i byen fra 1503 til 1522. Og den er vel verdt turen! Den katolske byen har 60 ulike kirker, hvorav 22 av dem ligger i selve gamlebyen. Dette gir byen en helt spesiell atmosfære. Floraen av gudshus og kirker skyldes byens mangfold av religioner og nasjonaliteter. Flere av dem er gjennoppbygd mange ganger etter skader påført av branner og ulike kriger. Ta fine bilder av disse kirkene på din Vilnius reise!

Midt i gamlebyen finner du Vilnius universitet, som går for å være ett av Europas eldste.

Det ble grunnlagt av jesuitter tidlig på 1500-tallet. Her finner du velholdte fakultetsbygninger i ulike stiler, som gotisk, renessanse, klassisisme og barokk. Besøk byens ravmuseum, hvor du gjennom mikroskop kan studere 50 millioner år gamle insekter og krypdyr. Visste du at 90 prosent av verdens ravfunn faktisk er gjort i de baltiske stater?

Poteten er en mye brukt ingrediens i Litauen, på tross av at den ikke ble introdusert før på 1800-tallet. Når du først er på besøkt er det spennende å smake på den lokale maten! Bulviniai blynai, eller Potetpannekake med rømme, er en godbit du bør prøve. žemaičių blynai, som er en myk, grov potetpannekake fylt med sopp eller kjøtt, og med en sprø utside er også en spennende rett!

Nyt et rikt utvalg av ulike spabehandlinger på din Vilnius reise på et av byens mange spa. Her kan du velge mellom ulike dagspakker og enkeltbehandlinger. Nyt en deilig ansiktbehandling, eller en avslappende massasje. Du faktisk ikke ty til en Thailand reise for å nyte spa-livet!

Byen har ikke alltid vært like levende, og du finner en rekke påminnelser om tapene og smerten befolkningen har vært igjennom på din Vilnius reise.

Fra redsel for KGBs torturceller til gettoene den jødiske befolkningen ble konsentrert i av nazistene. Ånden av frihet og motstand har seiret, og byen former en ny identitet med et blomstrende uteliv, skinnende skyskrapere og mat fra hele verden.

Besøk KGB-museet, også kjent som museet for folkemord. Dette er KGBs tidligere hovedkvarter, og huser nå et museum dedikert til de tusenvis av litauere som ble fengslet, myrdet eller deportert av Sovjetunionen fra andre verdenskrig til utpå 1960-tallet. På utsiden finner du minnetavler som hedrer de som omkom, mens innsiden dekker okkupasjonens harde realiteter, med gripende beretninger fra litauere som ble deportert til Sibir. I kjelleren finner du de insattes celler og henrettelseskamre hvor mer enn 1000 fanger ble likvidert mellom 1944 og 1960. Toleransesenteret er en av de viktigste utstillingene tilhørende det statlige jødiske museet. Her finner du en samling av litauisk jødisk kunst- og kulturhistoriske samlinger. Senteret fungerer som et supplement til Holocaust museet, og utstillingene fokuserer på jødisk kultur og historie frem til andre verdenskrig.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret