Vinterferie

Lyst på sol og sommer i vinterferien? Bestill en tur hos oss i TravelBird!

Tilbud

Velg en avreisedato
1 tilbud
Vinterferien finner du i februar, mars eller april, avhengig av hvilket fylke du bor i. Visste du at i 2016 planla en av fire å ta vinterferie?

Dette viser tall fra Virke, næringslivets nest største hovedorganisasjon. Av disse planla 34 prosent å tilbringe ferien på hytta, mens 38 prosent planla å reise til utlandet. Hvor har du lyst å dra? Når jula er over er det fortsatt noen lange kalde måneder til sola begynner å titte frem for alvor igjen. Synes du det blir for langt å vente, hvorfor ikke benytte vinterferien til å dra til varmere strøk? Kanariøyene er populære destinasjoner, men det er ingenting i veien for å reise lenger!

Vinterferie inntreffer hvert år, men vet du egentlig hvorfor det er skoleferie da? I Norge ble det i perioden før og under krigen innført “brenselsferie”, for å spare kostnader. Det var vanskelig å varme opp skolebygningene i de kaldeste månedene på vinteren. Den tyske okkupasjonsmakten bestemte i 1942 at Norge skulle ha en landsdekkende og ekstraordinær “brenselsferie”. Vinteren var ekstra kald, og de ønsket å stagge en konflikt med lærerne som hadde blusset opp. Denne brenselsferien antas å være opprinnelsen til dagens vinterferie. Den ble etter krigen forbundet med ulike vinteraktiviteter, og ungdom som dro til fjells med ski på beina. Vinterferie slik vi kjenner den i dag ble offisielt innført i 1957. Reiselivnæring ønsket at den ble plassert i februar, slik at de kunne spre den økende turisttrafikken fra både ut- og innland mellom jul og påske. En annen teori sier at Norge kan ha latt seg inspirere av Sverige. Den svenske vinterferien, kjent som “sportlovet”, hadde også sitt utspring i en form for “brenselsferie”, eller “koksloven”. Den svenske Bränslekommissionen innførte “kokslov” etter den kalde vinteren i 1940. Hensikten var å spare penger på oppvarming av skolene. Meningsfylte utendørsaktiviteter som fjellreiser ble arrangert for barn og ungdom. Danskene fikk først sin vinterferie på 1970-tallet. Barna ble der tatt ut av skolen for å stå på ski i Norge eller de europeiske alper. Lovfestet vinterferie kom her først på 1980-tallet.

Reis til sol og varme

Hva med å få litt pause fra vinteren i midt i de tunge vintermånedene?

Ønsker du en reise til varmen for å gjøre vinteren kortere? Hos TravelBird finner du en rekke spennende muligheter, for enhver smak og lommebok.

Hva med å få med seg sol, strand og karneval på Tenerife? Øya har lenge vært en storfavoritt blant nordmenn på ferie, og er den største i øygruppen kjent som Kanariøyene. Her finner du en gjennomsnittstemperatur på 20 til 28 grader hele året. Lad batteriene på stranden med en paraplydrink, og spis en rolig lunsj i skyggen. Eller hva med en tur i tropisk skog, ekspedisjon til vulkansk lava, eller et besøk til et av de mange museene, templene og designerbutikkene?

Ta turen til Gran Canaria, øya som har 300 soldager i året. Besøk de trivelige marinaene og myke sandstrendene i sjarmerende Puerto de Mogán, og solrike Puerto Rico. Besøk de grønne fjellene og bananplantasjene i nord. Nyt tapas på en av gamlebyens Veguetas små sjarmerende restauranter. Eller hva med delfinsafari?

Opplev spennende nye eksotiske destinasjoner

DU velger hvor du vil reise

Ønsker du å dra enda lenger, hvorfor ikke benytte muligheten til å besøke et helt nytt kontinent? Asia kan friste med spennende reiser til land som India, Sri Lanka og Filippinene.

Eller hva med å ta en spasertur på den kinesiske mur? Kombinert med et besøk til sommerpalasset, eller den forbudte by? Opplev magiske Vietnam, kjent for sine karakteristiske risåkre som bygges i terasseformasjoner. Besøk de små øyene og kalksteinsøylene. Ta turen til Bali, en av Indonesias mest populære øyer. Opplev vakre fossefall, aktive vulkaner og karakteristiske laguner. Bali er det perfekte stedet for den surfeglade, samt for dykke-og snorkleentusiasten. Sri Lanka kan friste med kajakkpadling, rafting, terrengsykling og turer i regnskogen. Eller hva med å oppleve Sri Lankas dyreliv på en safari? Er du på utkikk etter en eventyrlig safariopplevelse, hvorfor ikke ta turen til Tanzania? Kombineres fint med en tur til øyperlen Zanzibar. En tur til Cuba blir bare mer og mer populært, og India er som en skattekiste for reiselystne nordmenn med sine, mange spennende lukter, smaker og opplevelser. Prøv spennende nye matretter og bare nyt!

Her er mulighetene mange, og du trenger absolutt ikke reise langt. Hva med å ferie i Norge?

Norge er perfekt når du er ute etter en opplevelsesrik ferie. Visste du at Norge har 13278 fjelltopper? Gå tur i Jotunheimen, Rondane eller over Hardangervidda. Eller hva med en tur i slalåmbakken for å stå på ski? Pakk med deg appelsin og kakao og ta turen ut i fjellet. Vinteren i Norge er vakker, med sine høye fjelltopper, snødekte vidder, og langrennsløyper så langt øyet kan se. Tar du turen langt nok nord er du kanskje heldig nok til å se nordlyset danse over himmelen. Du skal lete lenge etter et vakrere syn! Du kan også kombinere turer i fjellet med besøk til spennende museer, gallerier og aktivitetsparker. Eller hva med å ta turen på spa eller i badeland?

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret